Nizoralul - cit de toxic?

Nizoralul - cit de toxic? | Autor: Alecsia

Link direct la acest mesaj

Cat de toxic pentru ficat este Nizoralul capsule? A avut cineva probleme de la el?

Mihaela

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monicuta spune:

Eu am avut o micoza care mi- a afectat unghiile picioarelor timp de 10 ani. Nizoralul tablete mi- a rezolvat problema. Sunt 5 ani de cand am folosit si nu am nici cel mai mic semn ca ar fi afectat ficatul. Cred ca depinde de organism. Eu am lut cam 5/zi.Stiu ca pare mult.
Mama mea a luat pt Candida si nu a avut nimic. Stiu ca unele persoane evita sa ia datorita efectelor secundare. Cred ca ar trebui sa consulti medicul, iar daca acesta iti recomanda, ar trebui sa- l iei. M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

Medicul mi-a recomandat pentru micoza, 2/zi.Numai ca imi este teama pentru ficatul meu.La tine monicuta 5 pe zi mi se pare enormmmm.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

Eu am luat 3 pe zi si nu am avut nimic. si am niste probleme cu ficatul si totusi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Eu am luat 2/zi timp de 10 zile, insa si asa le-am suportat tare greu, cu atat mai mult cu cat bila mea este mai sensibila. Aveam mereu greturi si uneori aveam senzatia de mancarime pe toata pielea.

Rox

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicuta spune:

Inainte de Nizoral am luat Griseofulvin. Acela ajuta si el, dar micoza revenea pe picioare periodic. Poate e ceva mai slab. Nu stiu daca substanta activa e aceeasi. Intreaba medicul!!!M

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Iar citez din Agenda Medicala 1997:

Nizoral (ketoconazol)
Reactii adverse:
Uneori greata, dureri abdominale, cefalee, prurit,, eruptie urticariana; ocazional se produce cresterea transaminazelor serice; tratamentul de durata (mai mult de 14 zile) poate fi cauza de hepatita si icter (se intrerupe medicatia, este necesar controlul periodic al functiei hepatice); rareori ginecomastie si menstruatie neregulata, trombocitopenie, reactii anafilactoide (dupa prima doza).
Contraindicatii:
Alergie sau intoleranta la ketoconazol si alti derivati de imidazol, boli hepatice, sarcina. Anticolinergicele, cimetidina, antiacidele ii micsoreaza absorbtia intestinala; administrarea concomitenta de ketoconazol si rifampicina sau fenitoina determina reciproc micsorarea concentratiei plasmatice (prin inductie enzimatica); ketoconazolul poate creste concentratia plasmatica a anticoagulantelor cumarinice, sulfamidelor antidiabetice si ciclosporinei - este necesara ajustarea dozei acestora pentru a evita accidentele toxice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Nizoralul (ketoconazolul) poate da , pe langa efectele adverse mentionate mai sus, vertij si somnolenta, conducatorii auto trebuie sa cunoasca aceste efecte adverse.

Numai bine!

Mergi la inceput