suzeta pro sau contra?

suzeta pro sau contra? | Autor: stanmihaela

Link direct la acest mesaj

Ma chinui de ceva vreme cu fiul meu, Raulito care are aproape 4 luni, sa-l invat cu suzeta dar fara nici un rezultat.Nu o vrea sub nici o forma. Am auzit pareri de genul: "Lasa ca e mai bine ca nu o vrea, ca pe urma nu poti sa-l mai dezveti de ea", insa m-am gandit sa-i dau suzeta pentru ca isi suge degetele, manecutele de la bluze, tot ce apuca, isi baga chiar si toate degetele in gura, numai suzeta nu. Am crezut ca-i apar dintii dar nici urma de ei. Problema ar mai fi si faptul ca nici cu biberonul nu mai vrea sa bea. Voi cum ati facut? Exista suzete mai speciale, mai bine agreate de copii? Cunoasteti vreo marca? E bine ce fac?

stanmihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Bine ai venit Mihaela!
Stiu ca exista suzete cu forme speciale prntru diferite virste, nu mai stiu de la ce firma.Incearca si cu asa ceva si daca se prinde iti spun din proprie experienta sa nu exagerezi cu ea(de ex,cind mergeti la plimbare poti renunta la ea)si vei scapa mai usor de suzeta.Oti a aruncat-o singura pe la 11 luni.Dar nu poti sa stii cum ve reactiona BB-le tau.
Si cu suptul a tot ce prinde eu zic ca este o faza trecatoare, multi bb fac asa.Cred ca nu trebuie sa te alarmezi.
Nu cumva refuza biberonul pentru ca il 'stresezi' cu suzeta?Nu stiu, zic si eu!

doris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Nici Matei nu prea agreaza suzetele, dar i-am luat una de latez de la Nuk si pe asta o mai ia cand are el chef. Cele de silicon nu au avut nici un succes, ma gandesc ca latexul e mai moale, mai apropiat de consistenta lui tzitzi.

Carmen &Matei Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Nici Cristi ( 7 luni) nu e mare amator de suzeta. El le foloseste pe post de jucarii, mai nou le tot culeg de pe jos ca le arunca din patut (neintentionat).
Nu il forta ca nu are rost, va stresati amindoi. Mai bine cumpara-i jucarii pentru dentitie ca sa le roada si pe alea. Spun si pe alea deoarece nu va renunta asa usor sa roada cerceaful, hainutele si tot ce i se pare interesant. La fel face si bebeul meu si inca nu are dinti. Numai eu stiu de cite ori pe zi intind cearceaful ca el il aduna sub el si-l suge ca pe ceva foaret gustos. Plus ca il limpezesc de vreo 4 ori cind il spal ca sa nu mai ramina detergent in el.
O sa treaca si atsa si vor veni altele.
Rabdare si multa iintelegere pentru bebe.

Romana 18 saptamini si Cristian 7 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roinita spune:

Eu zic sa nici nu mai incerci cu suzeta, ca daca s-a obisnuit cu degetelele nu cred ca mai ai vreo sansa sa accepte suzeta. Al meu nu accepta o alta forma de suzeta decat cea cu care a inceput. Am incercat si eu, la biberon de asemenea. La suzeta a renuntat singur pe la 8 luni. Am inteles ca ii place sa isi suga manecutele. Incearca atunci sa ii dai o carpa, un tifon, sau un animal de carpa, moale. Daca accepta ar fi super. Ca poate ar renunta la deget. Degetul...mare pacoste, ti-o spun din proprie experienta, ca degetul a devenit cosmarul copilariei mele. Un animal de carpa insa poate sa ii tina copilului de urat noptile, sa fie prietenul lui cel mai bun, sa il linisteasca, sa il bucure. Al meu a renuntat la suzeta si a trecut la nasul catelului cu care adoarme noaptea, cu care se joaca, cu care povesteste, de care are grija. Acuma catelul nu mai are nas, dar ce conteaza? E prietenul lui cel mai bun. Eu zic chiar ca o bucata de carpa poate fi mai buna decat o suzeta. CA renunta la ea mai usor cand creste un pic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Baietelul meu s-a obisnuit cu suzeta inca din maternitate, toti bebelusii primeau de la asistente cate o suzeta, asa ca n-a mai trebuit sa-l invat eu. Cu cat li se da mai devreme suzeta, cu atat mai mari sansele sa o accepte. Cand sunt mititei suzeta ii calmeaza. Ei se nasc oricum cu reflexul suptului, in primele luni simt nevoia sa suga mai tot timpul, de multe ori nu le ajunge cat sug la san sau din biberon si atunci suzeta e binevenita. Nu cred ca da dependenta, baietelul meu de pe la 9 luni cand s-a intarcat singur a inceput sa nu mai fie interesat nici de suzeta in timpul zilei, o cere uneori seara inainte de a adormi, apoi ii cade din gurita si uita de ea. Suzeta este marca NUK, am folosit pana acum doua marimi (0-6 luni si 6-18 luni). Cand ii iese vreun dinte cel mai bine e sa-i dai jucarii de guma sau jucarii speciale pentru dinti, atunci ar roade orice ca sa-si maseze gingiile.
Baietelul meu n-a vrut sa bea niciodata din biberon, nici ceai, nici lapte de la mine, absolut nimic. Stiu ca asta li se poate intampla copiilor care sunt alaptati. Pe la 5-6 luni am inceput diversificarea si a trebuit totusi sa gasim o solutie ca sa bea si apa pe langa mancarea solida. Am cumparat o canita cu cioc - speciala pentru bebelusi si a functionat! Am gasit aici si capace cu cioc pe care le-am pus la biberon in locul tetinei si acum numai asa bem. Merita incercat!

Succes!
Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

eu i-am dat suzeta de pe la 1luna jumate si nici ei nu i-a placut initial..dar a acceptat-o si o linistea...adormea numai cu ea...acum (6 luni jumate) o mai molfaie din cand in cand ziua..si deseori mai adoarme cu ea...am folosit tot suzete NUK din latex..mi se par de departe cele mai bune...
voi -cele care mai folositi NUK de cand ati inceput sa le dati marimea 2 ptr.6-18 luni..imediat dupa ce au facut 6 luni? ca mie mi se par cam maricele ...

Carmen si bb Maya Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gio spune:

Noi nu folosim suzeta decat la plimbare, pt ca in casa prefera degetul. Niciodata bb nu a fost mare amatoare de suzete, dar in schimb de cand si-a gasit degetelul il suge cu frenezie. E posibil insa sa nu vrea nici una, nici alta. Eu insa as fi preferat suzeta.
Despre suzete Nuk 6- 18 luni, noi am inceput sa folosim cu cateva zile inainte de a face bb 6 luni, si nu e prea mare. Am luat din colectia Baby rose si e din silicon, iar bb o accepta mai bine decat pe cele din latex.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

quote:
Originally posted by carmenutza

eu i-am dat suzeta de pe la 1luna jumate si nici ei nu i-a placut initial..dar a acceptat-o si o linistea...adormea numai cu ea...acum (6 luni jumate) o mai molfaie din cand in cand ziua..si deseori mai adoarme cu ea...am folosit tot suzete NUK din latex..mi se par de departe cele mai bune...
voi -cele care mai folositi NUK de cand ati inceput sa le dati marimea 2 ptr.6-18 luni..imediat dupa ce au facut 6 luni? ca mie mi se par cam maricele ...

Carmen si bb Maya Alexia

Eu i-am schimbat suzeta chiar dupa sase luni. Si mie mi s-a parut cam mare, dar lui nu si trecerea de la una la alta nici nu s-a simtit. Daca o accepta imediat inseamna ca e marimea potrivita. Daca se stramba sau o scuipa, mai lasa-i-o pe cea veche si incearca mai tarziu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Eu i-am dat suzeta din primele zile de viata, sta si acum cu ea cateva ore pe zi, in general cand e mai obosit, marait sau nervos. Exista suzete cu forma sanului, cu forma ortodentica sau obisnuite, depinde de care consideri ca-s mai potrivite. Totusi, nici macar suzeta nu bate placerea de a-si suge degetele sau pumnii. Daca vrei neaparat sa-l convingi s-o vrea pe suzi pune pe ea o picatura de Sab Simplex (sau alt siropel de bebici, de obicei sunt dulcege si lor tare le place)

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Eu i-am dat suzeta din primele zile de viata, sta si acum cu ea cateva ore pe zi, in general cand e mai obosit, marait sau nervos. Exista suzete cu forma sanului, cu forma ortodentica sau obisnuite, depinde de care consideri ca-s mai potrivite. Totusi, nici macar suzeta nu bate placerea de a-si suge degetele sau pumnii. Daca vrei neaparat sa-l convingi s-o vrea pe suzi pune pe ea o picatura de Sab Simplex (sau alt siropel de bebici, de obicei sunt dulcege si lor tare le place)

Moka si Mokutza (3 luni)

Mergi la inceput