lamuriri

lamuriri | Autor: bb123

Link direct la acest mesaj

Buna ziua!
Revin cu lamuriri suplimentare.
Incepind din luna noiembrie 2002,sotia mea a incheiat un contract de asigurare cu Casa de pensii Iasi.Pina in luna septembrie 2003,inclusiv,a platit lunar contributia pentru suma asigurata.Pe 06.10.2003 a nascut o fetita si a intrat in concediu medical.De la data respectiva a inceput sa primeasca de la Casa de pensii 85% din suma asigurata in contract.Pe formularul de concediu este trecut ca motiv lehuzie fiziologica.In perioada 06.10.2003-03.02.2004 sotia a primit banii pentru concediu medical pre si post natal.Pe 03.02.2004 trebuie sa depuna la Casa de pensii o cerere din care sa rezulte ca solicita concediu pentru cresterea copilului pina la virsta de 2 ani.As dori sa stiu ce suma va primi pentru acesta perioada,tinind cont ca pentru cele 126 de zile a primit aproximativ 16-17 milioane lunar(suma asigurata este de 35 milioane).Asta inseamna 85% din suma asigurata ,2 copii trecuti la ea pentru deduceri suplimentare,scazute impozitele aferente.Vreau sa stiu daca de la intrarea in concediu pentru cresterea copilului va primi aceeasi suma,sau va prinde reglementarile prevazute in noua lege a asigurarilor,asta insemnind ca va primi 6,5 miliane impozabil.
Sper ca aceste lamuriri sa fie de ajuns pentru a primi un raspuns.
P.S.Ieri a sunat sotia la Casa de pensii,le-a explicat situatia dsar cei de acolo au spus ca nu au mai intilnit un asemenea caz.Sper sa nu fiu un caz singular.
Va multumesc!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Fiind vorba de un drept ce se stabileste ulterior date de 31.12.2003, va primi o indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani in cuantum de 6.040.000 lei.

Mergi la inceput