SOS identificare prajitura!

SOS identificare prajitura! | Autor: Candy

Link direct la acest mesaj

Am mancat zilele trecute o prajitura minunata, de la o prietena care primise o farfurioara de prajituri de casa de la o nunta. Va dau "semnalmentele", in speranta ca poate o recunoaste cineva si posteaza reteta!

Are un blat inchis la culoare, pufos, cu nuca (sigur nu are cacao!!!), o crema de ness buuuuna de tot, de vreun deget grosime si un strat de glazura de ciocolata (cred ca ciocolata topita, ca era destul de grosut stratul). Crema de ness era foarte fina si nu se simtea untul din compozitie (daca avea). O recunoasteti?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Prajitura se numeste BRATH -cel putin asa e in reteta mea.
Am sa o caut astazi si miine o scriu!
.Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

PRAJITURA BRATH

Blatul : 6 oua
140 g zahar
140 g nuci macinate
1 lingura si jumatate de faina
1 praf de copt
Se bat galbenusurile cu zaharul pina cind cresc si se albesc,se adauga albusurile batute spuma si nucile macinate+faina in care s-a pus praful de copt.
Se coace in tava unsa si tapetata cu faina.

Crema :250 g unt,2 galbenusuri
200 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat(sau un virf de vanilina)
7 linguri cafea concentrata(ness)rece
150 g nuci prajite si taiate(nu macinate)
Untul se freaca cu zaharul ,se adauga 2 galbenusuri,vanilia,nessul(se pune putin cite putin pentru a nu se taia crema).Crema se amesteca pina devine spumoasa si se dauga nucile.Se intinde peste blatul racit.

Glazura: 200 g zahar pudra
2-3 linguri cacao
3 linguri margarina
3 linguri apa
zaharul se amesteca cu cacaoa pe o hirtie.
Intr-o cratita de 1 l se pun 3 linguri de apa si trei linguri rase de margarina(marg.sa fie moale - nu topita)Se lasa sa dea un clocot ,apoi se ia de pe foc,se pune zaharul cu cacaoa si se amesteca foarte bine pina se racoreste si se intinde peste crema
.


[b]Sper sa fie prajitura a carei reteta o asteptai!!!
SUCCES!!!

Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Candy spune:

Cred ca asta e, sau oricum seamana foarte mult, multumesc muuuuuult de tot. O s-o fac in week-end probabil, ca n-am ness-ul.
Deci tu o faci cu ness gata preparat, nu cu praf!
Pupici!

Candy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

quote:
Originally posted by Candy

Cred ca asta e, sau oricum seamana foarte mult, multumesc muuuuuult de tot. O s-o fac in week-end probabil, ca n-am ness-ul.
Deci tu o faci cu ness gata preparat, nu cu praf!
Pupici!

Candy



Dizolv nessul in apa fierbinte si apoi il las sa se raceasca.Cristina si Mihnea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otau spune:

M-ati facut curioasa cu prajitura asta si am o intrebare. Crema se pune pe blat sau blatul se taie blatul si se pune intre ?
Aurora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Crema se pune peste prajitura - nu se taie blatul!!!



PS Blatul nu se scoate din tava.Se pune peste el crema si apoi glazura,dupa cum am scris mai sus.
Se taie dupa ce se intareste crema de ness.
E bine sa fie lasat un pic la rece!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Pare a fi o bunatate,Cristina !
Cred ca am sa o incerc si eu.
O intrebare doar,in ce fel de tava o faci tu?Cam ce dimensiuni?


Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns palmyrah2002 spune:

Intr-o tava mica :30/40 cm.
Cristina si Mihnea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

cristina...prea buna prajitura ne-ai scris aici.....si eu o o fac poate pe dumineca.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Cristinaaaa!
Cate lingurite de ness la cata apa?
Cat de concentrata sa fie cafeaua?
Spune-mi repede (daca poti) caci tocmai fac prajitura...

Dia si bebe Rucsi

Mergi la inceput