Cu incredere spre Canada (4)
Raspunsuri - Pagina 19
khristin spune:
Ira,
Merci de intrebare...facem bine....eu sunt destul de ocupata si nu reusesc sa intru pe forum decat ocazional, si atunci de la serviciu. Yasmine este bine, merge, si de curand e si "potty trained" , e tare dragalasa, o omoara pe bunica-sa cu urcatul si coboratul scarilor....de cum ajung eu acasa ma ia pe mine de buna...asa ca iti poti imagina scenariul...in rest asteptam si noi sa vina primavara, sa apara floricelele sa mai mergem incoace si incolo. Cam atat,
Cristina
iris spune:
uraaa, deci la toamna imi scot cele 200 de lalele si le iau bagaj....le plantez toamna viitoare, sigur rezista minunatele; ma bucur ca primavara e frumoasa si in canada, banuiam eu, mmm ca doar de aia mi s-a pus pata s-o iau incolo..de fapt pt mine e ok sa fie iarna da sa fie adevarata nu ca pe aici...
sa va zic si ce stim noi despre emigrarea cu ajutorul unor firme/avocati: sint utili pt cei care nu intrunesc decit la limita limitei puncatjul; amm doua prietene in situatia asta care din cauza limbii franceze si a experientei profesionale nu ajungeau la cele, atunci 70 de puncte; au apelat la avocati: una e deja la montreal de un an, pe baza exeprientei de electrician+diploma de la liceul Saguna , a lucrat in timpul facultatii pe care a facut-o la seral- a terminat mecanica fina dar se pare ca timpul petrecut glorios la "cooperativa mestesugareasca" i-a prins bine; am ris copios pe tema asta; o alta prietena e profa, divortata, iar avocatii au ajutat-o in sensul ca i-au facut un dosar cu ceva scrisoare fornaitoare despre cursurile facute de ea pt consiliere pedagogica si alte activitaturi pe linga cariera de prof, niste cam bla-bla-bla-uri frumos imopodobite dupa modelul capitalist; n-a avut incredere in ei dar i-a angajat ca doar n-o costa mi nimic la inceput; acum asteapta frumusel viza...se pare ca totusi au de lucru , daca tot exista si sint folositpri in anumite situatii, dar nu pt tine ochinegri!!!
Lumy spune:
Monicaa, dupa cum bine ti s-a raspuns aici, avocatii cistiga in general datorita lipsei de informare, datorita comoditatii unora dintre noi sau pur si simplu pentru ca stiu sa-si vinda frumos 'gogosile' unora sau altora.
Conteaza foarte mult sa fii informata. Acum traim in epoca Internetului, singurul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa ai timp sa cauti informatiile si sa-ti completezi formularele. O firma de avocatura nu-ti va imbogati punctajul sub nici un aspect... Problemele sint simple: ai atitia ani... punctajul X ....Ai atitia ani de studii...punctajul Y... Ai atitia ani vechime...punctajul Z. Chiar si-n cazul prezentat de Iris, este o falsa impresie ca avocatii au ajutat-o. Daca ar fi aplicat singura ar fi avut aceleasi sanse.
Cind am aplicat noi pentru imigrare, majoritatea cunoscutilor (in special al celor din Canada) ne-au spus ca sintem un caz special si-ar fi bine sa apelam la un avocat / consilier / ceva de genula sta. Sotul meu NU si NU. Povestea noastra e simpla, am aplicat o familie plus un minor. Adica eu + sot si fratele meu, care era minor pe-atunci. Am mers la interviu, ne-am pregatit actele singuri. Cind a fost sa ne dea CSQ-urile, le-am primit doar eu si sotul. Fratelui n-au vrut sa-i dea pe motiv ca nu este copil nici natural, nici adoptat (astea sint situatiile in care sint recunoscuti copiii). Eu aveam un act de tutela asupra fratelui, care era minor, orfan si pe care l-am luat eu sub tutelea dupa moartea parintilor (fratii nu se pot infia intre ei). Problema parea destul de delicata, dar nu a fost absolut deloc asa. Am sunat la Viena, ne-am corespondat cu Montrealul... Pina la urma am reusit sa plecam toti 3 din Romania catre canada, fara sa dam banii avocatilor. Mai mult decit atit, inainte sa ne hotarim sa aplicam pt imigrare, ne-am facut o verificare a punctajului pe situl unui avocat de imigrare (singer). Ne-a venit raspunsul: va aflati la limita cu punctele, dar daca apelati la serviciile noastre va vom aduce la baremul minim necesar, bla-bla-bla. Povesti de adormit copiii. Si mai stiu cazuri cu apelanti la firmele de avocatura... Asteptat muuult si bine sa fie bagati in seama, cu toate ca s-au platit banuti frumosi DEGEABA... S-au plictisit de atita asteptare, au aplicat asa, intr-o doara si pe partea quebecoasa unde-au fost chemati la interviu si-au si primit viza fara ca firma de avocatura sa dea vreun semn de viata.
Daca doresti sa obtii informatii despre formularele necesare, despre pasii pe care trebuie sa-i faci, etc, inscrie-te pe-un site cu specific. Vei fi indrumata cum sa completezi fiecare casuta, unde sa pui virgula si unde sa pui punct. Intreaba si nu te jena. Cred ca deja stii, poti sa-ti depui actele pt emigrarea pe partea federala sau pe partea quebecoasa. Pt Quebec procesarea este putin mai scumpa, dar dureaza muuult mai putin (in jur de 12 luni). Pe partea federala procesarea dureaza vreo 3 ani. Pt Quebec trebuie sa stii franceza, pt federali engleza.
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
Danro spune:
Avocatii inseamna pierdere de bani in asemenea cazuri(referitor la emigrare).Doar in situatii speciale se poate sa fie de folos,insa si atunci ma cam indoiesc.
Adela P spune:
Danro, bine ai revenit printre noi.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
flavianaro spune:
buna fetelor.de va faceti asa probleme ca o sa faceti cursuri de franceza in quebec,pina la urma primiti bani pt asta,500 cad,asa am auzit..? m-am uitat pe net sa aflu despre sedintele de informare,dar am gasit ca locatie doar bucuresti.daca mai stiti si alte orase,va rog mult sa-mi spuneti si mie. inca ceva;pe ce site pot face o evaluare a punctajului pt qebec,asta asa,ca prim pas?va pup,sa va traiasca copilashii si barbatushii!!!!!!!!
Ira spune:
Buna Dan, bine ai revenit printre noi!
Flaviana, evaluaza-te aici!
http://www.cic.gc.ca/francais/qualifie/evaluer/index.html
Bafta!
Dragele mele, as fi vrut sa aflu, daca aveti timp,
adresele de pe net ale unor ziare montrealeze,
pt. a citi rubrica de mica publicitate.
Multumesc mult, Irina
Ira spune:
Aoleu, acum imi dau seama ca Danro
a aparut la pagina cu ghinion, 13 adica.....
As mai vrea sa va intreb....
Ce inseamna sa iti cumperi o casa in Canada?
Ce implica asta, ce responsabilitati, etc?
Exista cazuri cand rata este mai mica decat chiria?
Multumesc din nou, Irina
flavianaro spune:
mercic ira!dar nu reusesc sa pricep ce bifez la prima sectiune,capitolul studii;6 ani fac. medicina nu-mi dau seama unde sa o incadrez exact.te pup!