Ce retete cu broccoli stiti?
Am luat ieri din Metro o punga de 2,5 kg de broccoli, care imi place la nebunie. Cum il preparati voi, ce retete cu broccoli stiti?
Raspunsuri
babirusa spune:
curry de conopida (portie de 4 persoane):
ingrediente:
400g broccoli
400g conopida
400g morcovi
1 ardei iute
1 ceapa
250g orez cu bob lung
3 linguri ulei
300ml supa
200g smantana
200g ananas
curry, sare, piper
preparare:
1. Se toaca ardeiul si ceapa si se calesc in ulei. Morcovii se taie betigase si se adauga impreuna cu supa.
2. Conopida si broccoli se separa buchetele si se adauga dupa 3 min. si se lasa sa fiarba inabusit 7 min. se mai amesteca intre timp.
3. Se amesteca smantana si ananasul taiat cubulete si se condimenteaza.
4. Orezul se fierbe si se serveste ca garnitura la legume.
pofta buna!
simonaM spune:
quote:caut-o si aici ca am scris-o aici.www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=16923&whichpage=3mona78
Originally posted by Candy
Multumesc! Simona, unde e reteta ta, ca n-am gasit-o pe link-ul dat de Mariana? Poti s-o mai scrii o data te rog?Ati facut vreodata broccoli pane?
Milia spune:
Simona probabil doarme la ora asta, asa ca iata reteta ei:
Broccoli cu sunca si maioneza
Ai nevoie de un broccoli... sau cat vrei tu, o capatana, doua, cat vrei tu. Īl tai tot bucatele sau il rupi bucati mai mici, iar cozile le tai si ele marunt. Daca ai ceapa rosie e bine... daca nu, e buna si cea alba... sa fie mare de tot (broccoli nu se fierbe, se pune crud... cat sta o noapte sau cateva ore cu ceapa se inmoaie putin si are un gust extraordinar).
Pui intr-un castron broccoli taiat marunt cu ceapa taiata iar marunt si lasi de pe o zi pe alta la frigider... sau si afara ca deja e frig. Poti sa il faci de seara, iar dimineata il pregatesti.
Pe urma, cand il pregatesti, tai sunca, afumata (daca nu ai afumata, e buna si cu neafumata) bucatele cat vrei tu... mai mari mai mici... eu le tai marunt. Pe urma le pui la prajit cu putin ulei. Dupa ce s-au prajit putin, se adauga peste broccoli cu tot cu uleiul. Se amesteca bine si se pune maioneza si daca vrei o lingura de smantana la maioneza.
Eu il fac ca garnitura la fripturi: pun un cubulet de unt intr-o cratita acoperita, adaug broccoli (congelat sau proaspat) si foarte putina apa, putina sare si il las sa se inabuse, la foc mic, acoperit. Cand consider ca e gata, opresc focul, adaug deasupra cascaval ras si acopar vasul din nou. Dupa ce se topeste cascavalul (1 minut), este gata.
Clopotzel spune:
Multumesc si eu ptr reteta cu broccoli a SimoneiM. Am copiat-o si urmeaza s-o prepar sambata.
Imi pare rau ptr pungile cu broccoli pe care le-am aruncat. Am avut jumatate de sertar la congelator cu broccoli din gradina. Si nu stiam sa il fac decat cu maioneza si un catel de usturoi pisat, dar deja ne saturasem si parca nu mai avea un gust bun. Aseara am descoperit ca mai este o punga cu broccoli, pe care o voi folosi sa incerc salata SimoneiM.
Bine ca ai postat link-ul unde era reteta, ptr ca eu o cautasem la retete de revelion si :-( nu o gasisem.
Before to judge somebody, walk a mile in his moccasins.
teo1970 spune:
quote:
Originally posted by mitub
Eu n-am incercat-o ca nu stiam daca brocolli decongelat nu se flescaie. daca aveti vreo idee, mi-ati fi de mare folos.
Boga,
eu am facut salata de Craciun si Anul Nou, de fiecare data cu brocolli congelat si a fost OK. Sa-l lasi la decongelat si sa-l scurgi inainte de a-l taia, ca sa nu ramina apa in salata.
Pofta buna!
simonaM spune:
am facut ieri brocoli cu orezul care se face in 5 minute si cu peste taiat bucatele(salmon) si cu putin sos gravy ,a iesit foarte bun...mai ales cu o muratura de gogosari umpluti cu varza taiata fin murata.mona78
nadina spune:
Paste cu broccoli
Am citit reteta intr-o revista cat asteptam la stomatolog:
Pui pastele la fiert. Cad sunt aproape fierta arunci in aceeasi apa buchetelele de broccoli spalate in prealabil. Scurgi si pastrazi o jumatate de cana. Treciastele si leguma prin un jet de apa rece.
Intr-o cratita pui un pic de ulei de masline sa se incinga. Adaugi piept de pui taiat bucatele, pe care il lasi putin la prajit. Adaugi apoi o mana de alune, pastele, broccoli, zeama de la fiert si zeama de la jumatate portocala. Pui sare,piper si alte condimente dupa gust(eu zic ca ar merge si un pic de busuioc). Lasi putin sa scada si papi tot.
Eu am adaptat reteta pentru mandarina 1 an si 4 luni (adica nu i-am pus alune, puiul l-am pus fiert si nu am pus condimente, in schimb am adaugat un pic de unt). I-a placut la nebunie.
Pofta buna,
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
angel_jp spune:
Fetelor,am facut si eu reteta de brocoli cu ceapa, na ca nu mai stiu in romaneste,cu sunca paraca,scuze,si am pus si maioneza si toate cele si sosegi(aia mici ..cremwusti paraca...ma rog scuze)stiti ca le-a placut ?Au mancat de mama ,mama...sarut-mana Simona!Maine mai fac...asat ca sa-l satur si pe al meu sot!
FLORYNA spune:
...amesteci o cana de smintina cu jumatate de ceapa tocata marunt,marar tocat marunt,sare
..rupi broccoli in buchetele si le inmoi in smintina si la maninci crude
2)
sau...bati citeva oua(galbenusurile)...adaugi brinza telemea maruntita sau brinza de vaci,sare(daca nu folosesti telemea)..o lingura doua de smintina..pui buchetele(sau mai marunt) de broccoli,amesteci totul,la sfirsit incorporezi albsurile batute spuma...ungi o tava de iena sau castronel de iena cu unt si presari pesmet..apoi torni compozitia de mai sus...presari iar pesmet pui la cuptor pina cind prinde crusta..se serveste calda
3)poti sa pui apa la fiert cu sare si poti sa innabusesti sau sa fierbi buchetelele de broccoli...sint bune ca o garnitura la friptura
...daca friptura e in singe sau are sos ,sosul se poate turna in peste broccoli(in farfurie)