lichidul amniotic

lichidul amniotic | Autor: monicapredescu

Link direct la acest mesaj

Cum se poate recunoaste pierderea de lichid amniotic? Prin ce tip de analiza se poate depista? (de exemplu, se poate vedea ceva la ecografie - ma gandesc la existenta unei cantitati optime pentru bebe).Inca de cand am ramas insarcinata, am observat va la toaleta curge mai tulbure decat in mod normal (nu are nici o culoare deosebita), pe intervale scurte.Ar putea fi asa ceva? O sa fac investigatii, dar daca se poate sa ma linistiti pana atunci v-as multumi mult de tot.
Monica si de 3 luni (aproape 4)din burtica.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Cred ca se poate vedea la o echo. obisnuita. Can eram insarcinata, au fost 2 zile cand nu il mai simteam pe bb miscand. Normal ca am dat fuga la doctor, sa vad ce se intampla. Am fost bagata la echograf repede, nu era nimic grav, decat ca puiul meu se intorcea cu capul in jos, si deocamdata era transversal si de aceea nu mai misca.
In fine, ce vreau eu sa-ti spun, este ca printr-e altele, doctora mi-a spus ca lichidul amneotic este suficient...
Deci, se poate vedea.
Daca tu nu ai alte scurgeri alarmante, faptul ca faci pipi mai tulbure, poate fi de la vre-o infectie urinara. Daca ai pierde lichid, ai simti tot timul. Oricum, fuguta la doctor.

Laura, mama lui Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pierderea se poate constata si la o examinare "la locul cu pricina" de catre ginecolog, lichidul avind caracteristici proprii. Pierderea de lichid e o treaba grava, asa ca da fuga la dr. Eu am patit-o, am simtit ca parca aveam o scurgere, fara culoare, miros..am fost la dr. care mi-a zic ca o sa pierd sarcina, sacul era fisurat undeva sus si se prelingea afara. Aveam de ales intre a declansa avortul sau a astepta sa vedem cum evolueaza(eram in sapt.18), poate intre timp ma hotaram sa avortez. In opinia dr., sarcina nu mai avea nici o sansa, pe masura ce bb creste, se misca, sacul se fisureaza mai mult si pierderea de lichid creste. Lichidul se mai formeaza pe parcurs dar nu suficient sa suplineasca o pierdere. Pina la urma n-a mai fost nevoie sa ma hotarasc, noaptea mi s-au rupt membranele si am pierdut tot lichidul amniotic. Zarurile fusesera aruncate...Nu mi-a ramas decit sa-mi iau adio de la bb (era baietel...)pt. totdeauna. NASIB!(destinul, in lb. araba). Da fuga la dr. si roaga-te la Dumnezeu sa fie o alarma falsa, ca altfel nu stiu ce sanse are bb mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Fetele,pentru pareri personale va rog sa folositi PM-ul.Aici intrebarile asteapta raspunsuri de la medici.Aceste replici vor fi sterse peste 48 de ore.multumesc pentru intelegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicapredescu spune:

La testul Papanicolaou, am avut 2 (mentionata o inflamatie moderata, altceva nimic). S-ar putea sa fie din aceasta cauza? Oricum, astept parerea unui doctor. La ecografia pe care am facut-o la 7 saptamani (acum am 3 luni) nu a fost nimic in neregula. Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Mergi la inceput