nu e suma fixa, la salariu mare e chiar mai putin!

nu e suma fixa, la salariu mare e chiar mai putin! | Autor: dandana

Link direct la acest mesaj

va rog sa ma urmariti un pic!

in cic, suma bruta e egala pt toata lumea, 85% din 7.682.000
din care se scad 1% somaj si 6.5% sanatate

DOAR CA 1% e din salariul de incadrare, asa ca daca pe cartea de munca ai 40 de mil 1% inseamna 400 mii, daca ai 2.5mil e doar 25 de mii

si cu , o pasa cat de darnic esti, impozit zero, pana la urma o mamica primeste 5.705 mil iar cealalta 6.080!

va rog sa ma contraziceti!

ridicol este ca daca se desfinteaza posturile celor doua si nu mai au unde sa se intoarca primesc la fel, nu stiu cat din salariulminim pe economie!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Celine spune:

Eu te-am urmarit si nu am ce sa contrazic daca intr-adevar calculul se face asa !
Stau doar si ma intreb, cate viitoare mamici au salariul de 40 mil. si isi pun problema celor 300 000 in plus care li se vor retine din indemnizatie?
Sa fim realisti totusi , marea majoritatea a mamicilor sunt avantajate de indemnizatia fixa, iar daca o mamica are salariul de 40 de mil. si sta cu frica in san ca dupa ce vine din concediu nu mai are postul asigurat, desi angajatorul e obligat prin lege sa-i pastreze locul de munca, atunci sa scurteze concediul, totul are un pret!

Numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Daca se aplica 85% din valoarea venitului mediu brut ceea ce a r fi posibil, gresesti. In ingrijirea copilului nu se mai discuta de salarii de incadrare si salarii realizate, contractul de munca fiind suspendat conform legii. Se discuta doar de indemnizatii care sunt bine determinate ca modalitate de calcul. Modelul tau este eronat. Impozit nu se mai aplica deloc in acest an conform noului cod fiscal, indemnizatiile fiind venituri nefiscalizate.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

cu tot respectul, marius!

1. nu inteleg nimic din prima fraza a raspunsului tau, nu am spus nimic de venitul mediu brut ci 85% din 7.682.000, ca doar despre asta vorbim din martie trecut :-);

2. singura prevedere, pe care o stiu, eu despre contributia individuala pentru asig, pentru somaj, este Legea 76/2002
Art. 27. - Angajatorii au obligația de a reține și de a vira lunar contribuția individuală la bugetul asigurărilor pentru șomaj, în cotă de 1%, aplicată asupra salariului de bază lunar brut, pentru asigurații prevăzuți la art. 19 lit. a)-d) sau, după caz, pentru asigurații prevăzuți la art. 19 lit. e), asupra veniturilor brute lunare realizate.

adica, suspendat sau nu contractul, n-are a face realizatul, exista insa un "de baza lunar brut" care e cel din cartea de munca

si ca sa fim scrupulosi:
- indemnizatia pt CIC este 85% din salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat, adica din 7.682.000, egal 6529700;
- somajul este 1% din incadrare, daca cineva stie altceva, va rog frumos, lege si articol ca am incurcat-o :-((;
- sanatatea e 6.5% din indemnizatia calculata ca mai sus;
- impozitul e zero.

ideea e tot aia, nu toate mamele vor primi la fel!

celine, refuz sa intru in polemica pe aceasta tema pt ca ce probleme isi pune fiecare e treaba lui si doar el si le cunoaste bine, ceilalti nu (vezi exemplul de pe forum al unei mamici singure, cu salariu mare si care are o rata de platit la banca)!

Mergi la inceput