sunt nemtii "draguti" sau ???
Raspunsuri - Pagina 2
andreea-ana spune:
Offfff, ce mult mi-am dorit eu sa traiesc in Germania...si atunci cand am fost la un pas de a ma duce acolo, l-am cunoscut pe sotul meu si uite asa am ramas aici. In adancul sufletului sper sa mai am o sansa sa ajung acolo (dupa ce oi termina cursurile care le ia acum). Si cu germana m-as decurca am invatat-o cand aveam trei ani, chiar daca nu am mai vorbit de mult, nu cred ca am uitat-o imi trebuie un pic de timp pana ma obisnuiesc din nou. Deci oftez si acuma dupa Germania, este o tara civilizata si cu oameni disciplinati, nu ca aici.
Andreea si bb Anais
samila spune:
Buna,
sunt aici de mai bine de doi ani. Sunt incantata de ce am gasit aici. Locuiesc in frumosul oras Hamburg. Oamenii sunt simpatici si nu reci cum se vehiculeaza. Ce imi place la nebunie este formularea lor eleganta si respectul fata de omul de langa.
Elena spune:
Da, am uitat sa va spun si de vecinica mea care e o dulce; si noua ne-a pus in ghetutele Laurei de Mos Niculae o multime de dulciuri si fructe, plus ne-a facut coronita de brad de pus la usa, plus o mie de mici atentii si informatii pe care ni le-a dat.
Camelia, si eu credeam ca nemtii sunt asa binevoitori cu straini pentru ca oraselul asta Tübingen este unul universitar si sunt foarte multi straini. Eu aveam inpresia ca din contra, in orasele mele nu sunt chiar asa draguti, cel putin asa imi spune mereu o prietena din München, care nu are o parere prea buna despre nemti.
Am auzit si eu povesti de groaza, mai ales din parte functionarilor, dar asta e, nu exista padure fara uscaturi.
A propos, am citit de curand ca balanta (e)migratiei este negativa in Germania, sunt mai multi nemti care pleaca din tara(de regula in SUA; AUSTRALIA; CANADA) decat straini care vin in Germania.
Fetelor, pe aici prin Tübingen am vazut asta-vara o multime de oameni umbland desculti ! si asta peste tot, in parc, pe strada si chiar in magazine! avem si noi un magazin mai dichisit si nu mica mi-a fost mirarea cand am vazut tipe intrand desculte in el.
Cu drag,
Elena
P.S. Ortansa, hai, ma, ca m-am rusinat...esti tu prea dragutza
danab spune:
Cred ca mai degraba in orasele mari oamenii sunt mai "open mind".Cred ca asa este si in Olanda. Eu am fost de cateva ori in Germania ca turist, n-am fost prea incantata de nemtii intalniti.Am fost in orase mai mici, vanzatorii nu vorbeau engleza-nici nu-s obligati de fapt-nici macar nu mai raspundeau la salut cand ieseam din magazin ca era prea mult deja sa ne mai intrebe ce dorim neputandu-se exprima in engleza.
Am fost si la o pensiune turistica in zona Winterberg, proprietara era chiar o femeie "rece", in afara de buna ziua si la revedere in germana altceva nu a spus catre noi, nici macar un zambet.Eram inca pe partia de schi si ea a oprit caldura, apa calda, luase asternuturile de pe paturi, cand am intrat in camera am crezut ca ne furase cineva si bagajele.Dar asta nu inseamna ca generalizez, sunt convinsa ca sunt si altfel de oameni, exemple pozitive sunt destule la acest topic.
Oricum perseverez, am incredere ca voi da si peste niste nemti ca "painea calda".
Dana
dori spune:
Afirmatia "nemtii sunt reci" mi se pare ca un "sablon" pe care majoritatea il spun din prejudecata, fara sa fi cunoscut prea multi nemti. La cursul de germana am avut o colega din Brazilia, care spunea, ca majoritatea strainilor, ca nemtii sunt reci. Poate ca intr-adevar, comparand cu Brazilia, unde eu imi inchipui totul "heiss", avea dreptate.
Noi locuim intr-un orasel mic de langa Dortmund si pana acum am cunoscut numai oameni amabili si prietenosi. Am avut vecini care m-au ajutat de multe ori si care faceau mici cadouri copiilor de Mos Nicolae, de Paste si de zilele lor de nastere.
E adevarat ca in magazine nu am intalnit vanzatori care sa vorbeasca engleza, dar intotdeuna sunt amabili si de salutat saluta intotdeauna ei primii, si la venire si la plecare.
Am auzit pe cineva spunand cu rautate ca Germania este tara lui Danke si a lui Bitte. Poate ca avea dreptate, dar pe mine nu ma deranjeaza asta ABSOLUT de loc. Mi se pare chiar frumos.
peca spune:
chiar aseara am avut si eu o discutie cu o nemtoaica pe tema asta, caruia eu o sa ii raman mereu recunoscatoare fiindca a fost singura care m-a tot impins de la spate sa vorbesc germana chiar daca gresit...., pe cand " neamurile" si sasii imi recomandau sa imi tin gura.
tipa imi spunea ca exista si nemti care nu pot vedea in ruptul capului strainii si nici macar nu isi dau silinta sa ii inteleaga cand se chinuie sa spuna ceva, si chiar ea are o parere nu tocmai buna despre acesti nemtii.
in schimb la magazine, cand intreb despre un anumit art. si daca vede ca nu inteleg vine cu mine si imi arata unde este, si multe altele, si cum s-a mai spus: nu exista padure fara uscaturi!
dar eu ma ghidez dupa ....cand pleci din tara ta, egal ca e germania, anglia....trebuie sa te astepti sa gasesti o alta cultura, mentalitate..si pe care tu trebuie sa o accepti si sa o intelegi, nu poti sa schimbi o tara de nemti, doar fiindca nu au sange latin si nu sunt asa cum esti tu obisnuit.
crinuta spune:
Am fost de multe ori in Germania, cunoscand si limba germana foarte bine.
Ce pot spune este ca ma simt foarte bine acolo, iar nemtii sunt oameni foarte draguti, calzi, saritori. Nu stiu de unde ideea complet falsa ca nemtii ar fi reci.
As trai oricand acolo daca mi s-ar ivi ocazia.
CRinuta
OtiliaLia spune:
Da nemtii sunt niste draguti, in 99 % din cazuri.
Am fost in vizita acum mai multi ani acolo, si am locuit la cineva care era nascut in Romania (din parinti germani get-be-get) si cea mai simpatica faza a fost cand un vecin neamt de-al celor la care eram, a dorit sa ne cunoasca si a inceput sa vorbeasca cu noi in romaneste ! Si acest om era tot nascut in Romania, dar emigrat in Germania inca dinnainte de razboi. Nu uitase limba si dorea sa "exerseze". Cu aceasta ocazia a aflat si persoana la care stateam ca vecinul vorbeste romaneste ! Habar n-aveau, probabil n-au discutat niciodata pe tema asta in 25 de ani de cand erau vecini ! Si erau vecini buni si apropiati, se vizitau, faceau gratare impreuna, ieseau la padure sau prin parcuri impreuna, copiii la randul lor erau prieteni !
angelp spune:
...si eu am lucrat 2 ani in Frankfurt.Am vizitat si Snia,Olanda,Frantza ,Belgia dar n-as da nici o tzara pe Germania.
O tzara disciplinata,un popor care prin munca si disciplina au ajuns unde au ajuns...Incearca sa faca fatza migratziei mari de turci care vor sa-i mai scoata din ritmul lor disciplinat.Orice natzie are uscaturile ei dar in general sunt amabili,corectzi si te respecta daca si tu faci la fel ca ei
Sabina spune:
Eu am stat 6 luni in nord, la Oldenburg.Oamenii mi s-au parut extraordinari, saritori, m-au ajutat in nenumarate cazuri.Jos palaria in fata nemtilor! Avem cel putin 2 familii de prieteni care vin si in Romania, asa ca stiu ce spun.
Sabina & Sofia Galagia