suzeta pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 2

corinaelena spune:
Eu i-am dat suzeta din primele zile de viata si a acceptat-o.Acum are 6 luni si o vrea doar cand doarme.Am avut perioade cand isi baga degetul in gura pe dupa suzeta,era tare dulce.Oricum nimic nu e mai bun ca si degetul!
Corina

dana d spune:
Ilinca mea are aproape 9 luni. I-am dat suzeta cam dupa 2-3 saptamani de viata. La inceput nu prea a acceptat-o, nu o tinea deloc in gura. Si ea prefera degetul. Dupa un timp, cam pe la 4-5 luni a renuntat la degete si a luat suzeta numai cand adormea. Apoi, in timpul somnului o pierdea prin pat. Acum isi baga suzeta in gura si cand nu doarme daca o gaseste la indemana. Dar uneori adoarme si fara ea daca e mai obosita. Totul e sa nu devina foarte dependent nici de suzeta nici de deget. Cu cea mare am renuntat destul de usor la suzeta, treptat si definitiv pe la 1 an si 10 luni cand am plecat la mare si am "uitat-o" acasa. Sora mea a supt degetul cu ardoare pana a plecat la scoala, asa ca i-am luat frica si le-am dat fetelor mele sezeta la care se poate renunta mai usor ca nu e la purtator. Bafta!
http://www.babiesonline.com/babies/i/ilinca
http://community.webshots.com/user/danaf123

amelia spune:
Ana Maria nu a vrut niciodata suzeta si nici noi n-am fortat-o, din contra, ne-am bucurat ca n-o vrea. Cand vad copii mari pe strada, de gradinita, cu suzeta in gura... mi se pare total aiurea.
Si-a supt degetelele, dar nu cine stie ce.
Iar cu biberoanele n-am avut probleme sa nu le accepte.
Deci n-am resimtit lipsa suzetei.
Amelia si Ana Maria.
www.par.univie.ac.at/~aj/AnaMaria
Dincolo de nori este intotdeauna soare!

dana_ene spune:
Mihaela, parerea mea e sa-l lasi in pace pe Raulito. Daca nu vrea suzeta, care-i baiul ? E absolut normal sa-si suga degetele, mansetutele si tot ce mai apuca. E varsta ! Oana mea are 4 luni si jumatate, n-a vrut nici ea suzeta, desi am incercat sa i-o dau. Isi suge degetelele, dar nu-mi fac probleme deocamdata. Suptul degetelor devine o problema daca se petrece la peste 1 an, acum, asa cum mai spuneam, este normal sa se intample.
Eu cred ca-ti faci probleme prea mari cu chestia asta ! Sincer !
Daniela si puiul Oana Maria
http://community.webshots.com/user/oana_maria100
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Rosey spune:
denisa a renuntat la suzeta la doi ani, si cu mare greutate. in general, in ultima vreme, nu i-o dadeam decat la culcare, numai ca se obisnuise atat de mult cu ea, ca nu mai adormea fara. eu i-am dat numai suzete ortodontice. m-au scutit de o gramada de bataie de cap, se linistea ff repede cand era agitata, adormea cand o bagam in pat etc. nici noi nu luam suzeta la plimbare. nu stiu ce sa zic. eu credeam ca nu o sa o mai dezvat niciodata, si ma gandeam ca ar fi fost mai bine sa nu i-o dau. acuma are 2 ani si 2 luni si e tare-tare greu cand trebuie sa o adorm. dar mergem inainte!
fa cum iti spune inima.

AC spune:
Mihaela,
pe la patru luni incepusem sa sugem tot si galusca mea nici nu a vrut sa auda de suzeta. Am incercat diverse tipuri: fiziologice, latex... etc. Apoi am lasat-o balta... a supt degetele cu disoerare vreo luna si apoi s-a specializat in trompa elefantelului si piciorusele unei girafe. E si asta o faza totul trebuie bagat in gura supt nitel si incepe cu degetelele de la manute.
Acum ultima chestie sunt degetelele de la picioruse. Cum ii schimb pampersii si se trezeste cu ele golute cum le mananca de zici ca am lasat copila nemancata.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea

cosmi spune:
Noi le-am dat suzeta prima data dupa 3 luni. O perioada apoi, adormeau doar cu ea. Acum (la 1 an si 3 luni) o folosim doar cand se trezesc noaptea sau in timpul zilei; si adorm repede la loc.
Parerea mea este ca, daca nu vrea suzeta, nu trebuie insistat. Doar sa nu se obisnuiasca cu degetelul!
Cosmina, Diana-Maria & Amalia-Ioana

Nanut spune:
Nu am avut nimic impotriva suzetei, dar nu am stiut ca ar trebui sa incepem cu ea imediat dupa nastere. Cand fetita mea avea 10 zile, o prietena mi-a zis ca daca vreau sa folosesca suzeta, sa incep sa i-o dau. Dar nu era prea incantata de ea. Auzisem ca e mai bine sa i-o dau dupa masa si incercam aproape in fiecare zi. Uneori o accepta, bineinteles ca o pierdea, dar nu protesta. Am cumparat toate modelele existente pe piata... Insa s-a intamplat de multe ori ca dupa incercarea de a ii da suzeta sa vomite tot ce mancase inainte. Pana la urma am renuntat. Mai tarziu poate ar fi vrut-o, dar oricum nu mai era de mare ajutor si nu i-am mai dat-o. Acum avem 2 ani si jumatate si am vazut-o o data ca a incercat o suzeta a unei fetite de la daycare, probabil din curiozitate.
Pot sa spun ca daca copilul accepta suzeta, poate fi de mare ajutor parintilor. Fetita mea a avut colici si a fost greu sa o linistim. Intotdeauna a adormit greu, desi era obosita, nu se putea linisti. O suzeta probabil ca ar fi ajutat. Pentru ca am alaptat-o si nu era obisnuita cu alte gusturi in gura, a fost extraordinar de greu sa o fac sa manance si altceva decat san. Si lapte din biberon a acceptat tarziu, practic dupa ce am intarcat-o la 1 an.
Nanut

adoliana spune:
Fiecare bebel este deosebit si nu se comporta la fel! Daca nu vrea suzeta, nu vrea si gata.Nici baiatul meu nu a vrut decat 3 1/2 luni si nu cred ca si-a supt degetele mai mult decat un bebel care a rontait suzeta!
Ana Maria si Costin.

anca tanasica spune:
Eu nu eram de acord cu suzeta si cred ca m-a auzit Dumnezeu pentru ca Alexandra nu vrea sub nici o forma nici o suzeta (CA AM INCERCAT TOATE FORMELE, MATERIALELE SI MARIMILE). Dar, reversul, suge si molfaie tzatzica ca pe o suzeta. Cand nu i se da (ca e tare dureros) suge tot ce toate baga in gura. Am citit undeva ca e normal pentru ca bebeii pana intr-un an simt nevoia sa suga iar daca se satura repede (san sau biberon) simt nevoia sa suga in continuare inca o perioada de timp. La bebelina mea e clar, ori doarme, ori face baie, ori suge tzatza ori e cu ambele maini in gura ca disperata.