Cu incredere spre Canada (4)
Raspunsuri - Pagina 17
Adela P spune:
quote:
Originally posted by Ira
Vreau sa va mai intreb ceva......
Voi beti apa de la chiuveta in Ca, sau tot imbuteliata?
Multumesc.
Si..., si. Depinde de zona. Noi o bem de la robinet, ce-i drept periodic o testam la laborator. Si punem sare sa-i reduca din duritate si minerale. Plus avem un fel de purificator pe care-l folosim pt apa de baut.
Adela
http://community.webshots.com/user/adela23_1999
Bogdana spune:
quote:
Originally posted by Adela Pquote:
Originally posted by Ira
Vreau sa va mai intreb ceva......
Voi beti apa de la chiuveta in Ca, sau tot imbuteliata?
Multumesc.
Si..., si. Depinde de zona. Noi o bem de la robinet, ce-i drept periodic o testam la laborator. Si punem sare sa-i reduca din duritate si minerale. Plus avem un fel de purificator pe care-l folosim pt apa de baut.
Adela
Am si eu o intrebare cind spui ca reglezi duritatea apei adica pui sare sau saruri?
Eu stiam ca duritatea apei este determinata de concentratia sarurilor de calciu si magneziu din apa si sint doar curioasa ce fel de sare pui.
ochinegri spune:
quote:
Originally posted by ange
bogdana,subscriu
ochinegri,bun venit si felicitari pt. interviu!
Cum a fost la interviu?Poti sa ne povestesti? Sunt tareee interesata.Fratele meu asteapta data pt. interviu.Nici nu stiu ce sa-i spun sa pregateasca si daca trebuie sau e nevoie sa pregateasca ceva.Ma refer la intrebari eventuale.Un scenariu ceva
pupici si sa aveti un week-end placut
ange,mamica de 2 ori
Iata relatarea
http://www.montreal.ro/forum/viewtopic.php?t=2295
Pt. amanunte .... mai vorbim pe PM.
Acum sunt in tara Poulin, La Rue si cineva nou Frederic Czor.
iris spune:
felicitari ochinegri!si bun venit in "canada" pe DC...
io-s nervoasa, sa va impui si voua capul cu medicii astia de care nu mai scapam...si de traducatorul turc ( am gasit un turc acre sa fac traducerea din germana in engleza- mi-a marturisit ca a trebuit sa apeleze la un maerican si la un medic englez....)
...sotul a fost la pneumolog sa lamureasca ce e cu o pata pe plamin...herr doktor zise ca e ok,ca ne scrie o scrisoare de raspuns catre medicul acreditat de canadieni...si a scris ce a facut el si ce a dres sa lamureasca pata, apoi ca e totul ok, dar ca ar mai fi recomandat un control peste 3-6 luni sau eventual o tomografie...sa-l impusc....e ok dar....e o pata....(parca vad ca ajung si cu toni la biopsie...ca sa gasim nimic...)
scuzati ca va pisez cu problemele mele...
hai sa intreb pe torontoleze/ontarioleze: ce sanse sint sa gasim locuri la gradi pt bubulinele care vor avea peste un an 5 1/2 , respectiv 3 1/2 ani?e vorba de a gsai locuri in mijlocul anului scolar cind sper ca vom navali si noi in canada;
gradi de stat/gradi particolere? aveti vreo idee unde sa sap dupa "oferte" de gradi sau alta recomandare de construit strategii pe tema asta? ca poate reusim sa trecem vizita asta medicala...
va pup si va multumesc
Ira spune:
Buna Iris, sanatate multa si bafta la medicale!
De mult ma tot tin sa o intreb pe Adela ceva.......
Draga mea, te rog daca ai timp sa ne de scrii si noua din viata in capitala,
poate intereseaza pe cineva,
dpdv social, economic, gradi, job-uri, etc.
Eventual niste link-uri despre Ottawa.
Este mai cald ca in Quebec?
Se mai vorbeste si franceza sau numai engleza?
Chiriile sunt mari?Etc
Multumesc mult de tot si asteptam cu nerabdare raspunsul!
cu drag, Irina
monicaa spune:
Buna fetelor
Uite ca pic si eu ca musca in lapte.Nu va suparati pe mine, dar n-am avut timp sa citesc tot ce s-a discutat si am si eu cateva intrebari.
Noi abia am venit in Germania (10 luni) si daca ne-ar interesa Canada e ptr ca acolo am si eu sanse sa primesc de lucru.Si aici as avea dar merge ingrozitor de greu si trebuie limba stiuta foarte bine etc etc.
Ce vreau eu sa va intreb, e cum am putea noi de aici din Vaterland aplica pentru Canada? Si inca ceva..mi-a trimis o cunostinta adresa unei firme de avocatura din Canada.Se numesc Rosenblatt Associates si sunt din Toronto.Ei spun ca te ajuta in tot procesul (acte si alte dracovenii) dar si cand ai ajuns acolo, de ex la gasirea de job.Ei cer ptr servicii 2250 de dolari.Eu le-am scris si indeplinesc punctajul cerut..as avea cam 76 puncte..acum se cer cica doar 67.
Merita sa angajezi o asemenea firma sau te poti descurca si singurel?
Eu ma gandesc la drumurile ce trebuie facute pe la ambasade etc etc
Adica daca trebuie sa tot merg in tara, mai bine le dau lor banii si fac ei tot si eu stau acasa la caldurica.
Sau e teapa???
Multumesc frumos
Monica
mimitete spune:
Monica, firmele de avocatura nu te pot ajuta mai mult decit te ajuti tu singura. Nu au "intrare separata" la oficiul de imigrare. Avocatii sint necesari numai daca faci cerere de azil politic si iti vor sustine cauza.
Mie mi se pare ca cer foarte mult numai pt completarea unor formulare si trimiterea lor.
Cit despre ajutorul gasitului de lucru, nu te pot ajuta mai mult decit orice firma de head hunting care iti ofera acest serviciu fara bani.
Iris, multa sanatate sotului. Eu una l-as bate la cap pe Herr Doktor sa ma trimita sa fac tomografie mai mult pt linistea mea sufleteasca. Radiografiile isi au si ele limitele lor, tomografia insa este cu mult mai sigura dar nu infailibila.
Ira, sper ca te-a lasat maseaua.
Numai bine,
Mihaela
Cricor spune:
Buna,
Eu zic ca o sa gasiti voi o gradinita pentru copii care are locuri.
www.childcaredirectory.com e un site unde poti sa cauti gradinita dupa zona in care locuiesti, ca sa fie aproape de casa. Cat despre ce gradinita sa alegi, recomandarile altora sunt foarte importante, dar cel mai bine este sa le vizitezi si tu ca sa-ti faci o idee.
La 5 1/2 ani copilul ar trebui sa mearga la senior kindergarden, asta tine de scoli si locuri gasesti sigur. Problema e ca nu sta acolo toata ziua, doar cateva ore pe zi, asa ca trebuie sa gasesti o solutie pentru restul de ore (dar si sta depinde de scoala, unele scoli au totul aranjat).
Uita-te si la site-ul www.tdsb.on.ca (Toronto District School Board ), au tot felul de informatii si link-uri care te lamuresc mai bine.
Corina
Adela P spune:
quote:
Originally posted by Bogdana
Am si eu o intrebare cind spui ca reglezi duritatea apei adica pui sare sau saruri?
Eu stiam ca duritatea apei este determinata de concentratia sarurilor de calciu si magneziu din apa si sint doar curioasa ce fel de sare pui.
Bogdana, eu nu prea ma pricep la astea, sarea aceea stiu ca o schimbam periodic, adica sotul meu o schimba, cum simte ca apa incepe sa fie putin mai dura. Eu, sincer, nici nu simt diferenta. De cumparat o luam de la Wal-Mart, Home Depot, etc, din aia la saci mari, dar eu nu stiam ca e de mai multe feluri. O sa-l intreb pe sotu-miu ce sare(saruri) punem si-ti zic maine.
Adela
Adela P spune:
quote:
Originally posted by Ira
De mult ma tot tin sa o intreb pe Adela ceva.......
Draga mea, te rog daca ai timp sa ne de scrii si noua din viata in capitala,
poate intereseaza pe cineva,
dpdv social, economic, gradi, job-uri, etc.
Eventual niste link-uri despre Ottawa.
Este mai cald ca in Quebec?
Se mai vorbeste si franceza sau numai engleza?
Chiriile sunt mari?Etc
Multumesc mult de tot si asteptam cu nerabdare raspunsul!
cu drag, Irina
Irina draga,
Avand in vedere ca Ottawa se situeaza la granita intre Quebec si Ontario, diferentele nu sunt foarte mari din punct de vedere social, economic, cultural. E un oras mai mic decat Montrealul, circa 1 milion de locuitori. Are un procentaj mai mare de vorbitori de franceza decat restul Candadei, neincluzand aici si Quebecul.
Bilingualismul e la mare pret si prezinta un avataj in gasirea unui loc de munca.
Despre gradinite, nu stiu prea multe. Poate sunt alte fete care te pot ajuta aici, care au copiii mai marisori si au trecut prin acest proces.
Chiriile sunt ceva mai mici decat in Montreal dar depinde si aici de zona bineinteles. Ca sa-ti dau un pret aproximativ, pt un apartament cu doua camere poti palti cam 800 CAD. Totul inclus. Gasesti si cu 600CAD dar te indepartezi de centru.
Clima nu e mult diferita, poate cateva grade, dar alea se simt prea putin cand vorbesti de temparaturi sub 20 minus. In orice caz distanta dintre Montreal - Ottawa e cam de 2 ore cu masina sau mai putin daca nu respecti viteza regulamentara.
Pt transportul in comun exista doar autobuze. Ce-i drept, vin la ore regulate si des.
E un oras frumos in general, avem aici iarna festivalul "Winterlude", primavara-vara, Festivalul Lalelelor, toamna atrage turisti pt culorile de rosu aprins. Vin pur si simplu sa se plimbe prin parcuri si paduri si sa admire natura. Viata de noapte e ceva mai potolita decat in alte parti, Toronto de exemplu. Poate si din cauza asta unii il gasesc un oras mai plictisitor.
Uite aici si un link: www.ottawa.ca
Adela