Temperatura trifazica
Fetelor, HELP!
Deschid acest subiect cu o problema care ma framanta de cateva zile. Sunt in ziua 30 (cu un ciclu regulat de 27-28 zile) si temperatura luna asta a avut urmatorul parcurs: ovulatie 36.4-ziua 14, trend ascendent zilele urmatoare pana in ziua 21 cand din nou a scazut de la 36.8 la 36.6 (implantation day???) dupa care urca si ramane in jur de 36.9 (zilele 22,23...), apoi trece de 37 (zilele 25, 26...)ajunge la 37.3 (27) si 37.2(28), 37.2(29), 37.1 azi. Eu de regula aveam un parcurs standard as spune: ovulatie (ziua 14-15) si trend ascendent cu temperatura mare (37) dupa cateva zile, temperatura ce ramanea ridicata pana in ziua 26, 27 cand scadea lent si 28, 29 veneau nesuferitii...Este prima luna de cand imi monitorizez temperatura (o fac de cca. 5 luni) si niciodata nu mi s-a intamplat asa. As vrea eu sa fie ce-mi doresc dar pe 28 am facut un test One step (27.000lei) si a iesit negativ.
Crinuta, fetelor ce sa fie oare? In afara de mici dureri de ovare si spate (ca inainte de venirea ciclului, nedureros la mine) nu simt nimic special...Sanii nu s-au intarit ca alta data dupa ovulatie ci foarte tarziu, cand temperatura a fost 37, si nu ma dor ca altadata, ci pe lateral simt usoare jene. Sa fie oare sarcina fara simptome clare?
Sa nu fii fost testul bun (prea ieftin),nu cred...Si totusi...
Astept parerile voastre. Alt test o sa fac peste 2-3 zile daca pana atunci nu primesc o vizita.
Va sarut,
Furnicutza
Raspunsuri
anne-marry spune:
furni eu nu stiu ce sa zic...tot ce se poate, eu, dion toate lunile tocmai in cea in care am rams gravida nu am luat temperatura, fiindca renuntasem la orice speranta pt moment asa ca prea clar nu stiu.....ins, in ziua in care trebuiau s avina rusii si am vazut ca "pas" am laut tempo seara..era 37.6 f mare pt mine iar dimineata era 37.1 ceea ce la mine nu se mai intamplase. apoi in toate diminetile in care am masurat, era tot ridicata. stiu ca am luat intr-o zi temperatura si era mai mica.....36.8 parca si am scris acum si aici fiindca exact cand scriam mi-a picat fisa. mi-am amintit. si acum inteleg de ce scazuse. fiindca sarcina murise atunci. uite cate semne si eu nu le luasem seama.
eu zic s iti iei si maine dimineat atempt. daca se mentine la fel sau creste.....sunt ceva posibilitati. si peste alte 2-3 zile mai fa un test. fii increzatoare. ai sa vezi ca paana la urma vei reusi. vom reusi cu toate.
pupici dulci...
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Costi spune:
Si mie mi se intimpla acelasi lucru. In toate luniele in care mi-am luat temperatura si dupa ovulatie crestea,concluzia era ca am ovulatie,am constatat ca nu era asa,nu era ovulatie luna de luna desi graficul era aproape identic la fiecare ciclu, Luna aceasta temperatura a fost anapoda, ovulatia a fost in ziua 10 cu stimulare, verificata ecografic ziua 9 si ziua 11 cind ovulul disparuse.Temperatura nu a vrut sa creasca peste 37 de grade decit in ziua 17,18 si de atunci se mentine la 37,37/1,37/3;sinii ma dor si emotia nu-mi da pace sa-mi dau seama daca altfel decit inainte de ciclu si curios este ca am senzatia ca s-a intimplat...Ma dor ovarele, sau uterul, sau burta nici nu stiu ce de mai bine de o saptamina.Daca ovulatia a fost in ziua 10, + 14 zile ar trebui sa-mi vina ciclu, azi e ziua 25 si... O sa o iau razna de atita asteptare.
Silvia_Pui spune:
Triphasic pattern
A triphasic chart shows three levels of temperatures: pre-ovulation, post-ovulation, and then a second rise after ovulation. Triphasic charts are occasionally an indication of pregnancy when the second rise occurs when you would expect implantation. Triphasic charts often do not end up showing pregnancy. You can be pregnant without a triphasic pattern and you can have a triphasic pattern without being pregnant."
Asta am gasit intr-un mesaj pentru Teo . Daca este nevoie traduc mai tarziu , acum mai am ceva de terminat .
Furnicutza spune:
Am citit si eu mult pe net despre chestia asta. Am sa vad maine, poimaine ce se intampla. Daca temperatura coboara, e clar, daca sta sau urca ar mai fii o speranta! Oricum, multumesc fetele, si astept si alte pareri sau ceva similitudini cu final vesel sau trist... E cumplita asteptarea asta, nu te poti concentra deloc...
Ar mai fii ceva: menstra mea in ultimul an debuta cu secretia maronie inainte de rosu pentru 2 zile, iar zilele astea ioc, numai alb si chiar usor abundent...Culmea, eu nu am avut niciodata dereglari hormonale, acum chiar ca as intra in panica sa se intample... Nu vreau la doctor!
Furni
Oana_B spune:
Cam la o saptamana de la ovulatie exista o scadere de temperatura timp de o zi, dupa care iarasi creste pana la venirea rusilor. Poti fi insarcinata sau nu, nici una din simptome nu este obligatorie. Exact ce semne ai acum Furni am avut eu la inceputul lunii, mi-a si intarziat doua zile, semnele au fost mult mai slabe ca de obicei si totusi rusii nu m-au ocolit..sper sa te ocoleasca pe tine.
Oana_B
blue77 spune:
Furni cine stie -eu cred ca e bb. Cum sunt sfarcurile? la mine asta a fost primul semn- erau umflate si aparusera niste chestii micute albe pe ele-tuberculii lui montgomery -poti sa te uiti si la graficul meu de pe fertility cum a fost cu temp.
cristina si sufletelul de 4 saptamani
crinuta spune:
Fetelor, problema asta cu scaderea temperaturii in implantation day m-am framantat si pe mine. Am dat search pe un site american si am gasit ca nu este asa. Temperatura nu scade in ziua implantarii. Nu stiu de unde aveam si eu ideea ca scade.
Acum nu mai stiu ce sa cred, ramane sa vedem.
Poate te-ar ajuta sa studiezi pregnancy charts de pe fertility friend. Ai sa constati ca nu exista o regula.
La tine s-ar putea sa fie sarcina. Pe de-o parte ti-a intarziat, iar pe de alta parte temperatura tinde sa creasca. Atata vreme cat este mare nu iti poate veni menstruatia.
Alte semne ai? Sani, greturi, somnolenta?
pupici
Crinuta
crinuta spune:
Acum am citit ca ai facut si test.
Of, suntem in aceeasi oala. Si eu am facut in ziua 25 test, si inca unul bun, si a iesit clar negativ. Eram sigura ca cel mai tarziu azi ( ziua 28) imi vine ciclul, si totusi nimic, nici un semn inca ca ar veni.
Temperatura este usor mai scazuta decat acum 2 zile, insa se incadreaza in temp post ovulatorie inca. Nu stiu ce sa mai cred.
In privinta testului iarasi nu este o regula. Unora le iese pozitiv la 9, 10 zile de la conceptie, iar in alte situatii mult mai tarziu.
Tu cate zile de temperatura ridicata ai?
pupici
Crinuta
crinuta spune:
Eu una nu mai inteleg nimic. 17 zile de temperatura ridicata. Imi verific mucusul, nu e asa cum trebuie sa fie inainte de menstruatie.
Sfarcurile sunt intarite de vreo 3,4 zile. Si totusi sunt doar in ziua 28. Mai e timp sa vina maine, sau poimaine. Chiar nu mai inteleg nimic. Eu asa faza luteala nu am avut niciodata. De aseara am inceput sa ma ingrijorez sa nu fie vreo dereglare, chit ca am avut toate semnele de ovulatie. In fine, vom vedea.
pupici
CRinuta