? despre concediul postnatal

? despre concediul postnatal | Autor: tinatache

Link direct la acest mesaj

Conf legii 577 am inteles ca acum e obligatoriu, intrebarea mea e: daca eu sunt in Germ. cine imi da mie concediu postnatal??? As fi vrut sa fac cerere direct de CIC pt al doilea copil de pe data de 4 martie, cand primul copil implineste 2 ani. La 4 martie al doilea copil ar avea aproape 3 luni (nascut pe 10 dec. 2003).
Multumesc!

Un An Nou Fericit!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca ai o persoana imputernicita sa te reprezinte poate ea sa faca demersurile respectiv sa incaseze drepturile tale. De asemenea se mai pot incasa si in cont personal de la banca

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

marius, multumesc pt raspuns! Intrebarea era alta: legea ref. la obligativitatea concediului postanatal este valabila si pt copiii nascuti in 2003? Si daca da, eu, la 1 luna jumate de la nastere mai pot sa-l iau? Si avand in vedere ca asta ti-l da medicul de familie iar eu cand am plecat m-am scos din evidenta dr de familie si am aici medic, normal, cine imi da adev pt conc. postnatal?
Daca ajung pana la incasat banii deja problema e rezolvata, pt ca or sa vina in cont ca si pana acum.
Multumesc inca o data!

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Certificatul de concediu medical pentru lehuzie se eliberează de medicul de specialitate obstetrică-ginecologie din unitatea sanitară în care a născut femeia, de către medicul care a constatat nașterea sau de catre medicul de familie care are in urmarire lehuza, pentru o perioada de 31 de zile, dar nu mai mult de 63 de zile calculate de la data nașterii copilului.
Prevederile referitoare la obligativitatea efectuarii a 42 de zile de concediu de lauzie se aplica tuturor persoanelor care solicita CIC incepand cu 01.01.2004.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

multumesc, liviu, sa vad acuma cum il lamuresc eu pe dr. de aici sa-mi dea adev. pt concediu postanatal...
Multumesc pentru raspunsuri, m-ati mai luminat putin dar tot in ceata sunt... o sa-mi dea adev. in germana... si sa o traduc... Dumnezeu mai stie...

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput