raspuns de la Casa Pensii Prahova
Raspunsuri - Pagina 2
anca tanasica spune:
Alunelsialbinutza data intrarii in vigoare a unei legi este data precizata in aceasta la dispozitii finale, iar daca nu se precizeaza nici o data, data publicarii in MO (deci nu are nici o legatura cu zilele lucratoare sau nu). Discutia cu ileanar era ca ea a nascut pe 23 dec., CIC se poate lua dupa data nasterii, iar pe ea nu o avantajeaza modul de calcul pentru perioada 23 dec.31 dec.2003. Ea intra sub incidenta vechii legi care pe data de 23 dec. era oug 9/2003, singura in vigoare...
liviu`s spune:
Anca, iti amintesc faptul ca art.78 din Constitutie prevede ca "Legea se publica in Monitorul Oficial si intra in vigoare la 3 zile de la data publicarii sau la o data ulterioara prevazuta in textul ei"
ileanar spune:
Asta ce inseamna - ca daca am cererea in 23.12.2003 mai am sanse sa-mi calculeze dupa vechea metoda? Liviu te rugasem daca intri in posesia unui raspuns oficial de la Minister in legatura cu depunerea cererii CIC in acest interval de timp sa-mi dai si mie un semn. Ai obtinut cumva acest raspuns?
Cu multumiri
Ileana R
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by ileanar
Asta ce inseamna - ca daca am cererea in 23.12.2003 mai am sanse sa-mi calculeze dupa vechea metoda? Liviu te rugasem daca intri in posesia unui raspuns oficial de la Minister in legatura cu depunerea cererii CIC in acest interval de timp sa-mi dai si mie un semn. Ai obtinut cumva acest raspuns?
Cu multumiri
Ileana R
Nu inca.
anca tanasica spune:
Da liviu's ai dreptate. Scuze, am lucrat prea mult cu legi cu aplicare imediata.
Draga ileanar am discutat cu o judecatoare de curte de apel care mi-a dat dreptate. Mi-a mai spus si ca nu e prima data cand din cauza modului greoi prin care se aproba legi si se publica se ivesc astfel de situatii in care pentru zile sau saptamani e in vigoare o lege aiurea.
ileanar spune:
Adica ce sa inteleg?
In perioada 23.12-31.12 ce lege e valabila?
Este in favoarea mea cu vechea metodologie adica 85% din sal meu?
Atunci ce vor sa zica cei de la Casa de Pensii Prahova?
Multumesc pt colaborare.
Girasol spune:
Vá multumesc pentru informatii.
Am si eu o nelámurire: am náscut pe data de 06.11.2003 si sunt încá în concediul de láuzie, urmând sá intru în CIC de luna viitoare. Am ales solutia aceasta deoarece am salariul minim pe economie si speram sá câstig mai multi bani.
Totusi am auzit cá legea se aplicá numai copiilor náscuti în 2004 (deci eu as rámâne cu 85% din vechiul salariu). Asa este? Multumesc încá o datá.
marius spune:
Nu este asa...vei beneificia de 6.5 mil/luna net pana copilul va implini 2 ani daca vei ramane pana atunci in concediu.
Marius (www.desprecopii.com)
spanaseth spune:
Doresc sa va supun atentiei urmatoarea situatie: o salariata cu contract de munca pe perioada nedeterminata, angajata la 01.10.2003 intra in concediu de maternitate pe 1 aprilie 2004, deci va avea stagiul de 6 luni. In lunile iunie, iulie, august, septembrie 2003 persoana a fost casnica si nju a platit contributia de 34 % asigurari sociale, dar in aprilie si mai 2003 a fost angajata cu contributiile platite. Cum poate rezolva stagiul de 10 luni necesar CIC ?
Multumesc