Viata si legile din Japonia!!!
Sunt de6 ani in Japonia, am un baietel de 2 ani si in loc sa ma acomodez imi este din ce in ce mai greu.Voi cum v-ati acomodat?Cum va intelegeti sotul?Sunt si romani casatoriti cu japoneze?Ati obtinut viza permanenta?Ce stiti despre legile Japoniei sau mai bine zis despre divort?As vrea sa discutam pe mai multe teme si sper sa ne ajutam reciproc.
Mult noroc!
Cu drag pt. toti romanii din Japonia.
Raspunsuri
papadie spune:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=18949&whichpage=1
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12208&whichpage=1
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=4260&whichpage=1
Bine ai venit
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
MLDiana spune:
Bine ai venit!
Si pe mine ma intereseaza subiectul.Tu ce stii de viza permanenta?
Lidia ,Tiara si David D.
Eryka spune:
Nanatigru bine ai venit si sa-ti traiasca baietzelul.Despre divortz eu personal nu cunosc .Nu ai prietene prin zona unde stai ,ma gandesc ca asa mai ai cu cine sa te plimbi si poate incerci sa te mai acomodezi,nici eu nu am aici pe nimeni ,insa incerc sa fac fatza situatziei ,si sotzul meu are zile cand vine tarziu insa incerc sa-l intzeleg ca na stii cum este aici trebuie sa iasa cu okiakusan-ul la un pahar si pe mine tare ma enerveaza ,dar asta e.
Curaj si poate totusi te mai gandesti asupra divortzului,poate ca inca nu e cazul ,dau si eu cu parerea.Insa normal ca tu le stii mai bine,sper sa vorbim mai multe.Eryka & sufletzelul de fetitza din burtica --->23 saptamani
OtiliaLia spune:
Cititi din linkurile date mai sus de papadie. Acolo gasiti raspunsuri si linkuri la tot ce va intereseaza pe teme de viza, pasapoarte, divort, copii, mancare, viata de zi cu zi.
Rabdare si curaj
eli spune:
Nanatigru bine ai venit la desprecopii. Sunt foarte interesante discutiile avute aici pe forum, iar papadie ti-a dat cateva linku-uri, din care primul are un subiect deschis de curand si la care ni te poti alatura. Despre ce ai cerut tu, despre legile Japoniei sau , mai bine zis despre, divort poti gasi cautand pe net. Eu cand am vrut sa aflu mai multe am dat un search cu "family in Japan" sau "law in Japan", tu poti da si cu "divorce in Japan" sau un alt cuvant cheie si cred ca vei gasi informatii. O -ica langa tine ar fi ralucami, ea sta in Oita, asa ca poate te intalnesti cu ea, iar noi restul sa stii ca ii suntem alaturi chiar daca, deocamdata, doar virtual.
O zi placuta!
Eli
nanatigru spune:
Merci pt. raspunsuri.Este pt. prima oara cand o sa incerc sa scriu o mica povestioara sau ceva de genul asta.N-am scris nici macar o scrisoare in viata mea,si asta pt.ca nu-mi place sa scriu.Sper sa nu radeti.Parca am si emotii.
Stau in fata calculatorului ,pe care de abia de o luna am inceput sa-l descopar (nici macar nu stiam de unde sa-l deschid).Am in fata ochilor trei limbi si numai doua pot sa le inteleg cu exceptia a cateva kanji(ma refer la a treia limba).Baietelul meu vine din cand in cand pe langa mine si ma intreaba in japoneza "ce e asta", "dar asta" ,bineinteles ca-i raspund in japoneza dupa care in romaneste.Se uita la mine intrebator si repeta dupa mine.Simt ca inebunesc.Cpropriul meu copilas nu pot sa ma inteleg ce sa mai zic de sot sau de alti japonezi.Cred ca am inceput sa-i urasc pe japonezi dar in acelasi timp ii si apreciez.Nu mai stiu ce sa cred!
Cand m-am maritat eram o pustoaica care credeam ca cu dragoste poti sa treci peste orice,dar el(sotul) m-a facut sa nu mai cred asa,sa nu mai am incredere in mine si sa ma simt din toate punctele de vedere gaijin(cum spun ei).L-am iubit pe sotul meu din prima clipa si il iubesc in continuare,dar nu cred ca asta poate tine o casnicie.M-am casatorit intr-o tara fara sa stiu prea multe despre legile lor ,iar acum ma lovesc de fel de fel de probleme din care nu stiu cum sa mai ies.Sotul meu fiind cu 20 de ani mai mare decat mine(asta am aflat inainte de casatorie;m-a mintit si ma minte in continuare),avand puterea si banii necesari sa ma tina in casa, iar el sa-si vada de viata lui.Majoritatea japonezelor accepta viata asta.Dar eu nu pot si nici nu vreau sa devin ca ele.Voi ce parere aveti despre sotiile japoneze?Eu cred ca sunt f. parsive si niciodata nu stii ce gandesc, de fapt si ei sunt la fel.Iar despre zambetele si bunavointa aparenta
,mie una mi se face sila pt.ca totul este de fapt doar imitatii.Sotul meu are o amanta de cativa ani cu care lucreaza impreuna,eu am aflat asta cu putin timp in urma dar nu cred ca-l pot ierta vreodata.Imi este din ce in ce mai greu, nu am nici oprietena romanca prin zona asta.Ma simt a nimanui in tara asta si probabil ca voi primi mesaje ca de exemplu "atunci intoarcete in tara".Dar nu este atat de usor cand ai un copil si m-am si obisnuit aici de ce sa nu recunosc.
In legatura cu viza permanenta in cazul meu a fost groaznic.Mi-am depus actele acum 6 luni si mi-au spus ca imi vor da viza permanenta.Dar la ultimul test(cum s-ar zice) cand au sunat acasa ,iar eu nu eram, a raspuns la telefon scumpul meu sotior si a spus ca s-ar putea sa ne despartim, dupa care a venit o scrisoare acasa in care mi-au scris ca nu sunt inca apta pt.viza permanenta.Am sunat adoua zi si am mai intrebat odatamotivul;mi-au raspuns f. apatic ca motivul l-au scris in scrisoare.Ca sa vedeti ca tot gaijin suntem si asa vom ramane.Atamani kuru cum zic ei! 6 ani de respectat toate regulile au fost egale cu zero in comparatie cu o singura convorbire la tel.Asta este ! dar nu este cinstit.
Sper ca ati inteles ceva pt. ca ingerasul meu maitragea din cand de mine si imi pierdeam ideile.
Tu pe cat timp ai viza acum?
Pe curand si numai bine.
eli spune:
Nanatigru, m-a impresionat povestea ta. Imi inchipui ca iti este greu, ami ales ca esti singura si nu ai cu cine discuta. In privinta copilului te sfatuiesc sa vorbesti cu el doar in romaneste, iar sotul in japoneza, astfel baiatul va invata amadoua limbile concomitent. Daca si tu vb cu el in japoneza si mai ales ca e in Japonia si aude si la televizor tot japoneza, sa stii ca limba romana o va invata mai greu sau va invata prea putin. Sotul tau cum se poarta cu copilul? Daca nu ti se va da viza permanenta eu cred ca poti obtine viza pe 3 ani mai ales ca esti aici de 6 ani. Pana acum ce fel de viza ai avut? Doar pe 1 an sau pe 3? Nu stiu ce conditii trebuie indeplinite pentru a obtine rezidenta permananta, dar te rog incearca sa inveti cat mai bine limba japoneza ca sa le arati celor de la Imigration ca poti vb si ca ii intelegi, poate iti poti da copilul la gradinita si te poti angaja ca sa le arati ca te poti si intretine, iti zic avand in vedere ce am citit aici http://www.hiraganatimes.com/web/im/visa/visaqa1-e.htm si aici
http://www.debito.org/TheCommunity/neffoneijuuken.html
http://www.lawyersjapan.com/enpermanent.html .
Uite inca ceva
"Permanent residence
People who have resided in Japan for at least five consecutive years and fulfill a few more vaguely defined conditions, may be eligible to apply for permanent residence. Permanent residents do not need to worry about extending visas anymore and are allowed to engage in any paid activity. "
Ti-am trimis un PM.
O zi placuta!
Eli
nanatigru spune:
Acum am viza pe 3 ani dar imi expira in iunie si trebuie sa depun iar actete pt. alta viza.Iti multumesc pt. sfaturi si pt. adrese.
Si sotul tau e jap.?De cati ani esti in Japonia?
Pe curand.
nanatigru spune:
Tiara ,poate imi spui mai multe despre tine.
multumesc pt.toate mesajele de la voi.
Mult succes!
papadie spune:
Uite aici despre divortul in Japonia. Stiam eu ca s-a mia vorbit dar nu mai stiam pe unde :)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12263&whichpage=1
"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)