De asta ati auzit?

De asta ati auzit? | Autor: khristin

Link direct la acest mesaj

Tocmai am descoperit un day care uimitor. Iti poti da copilul acolo si il poti urmari online in permanenta ce face acolo. Desigur numai parintii copiilor respectivi au acces acolo, banuiesc cu un anumit username si parola. Asta mai zic si eu transparanta si siguranta! Tehnologia se numeste VOI - Video Over the Internet. Iata linkul:

http://www.peekabookid.com/voi.html

Cristina

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Eu am mai auzit (si vazut) camere web on-line, chiar si in Ro era una instalata pe la Universitate, dar chestia asta cu gradinita sau scoala on-line inca nu. Cine stie ce o sa se mai inventeze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Da, aici (in US)se practica de ceva timp (si in romania sint vreo 2), partea proasta e ca stai toata ziua cu ochii in fereastra respectiva si tresari la fiecare incident....
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristiana-Carla spune:

Din cate am citit pe Forum, cu ceva timp in urma, exista si in Bucuresti vreo doua gradinite cu sistem de supraveghere video, prin intermediul carora parintii isi pot vedea copiii.
Chiar imi amintesc de cineva (nu-i mai stiu numele, din pacate!)care a ramas uimita vazandu-si fetita mancand, la gradinita, ciorba de loboda. Din pacate n-am salvat informatia si desi ma interesa subiectul, referinta a ramas vaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Ceea ce mi se pare mie fain la treaba asta este siguranta pe care o au managerii gradinitei ca totul se desfasoara calitativ si la standardele cerute, incat isi permit sa fie supravegheati tot timpul.
Parca iti insufla asa o doza de multumire ca totul e sub control , totul e bine....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Laura,

Pai banuiesc ca tocmai aici se poate face distinctia intre o gradinita monitorizata online si una normala. Si mai cred ca si diferenta de pret e pe masura.

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malexia spune:

Exista una si in Bucuresti, zona Cotroceni in spatele Gradinii Botanice.

Detalii gasiti la www.adakindergarten.ro Si da, supravegherea se face prin internet dar numai de catre parinti. Am auzit ca serviciile pe care le ofera sunt excelente.

Bafta celor interesati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by malexia

Exista una si in Bucuresti, zona Cotroceni in spatele Gradinii Botanice.

Detalii gasiti la www.adakindergarten.ro Si da, supravegherea se face prin internet dar numai de catre parinti. Am auzit ca serviciile pe care le ofera sunt excelente.

Bafta celor interesati!

Gabriana & BBita Alexia

Eu am avut copilul la acesta gradinita si nu am fost incantata de serviciile lor. Si nu sunt singura! Daca ai un copil care unde-l pui acolo sta, este totul super! Dar daca ai unul cu personalitate, sunt depasiti! Cine stie, si-or mai fi schimbat mentalitatile???
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malexia spune:

Tot ce stiu este ca doi colegi au avut copii acolo si s-au declarat multumiti. Imi pare rau ca voi ati avut o experienta mai putin placuta. Oricum e de tinut minte!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Claudia,

La ce te referi cand spui depasiti? Din punct de vedere pedagogic? Ce activitati se practicau acolo? Ne poti da un exemplu? Eu sunt chiar curioasa. Si apoi nu inteleg ce legatura are caracterul copilului cu monitorizarea pe internet. Banuiesc ca nu vrei sa spui ca limitau copiii in miscari. Poti sa ne spui mai multe de experienta ta?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by khristin

Claudia,

La ce te referi cand spui depasiti? Din punct de vedere pedagogic? Ce activitati se practicau acolo? Ne poti da un exemplu? Eu sunt chiar curioasa. Si apoi nu inteleg ce legatura are caracterul copilului cu monitorizarea pe internet. Banuiesc ca nu vrei sa spui ca limitau copiii in miscari. Poti sa ne spui mai multe de experienta ta?

Cristina

Va pot da, din pacate, nu numai un exemplu. Am un copil foarte vesel, curios si energic. Am trecut insa prin niste experiente tare neplacute pana am gasit o gradinita potrivita. Initial l-am avut la o gradinita particulara. Alex era super fericit si o adora pe doamna lui, Gina. Din cauza ca au fost mai multi copii decat au prevazut, au mai angajat o doamana si grupele reimpartite. El a fost trecut la grupa mijlocie, la o alta doamna, unde, ca sa scurtez povestea, era batut. Am facut scandal si l-am retras ( peste cateva luni a fost data afara, probabil in urma mai multor sesizari).
Am ales gradinita Ada. Proasta inspiratie. Mi-o recomandase o mamica, spunandu-mi ca sunt de treaba, dar, din pacate, puiul ei este mai mult bolnav si nu prea sta pe la gradinita, trebuie sa-i intareasca sistemul imunitar. Alex al meu nu avusese niciodata probleme de sanatate, asa ca l-am dus aici. Prima saptamana a fost bine. Apoi a iceput si el sa se imbolnaveasca. O saptamana la gradinita, doua acasa pe antibiotice puternica. Taxa oricum o plateam. Si acum sa ajungem si la partea pedagogica: eu nu-i pusesem creionul in mana si nici plastelina. Doamna educatoare mi-a spus ca sa fac exercitii cu el acasa, ca ea n-are timp sa le arate la toti!!!! Cand i-am replicat ca platesc aceeasi taxa ca si ceilalti si datoria eieste sa-i arate,nu i-a convenit. Ajungeam acasa cu el seara la ora 19 si trebuia sa fac teme cu el? Asta este una. Alta: au spus ca fac pian. La ora de pian venea un cantaret renumit, sa-i spunem domnul X. Doamna mi-a spus ca domnul X s-a plans de Alex ca nu e atent si-i deranjeaza ora. Am cerut datalii, am intrebat-o ce face? II arata notele muzicale si nu vrea sa cante si el? Mi-a raspuns ca nu, D.X canta la pian "In padurea cu alune", iar copiii din gurita. I-am raspuns ca acest cantec copilul meu il stie de la 1,5 ani si de aceea nu mai este interesat si ca ceea ce fac ei se cheama muzica, nu pian. Ce calificare are acest domn si ce cursuri de pedagogie are, ca trebuie sa stii sa lucrezi cu copiii. Iarasi nu i-a convenit. In alta zi ne-am trezit ca Alex are nasul vanat, iar fruntea era si ea vanata si umflata! Doamna lui nici n-a iesit sa stam de vorba, cum facea de obicei, a venit alta doamna sa mi-l aduca. Am intrebat, ingrozita, ce s-a intamplat. Mi s-a raspuns ca a cazut de pe masa!!! Ce cauta pe masa? Cum a fost supravegheat, daca a ajuns sa se urce pe masa? Unde era doamna? Intrebari la care am ramas fara raspuns. A doua zi, cand l-a dus sotul, i-a spus lui Alex: "tata, sa fii cuminte, sa nu te mai urci pa masa, ca vezi ce patesti?", la care o doamna de-acolo (alta decat cea care-mi povestise mie), i-a raspuns "N-a cazut, l-a luat miss in brate, sa-l dea jos de pe masa si l-a scapat. I-a curs o groaza de sange"!!! Ma asteptam ca respectiva miss macar sa ne prezinte niste scuze! As! Am trecut si peste asta! Ce sa va mai zic: spuneau ca fac engleze intensiv. Copilul meu, care prinde foarte repede limbile straine, in afara de "give me the water" si "see you tomorrow" n-a invatat nimic (la gradinita de stat, in numai o luna deja imi facea propozitii!!!). Bun, am trecut si peste asta. S-au laudat ca fac sport, ca au sala de sport la subsol. A tine un copil de 4 ani de dimineata de la 8 pana seara la 18 intre patru pereti, fara sa-si consume energia...mie mi se pare inuman. Mai ales ca se laudasera ca o sa-i scoata zilnic afara. Domnul director ne-a spus ca nu fac sport, ca fotbalul se incepe dupa 7 ani. Sotul meu i-a spus ca mai sunt si alte sporturi. Dumnealui i-a replicat ca numai din fotbal se scot banii!!! Am trecut si de asta. A venit serbarea de Craciun. Si-au dat silinta, nimic de zis. Dar sa tii pe scena aproape 2 ore toti copiii, de la grupa mica la cea mare, ca sa-si spuna toti rolurile si apoi inca doua ore (in total 4 ore!!!) cat a impartit mosul darurile, mie mi s-a parut inuman! Eu, ca adult, si nu mai aveam stare, darami-te copilul! Picatura care a revarsat paharul a venit dupa Anul Nou. Stiam ca Alex nu prea are rabdare mult timp. Lucram la capitolul acesta. Unul din lucrurile pe care le faceam pentru cultivarea rabdarii era vizionarea spectacolelor de la teatrul de papusi "Tandarica". Aveam 3 luni de cand mergeam, in fiecare saptamana, si lui Alex ii placea, ajunsese sa stea cuminte de la inceput pana la sfarsit. Lucrul acesta il stia si educatoarea lui. Intr-o zi grupa lui a plecat la "Tandarica" si pe el nu l-au luat, l-au lasat la alta grupa. Copilul, cand s-a dus sotul sa-l ia acasa cu ochii in lacrimi "pe mine de ce nu m-au luat la "Tandarica"? Explicatia doamnei "n-am avut curaj, ca el este mai energic". I-a cazut fata sotului meu. Am vorbit cu el acasa si am zis gata, il retragem. Daca au ajuns sa marginalizeze copilul...A doua zi dimineata, educatoarea se astepata la un scandal, vorbise deja cu directorii si i-a spus sotului ca-l asteapta. Dupa ce s-au imbiat reciproc incepeti dumneavoastra, ba dumneavoastra...a inceput sotul sa le spuna ce ne nemultumeste la gradinita lor (plus faptul ca spusesera ca putem vedea copilul pe internet si nu se putea, pentru ca se lucra inca la asta, de nu stiu cate luni) si ca vrem sa-l retragem. Ei au incercat sa pareze, spunand ca si ei vroiau sa ne propuna acelasi lucru, ca Alex e un copil forte destept si ca lui nu-i trebuie gradinita, ci profesori particulari. Asa ca, asta a fost experienta noastra. Ce pot spune, doamnele sunt calme, surazatoare, de treaba, conditiile excelente, dar la capitolul experienta mi se pare ca lasa mult de dorit. Am inteles ca le-au mai plecat din copii, poate ca acum au invatat din greselile lor si nu mai este asa, nu stiu. Eu insa, daca as mai avea al doilea copil, n-as avea curajul sa-l dau la aceasta gradinita.
Apoi l-am mutat pe Alex la o gradinita de stat. Nu am avut probleme, la engleza au o domnisoara nemaipomenita, care stie sa-i invete engleza. Copiii poarta conversatii mici! Asta toamna, in septembrie am avut o mica altercatie. Doamna lui avea grupa pregatitoare si l-a oprit si pe Alex, pantru ca fusese tot la ea anul trecut, desi nu avea 5 ani. El a refuzat sa faca liniute si l-a pleznit. Ea mi-a spus. Am avut o mica discutie cu ea si am convenit sa-l mutam la grupa cealalta, unde erau copii intre 3,5 si 5,5 ani. Ce pot sa spun decat ca Alex isi adora doamna si ca a inceput si el sa coloreze si sa deseneze cu drag. Aceasta doamna are o rabdare cu ei nemaipomenita! Si inca ceva, la serbarea de Craciun, cand am intrebat-o pe educatoare daca se face impreuna cu cealalta grupa, mi-a raspuns "Nuuuu, Doamne-fereste! La varsta lor mai mult de 20 de minute nu pot sta concentrati. O terminam in maxim jumatate de ora!" A fost o serbare superba, plina de cantece si poezii vesele.
Stiu care sunt calitatile si defectele copilului meu si incerc sa-i calauzesc pasii. Si mai stiu ca este un copil perfect normal (am fost si la psiholog, unde ni s-a ras in nas si ni s-a spus sa-l lasam in pace, ca e normal). Dar n-o sa permit niciodata sa fie tratat prost, umilit sau abuzat.
Concluziile le trageti si singuri! Sper ca am fost destul de coerenta. Toate cele bune va doresc si bafta in gasirea unei gradinite cat mai potrivite pentru copiii vostrii!
Claudia si Alex

Mergi la inceput