suzeta pro sau contra?
Raspunsuri - Pagina 3
ochinegri spune:
Dragele mele,
recunosc .... suzeta a fost f. buna ... mai ales pt. nervii nostri.
N-am incercat nici o secunda sa-l dezvatam pe Bb de ea. A venit de la sine. Nu mai e interesanta decat in momente de mare retriste (adica, suntem f. obositi, eventual ne doare burta ...). Una peste alta, avem masele (1an+4luni) si, din cand in cand, ne mai aducem aminte de suzeta.
Noi am folosit suzete NUK, ortodontice, corspunzator varstei (cand am schimbat tetina la biberon, am schimbat si suzeta 1->2).
Numai bine!
L
kika spune:
Aceeasi dilema am avut-o si noi, baietelul nostru Felix nu a acceptat nici o forma de suzeta si crede-ma ca le-am probat pe toate fara sa exagerez, si de biberon nici nu a putut fi vorba... Sint poate copii care nu le accepta. Insa Felix nu "rodea" nimic in afara de piept. Pina i-au dat dintisorii, apoi a mai inceput sa rontaie si inele din plastic umplute sau goale. Parerea mea e ca nu-l poti forta daca nu vrea, trece oricum foarte repede faza asta la copiii fara suzeta, dupa un anisor nu mai rod nimic si nici nu baga alte obiecte in gurita.
maria m m spune:
Pe mine suzeta m-a ajutat extrem de mult.
Cred ca e f bine sa il inveti cu sizeta pt. ca atunci cand ii vor creste dintii la bb suzeta il va ajuta mult.
Acuma Paula ,fetita mea nu mai vrea suzeta decat cand o dor dintii,sau cand mergem la plimbare.
maria m m spune:
Pe mine suzeta m-a ajutat extrem de mult.
Cred ca e f bine sa il inveti cu sizeta pt. ca atunci cand ii vor creste dintii la bb suzeta il va ajuta mult.
Acuma Paula ,fetita mea nu mai vrea suzeta decat cand o dor dintii,sau cand mergem la plimbare.Si eu am folosit tot suzete NUK dar din silicon
Lia spune:
Nici lui Iepu' nu i-a placut suzeta deloc.Dar nici degetelele nu si le-a supt,pentru ca l-am alaptat pana pe la 2 ani si ceva.
Daca-l alaptezi,probabil ca nu va fi foarte tentat sa-si suga degetelele.Iar daca si le suge o perioada si renunta in timp util,iar nu e nici o problema.
Pe de alta parte,daca mai incerci sa-l "ispitesti" cu suzeta si reusesti sa-l convingi,nu-si va suge degetelele sigur.
Numai bine tie si bebelusului!
Lia&Andrew
pisi_ella spune:
Emma mea are aproape 9 luni si nu a vrut suzeta niciodata! Isi suge 2 degete...E un obicei de care nu pot sa o dezvat...Cand e obosita sau se plictiseste...imediat isi baga degetele in gura...Aratatorul si mijlociul de la mana dreapta...As fi vrut sa accepte suzeta, cica se dezvata mai repede de ea decat de deget...Bine, ideal e nici una, nici alta...Sau sa nu devina obisnuinta..nici una, nici alta...
_Ella &
Emma
http://www.emmaandreea.3x.ro