Clarificari privind CIC pt 2004
Raspunsuri - Pagina 14
adi69 spune:
CIC inceteaza in momentul in care copilul implineste doi ani sau atunci cand se implinesc doi ani de cand a inceput?
Eu am nascut in martie si am intrat in CIC in august(acum doi ani).Pot sta in CIC pana in august?
Dia si bebe Rucsi
Rozi spune:
quote:
Originally posted by adi69
CIC inceteaza in momentul in care copilul implineste doi ani sau atunci cand se implinesc doi ani de cand a inceput?
Eu am nascut in martie si am intrat in CIC in august(acum doi ani).Pot sta in CIC pana in august?
Dia si bebe Rucsi
Pana cand implineste copilul 2 ani.
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by adi69
Dia si bebe Rucsi
Dia, cred ca ti-a expirat deja concediul pt cresterea copilului.
liviu`s spune:
Dia, sfatul meu este sa te duci sa rezolvi la servici, deoarece tu aveai obligatia de a te prezenta acolo.
adi69 spune:
Dar m-am prezentat Liviu...nu era vorba de asta...Cred ca am formulat intrebarea gresit din viteza.Eu visam doar la cele patru -cinci luni de care as mai fi avut nevoie pt a sta doi ani acasa...
Dia si bebe Rucsi
camys_2000 spune:
Buna ziua.
Sunt o viitoare mamica, urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii octombrie, deci sunt in 3 luni acum.
problema mea:
- am carte de munca din decembrie 2001, apoi in 3.03.2003 mi-am schimbat locul de munca, prin transfer
- in acest an am deja 15 zile concediu medical, si in continuare voi primi medical deoarece sunt ceva probleme cu sarcina mea (diagnostic: iminenta avort)
- eu doresc sa imi iau cat mai mult concediu medical pana cand voi intra in luna 7, de atunci eu intelegand ca se intra in prenatal
INTREBARE: daca voi sta atat de mult in concediu medical ( in mintea mea, concediu medical cu diagnostic Iminenta de avort este diferit de concediul de risc maternal....este corect?), voi mai beneficia de suma de 6.105.000 lei? ( unele persoane mi-au tot spus zilele acestea ca e posibil sa pierd...vreau adevarul, va rog, ca sa stiu daca ma pot bucura de medicalele mele)
va multumesc !
Carmen DPN 31 octombrie
http://community.webshots.com/user/camys_2000
mariana78 spune:
Vreau sa va multumesc ca ne-ati informat si ne informati in continuare !!!!
.... Si vreau sa va mai deranjez cu o intrebare: Eu mai am CIC 1 an si 2 luni, dar mi-am gasit un job mai bine platit si mi-ar conveni sa ma transfer acolo acum, DAR pot sa-i "pasez" sotului sa primeasca paternitatea pt. perioada ramasa? Mentionez ca sotul meu nu este angajat legal, in schimb este co-asigurat la mine la serviciu si-i platesc sanatatea. MULTUMIRI!
liviu`s spune:
quote:
Originally posted by mariana78
Vreau sa va multumesc ca ne-ati informat si ne informati in continuare !!!!
.... Si vreau sa va mai deranjez cu o intrebare: Eu mai am CIC 1 an si 2 luni, dar mi-am gasit un job mai bine platit si mi-ar conveni sa ma transfer acolo acum, DAR pot sa-i "pasez" sotului sa primeasca paternitatea pt. perioada ramasa? Mentionez ca sotul meu nu este angajat legal, in schimb este co-asigurat la mine la serviciu si-i platesc sanatatea. MULTUMIRI!
Pentru ca sotul tau sa beneficieze de CIC pana implineste copilul 2 ani, trebuie sa aiba stagiul de cotizare legal (10 luni in ultimele 12 luni). Nu uita ca asigurarile de sanatate sunt diferite de asigurarile sociale de stat.