Cu incredere spre Canada (4)
Raspunsuri - Pagina 18
iris spune:
uau, exista lalele in canada!!!!! rideti voi rideti dar deja ma ia cu lacrimi la gindul ca ma indepartez de olanda, chiar faceam planuri de transport ilicit de bulbi....nu rideti, stiti voi ce greu e sa te urnesti, iti trec atitea grozavii prin cap...
corina, multumesc de idei si site-uri!
mihaela, sotul meu zice ca se simte ok, docul zice si el ca-i ok ca pete pe plamini ramin dupa diverse inflamatii din trecut, de care stim sau nu...iar de tomografie ...ja ja dupa 2 luni e liber un loc....uf uf
Adela P spune:
quote:
Originally posted by iris
uau, exista lalele in canada!!!!! rideti voi rideti dar deja ma ia cu lacrimi la gindul ca ma indepartez de olanda, chiar faceam planuri de transport ilicit de bulbi....nu rideti, stiti voi ce greu e sa te urnesti, iti trec atitea grozavii prin cap...
iris
Ha, ha, Iris, pai voi credeti ca aici e iarna neincetat? Da' de unde! Vara chiar te topesti de cald.
Bulbi sunt de toate felurile, culorile, varietatile. Numa' sa ai unde sa-i plantezi. Sa vezi cum incepe putin caldura, prin aprilie de regula(pt bulbi e toamna) incepe rush-ul de cumparaturi de flori de palantat in gradina, in ghivece, care cum. Mie-mi place foarte mult atmosfera aceea.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
khristin spune:
Eu chiar mi-am plantat niste bulbi de lalele in gradina toamna asta, plus narcise plus nici nu-mi mai amintesc bine ce...acum intrebarea e.....mai rezista ele sa infloreasca la primavara dupa frigurile de minus 30 grade afara ce au fost in iarna asta?
Cristina
Siminaf spune:
Draga Adela, sedintele de informare au fost anuntate in primul rind pe net, unde m-am si inscris, dar si in ziare (Libertatea, etc.). Au fost 2: simbata si duminica, iar consilierul de imigrare care a venit a spus ca vor veni la fiecare 3 luni, pt. cei doritori. De unde concluzia ca si ei au mare nevoie de noi, ceea ce ne-a si zis, de altfel.
Dupa o prezentare de aprox. 1 ora, inclusiv a site-ului lor oficial, a raspuns la intrebari inca cel putin 2 ore (dupa 1h45 am plecat eu). Consilierul era de la biroul de imigrare din Viena si ne-a dat detalii f. pertinente, fiind - evident - direct informat.
Despre cursurile de franceza, a zis ca e bine sa le incepem DINAINTEA PLECARII! E esential, sau poti face cursuri si acolo, daca stii franceza la un nivel de incepator? Intreb pt. sotul meu, eu vorbesc cursiv, dar el a spus ca si conjoint-ul aplicantului principal trebuie sa stie, macar la un nivel satisfacator - mediu, ca sa fie acceptati!?! Care-i adevarul?
Multumesc de raspunsuri tuturor si succes Irei!
Home, wherever you are...
Simina & Andrei (Deiutzu)
khristin spune:
quote:
Originally posted by Siminaf
Draga Adela, sedintele de informare au fost anuntate in primul rind pe net, unde m-am si inscris, dar si in ziare (Libertatea, etc.). Au fost 2: simbata si duminica, iar consilierul de imigrare care a venit a spus ca vor veni la fiecare 3 luni, pt. cei doritori. De unde concluzia ca si ei au mare nevoie de noi, ceea ce ne-a si zis, de altfel.
Dupa o prezentare de aprox. 1 ora, inclusiv a site-ului lor oficial, a raspuns la intrebari inca cel putin 2 ore (dupa 1h45 am plecat eu). Consilierul era de la biroul de imigrare din Viena si ne-a dat detalii f. pertinente, fiind - evident - direct informat.
Despre cursurile de franceza, a zis ca e bine sa le incepem DINAINTEA PLECARII! E esential, sau poti face cursuri si acolo, daca stii franceza la un nivel de incepator? Intreb pt. sotul meu, eu vorbesc cursiv, dar el a spus ca si conjoint-ul aplicantului principal trebuie sa stie, macar la un nivel satisfacator - mediu, ca sa fie acceptati!?! Care-i adevarul?
Multumesc de raspunsuri tuturor si succes Irei!
Simina,
Adevarul e ca daca nu vorbesti cursiv limba, fie ca e vorba de franceza fie de engleza, te indepartezi foarte tare de a-ti gasi rapid un job. Deci ideal ar fi sa vii cu limba stiuta ca sa sari peste etapele de a merge la cursuri in Canada. Limba este vitala in procesul emigrarii.
Cristina
Adela P spune:
Cristina, sa stii ca mie mi-au iesit in fiecare an aproape toti bulbii plantati asa ca am sperante si anul acesta. Doar daca nu si-au bagat si veveritele "coada".
Adela
Adela P spune:
Simina, se tin doar in Bucuresti sedintele acelea?
Adela
Siminaf spune:
Khristin, eu vorbesc cursiv si franceza si engleza, problema era pt. sotul meu, si numai pt. franceza, eu fiind aplicantul principal.
Adela, sedintele se tin/s-au tinut si in alte citeva orase mari din tara, nu stiu la ce date si ore, dar le gasesti pe net, la adresa lor oficiala www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/francais/vienne/confirm.asp?id=417&lang=1" target="_blank">http://www.immigration-quebec.gouv.qc.ca/francais/vienne/confirm.asp?id=417&lang=1.
Succes!
Ira spune:
Mihaela, Adela, multumesc mult de raspunsuri si urari.
Maseaua mi-a mai trecut, dar acum arat ca un mutant, Sibi mi-a facut deja o poza, sa ramana pt. posteritate.
Poate daca ma ia vreun curaj
o voi posta pe net ca sa radeti si voi!
Cristinaaaaaaaaaaaaaaa, ce mai faci,
asa de rar ne onorezi cu prezenta ta revigoranta?
Yasmine ce progrese a mai facut?
Sa stii ca Sofia mea a invatat sa se urce singura si sa
sara in pat.
Si din cand in cand se duce la pernuta noastra si
zice nani-nani!
Iris, dar vad ca incepeti sa progresati,
vezi ca totul merge bine?
Cat despre Monica....
quote:
Originally posted by monicaa
Buna fetelor
Uite ca pic si eu ca musca in lapte.Nu va suparati pe mine, dar n-am avut timp sa citesc tot ce s-a discutat si am si eu cateva intrebari.
Noi abia am venit in Germania (10 luni) si daca ne-ar interesa Canada e ptr ca acolo am si eu sanse sa primesc de lucru.Si aici as avea dar merge ingrozitor de greu si trebuie limba stiuta foarte bine etc etc.
Ce vreau eu sa va intreb, e cum am putea noi de aici din Vaterland aplica pentru Canada? Si inca ceva..mi-a trimis o cunostinta adresa unei firme de avocatura din Canada.Se numesc Rosenblatt Associates si sunt din Toronto.Ei spun ca te ajuta in tot procesul (acte si alte dracovenii) dar si cand ai ajuns acolo, de ex la gasirea de job.Ei cer ptr servicii 2250 de dolari.Eu le-am scris si indeplinesc punctajul cerut..as avea cam 76 puncte..acum se cer cica doar 67.
Merita sa angajezi o asemenea firma sau te poti descurca si singurel?
Eu ma gandesc la drumurile ce trebuie facute pe la ambasade etc etc
Adica daca trebuie sa tot merg in tara, mai bine le dau lor banii si fac ei tot si eu stau acasa la caldurica.
Sau e teapa???
Multumesc frumos
Monica
Draga mea,
eu zic ca nu are rost sa va pierdeti banii pt. avocati,
eu am corespondat pt. inceput numai cu ambasada de la Viena,
as fi putut sa scriu si din Zimbabwe acolo.
Faptul ca locuiesti in Germania nu este nici un impediment
si procesul de emigrare se desfasoara exact in acelasi mod
in care s-ar fi desfasurat daca ai fi fost in Ro.
Singura diferenta este ca tu va trebui sa-ti scoti un cazier
de acolo
am impresia ca din fiecare tara in care ai locuit mai mult de 6 luni
trebuie sa-ti scoti cazier.
cu drag, Irina
Ira spune:
quote:
Originally posted by monicaa
Buna fetelor
Uite ca pic si eu ca musca in lapte.Nu va suparati pe mine, dar n-am avut timp sa citesc tot ce s-a discutat si am si eu cateva intrebari.
Noi abia am venit in Germania (10 luni) si daca ne-ar interesa Canada e ptr ca acolo am si eu sanse sa primesc de lucru.Si aici as avea dar merge ingrozitor de greu si trebuie limba stiuta foarte bine etc etc.
Ce vreau eu sa va intreb, e cum am putea noi de aici din Vaterland aplica pentru Canada? Si inca ceva..mi-a trimis o cunostinta adresa unei firme de avocatura din Canada.Se numesc Rosenblatt Associates si sunt din Toronto.Ei spun ca te ajuta in tot procesul (acte si alte dracovenii) dar si cand ai ajuns acolo, de ex la gasirea de job.Ei cer ptr servicii 2250 de dolari.Eu le-am scris si indeplinesc punctajul cerut..as avea cam 76 puncte..acum se cer cica doar 67.
Merita sa angajezi o asemenea firma sau te poti descurca si singurel?
Eu ma gandesc la drumurile ce trebuie facute pe la ambasade etc etc
Adica daca trebuie sa tot merg in tara, mai bine le dau lor banii si fac ei tot si eu stau acasa la caldurica.
Sau e teapa???
Multumesc frumos
Monica