sunt nemtii "draguti" sau ???

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AlinaPopa spune:

Eu sunt in Germania de mai mult de 6 luni si pot spune ca nemtii nu sunt clar cum ma asteptam. Am venit tot cu prejudecati, ca ar fi reci, ca nu ma voi simti bine cu ei, ca nu sunt simpatici si saritori...A fost exact invers. Sunt foarte draguti si prietenosi(chiar mai prietenosi decat mine). Desi nu stiam nici eu foarte bine germana si trebuia sa vb numai in germana, oamenii nu s-au strambat cand mai spuneam ceva gresit sau cand mai vb in engleza(daca nu stiam cuvintele in germana).
Ceea ce nu imi place la ei, este ca ei sunt prietenosi numai la prima vedere(parerea mea). Adica nu stiu daca as putea sa imi fac un prieten(a) de suflet aici, caruia/careia sa ii spun tot ce ma framanta sau ce imi place, fara restrictii.
Oricum, una peste alta, este mult mai bine decat cum ma asteptam sa fie!!!!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicoll spune:

Da, sunt nemtii draguti dar nu dau pe-afara. Daca ar fii sa vorbim despre ospitalitate cred ca ar avea de invatat de la romani. Nu vreau sa ii critic dar asa mi se pare mie ca nu sunt ft ospitalieri. Sunt in schimb corecti si politicosi... :) aici au romanii de invatat. In rest toate bune...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:
Originally posted by AlinaPopa

Ceea ce nu imi place la ei, este ca ei sunt prietenosi numai la prima vedere(parerea mea). Adica nu stiu daca as putea sa imi fac un prieten(a) de suflet aici, caruia/careia sa ii spun tot ce ma framanta sau ce imi place, fara restrictii.

Alina

Eu am intalnit alta categorie de oameni: cei care spun prea mult Adica au fost mai deschisi decat as fi vrut eu.Am ajuns - singura - la concluzia, ca fac asta din obisnuinta, pentru ca oricum se duc regulat la terapeut unde invata sa-si deschida sufletul.
Desi nici asta nu e o explicatie prea buna, una dintre persoane - am intalnit trei persoane de genul asta pana acum - nu se duce la terapeut, cred ca avea doar nevoie sa-si descarce sufletul cuiva pe care nu-l cunoaste atat de mult. Nu stiu ce sa mai cred...
Dar intr-adevar,dureaza mult sa construiesti o adevarata prietenie asa ca...
Eu ma simt ciudat ca oricat de deschisi si dornici de prietenie ar fi eu nu simt atractie, dorinta sa-i vad mai des ... mi se pare ca au ceva cam rigid - desi sunt prietenosi, ceva fals - desi sunt sinceri, prea protocolari, nu stiu, ceva insa e in neregula cu ceea ce simt fata de ei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

Eu am ajuns la concluzia ca nu trebuie sa la cauti cam mult in "coarne" oamenilor. Ca sa ai pace, cel mia bine este sa ii iei asa cum sunt.
Deci, am si eu o vechime de 7 luni in Neufahrn, dar toata lumea e buna si simpatica cu mine. Am un sentiment de ocrotire si dragoste pe care nu l-am avut in Ro.
In primul rand sotul meu este german si este DEOSEBIT fata de barbatii romani!
Germanii au un bun simt si o rabdare enorma! Bineinteles ca am invatat aici ca politetea este o "afacere" primordiala! Or asta nu prea tine in Ro, daca faci uz prea mult esti considerat prost!
Bavarezii "originali" sunt simpatici foc, asta pot sa spun sincer, dar poate ca va lamuresc mai bine care este parerea mea: dupa cateva luni de dor aprins de Ro, am fost cateva zile, si nu stiu de ce am sosit inapoi cu un gust cam amar!
Cu multa bucurie ca va "revad"
Viorela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Nu am specificat ceva. Romanii plecati acolo, mai precis sasii sau svabii nu imi plac. Am multe experiente neplacute cu prieteni care au plecat si s-au schimbat radical, insa nemtii de acolo, sunt oameni foarte draguti, amabili, si nu o data am fost ajutata cu totul dezinteresat. Cand vom ajunge si noi asa?

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

quote:
Originally posted by crinuta

Nu am specificat ceva. Romanii plecati acolo, mai precis sasii sau svabii nu imi plac. Am multe experiente neplacute cu prieteni care au plecat si s-au schimbat radical, insa nemtii de acolo, sunt oameni foarte draguti, amabili, si nu o data am fost ajutata cu totul dezinteresat. Cand vom ajunge si noi asa?

Crinuta

hehe, crinuta, si sotul meu este svab si te asteptam pe la noi data viitoare cand vizitezi Germania, ca sa-ti schimbi parerea:)) Eu nu-am suparat insa aveti grija cand faceti generalizari ca nu se stie peste cine dati si s-ar putea sa nu se potriveasca.

Un An Nou Fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Ai dreptate, nu aveam deloc intentia sa fac generalizari. Departe de mine asa ceva. M-am exprimat prost.
Din pacate, cam toti prietenii si multe din rudele mele s-au schimtat, de aceea am facut aceasta afirmatie. Nu este valabila pentru toti sasii si svabii. De fapt, vroiam sa spun numai sasi, pentru ca toti erau din zona Sibiului, deci nu intra si svabii in discutie.
Scuze inca odata daca nu m-am exprimat bine. Bineinteles ca daca mai ajung curand in Germania sper sa ne vedem.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@ da, crinuta, nu trebuie generalizat, dar sa sti ca in mare parte ai dreptate! sotul meu e sas, si cred ca face parte din cei 2 din 10 sasi altfel, lucru pt. care e uneori dat deoparte. Si eu ma mai intreb inca din ce motiv se schimba asa, de ex. in ro. sunt cu totul si cu totul altfel, iar cum ajung aici iar se schimba 180°. E neplacut, si pt. cei nou veniti dureros sa stie ca sunt "romani de ai nostri" aici in acelasi sat/oras/ strada/, dar care se feresc sa intalneasca alti romani!
Da si intre sasi si svabi e diferenta, svabii sunt mai uniti intre ei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:
Originally posted by crinuta

..... Nu este valabila pentru toti sasii si svabii. De fapt, vroiam sa spun numai sasi, pentru ca toti erau din zona Sibiului, deci nu intra si svabii in discutie.

Crinuta

Hehehe... Uite ca acum m-ai "lovit" pe mine... Glumeam nu e asa de grav . Dar aici cred ca este valabila regula aia :" nu exista padure fara uscaturi". Si parerile noastre sunt afectate - firesc - de experientele personale.

Asa ca experienta mea este ca... sasii sunt cei mai de treaba oameni. Sunt casatorita cu un sas si al meu e cel mai bun si mai dulce din lume.
In plus, venita in familia lui, am ramas placut surprinsa ca sunt mai draguti chiar decat unii membrii din familia sau decat unii prietenii. Sincer!!!! Atata caldura si ajutor mai rar am intalnit.

Insa am auzit intr-adevar (si asta de la ei) ca sunt multi sasi cu nasul pe sus, insa fratilor... asta nu e valabil numai pentru sasi, svabi... etc. Depinde de oameni... sunt si multi romani astfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

quote:
Originally posted by Crystinne

Insa am auzit intr-adevar (si asta de la ei) ca sunt multi sasi cu nasul pe sus, insa fratilor... asta nu e valabil numai pentru sasi, svabi... etc. Depinde de oameni... sunt si multi romani astfel...

Subscriu, Crystinne. Voiam si eu sa spun ca fiecare om e alt om, chiar daca exista niste trasaturi generale (foarte generale) ale profilului fiecarui popor.

Vorbind de ospitalitate, am fost asta-vara cu un grup de eleve intr-o excursie de studii in BW, am locuit la familii, care au suportat financiar toata distractia, iar oamenii aceia s-au comportat exemplar.

Elena si puiu mic, 37 sapt

Mergi la inceput