Cum emigram in Australia?? Merita??
Raspunsuri - Pagina 8
Melody spune:
Multumesc dodo pentru raspunsul prompt al tau . La mine e ora 10 PM(Joi) si la tine cred ca e vreo 11 AM ( Vineri) ....destul de aproape ca timp ?!
Totul e OK in Canada. Avem o casa, lucram amandoi , avem o fetita nascuta aici (18 luni),locuim in Ontario, de munca se gaseste repede,preturile nu sunt mari, cred ca este mai ieftin ca si in AU,dar nu aceasta conteaza.
Noi inainte de a veni in CA voiam sa plecam in AU. Pe vremea aceea nu era nici macar un consulat in Bucuresti . Nu stiam nici un detaliu de AU. Nu internet ca sa te poti informa...
Nu vreau sa plec din CA pt ca imi este rau , sau nu m-am acomodat dar nu-mi place pt ca vara este asa de cald ( din cauza umiditatii) incat iti vina sa stai numai in casa ,in mall-uri sau in masina pt ca este AC .Vara astept de multe ori sa vina iarna.Cand vine iarna e OK la inceput.Aici in Ontario e mai cald ca si in QUEBEC sau ca si in RO , dar cand citesti despre AU si vezi ca iarna ei pot sa faca si plaja daca vor e totul altfel.
Dar nici acesta nu este un motiv de plecare pentru ca am venit dintr-o tara unde este iarna.In RO iernile erau mai geroase fata de unde stau eu aici in CA ( Locuiesc la 65 Km de Niagara Falls sau 65 Km de Toronto).
In nordul Canadei este foarte frig dar nu locuieste multa lume oricum .
Mi-ar place sa plec in AU si sa locuiesc acolo. Ar fi ca si o alta aventura de plecare a mea.Cred ca mi-ar fi mai usor a doua oara. Cu limba e OK. Stiu ca cei din AU vorbesc cu accent diferit de Nord America dar aceasta nu e o problema.
Nu stiu daca fac punctajul , deoarece am trecut la varsta de 35 ,pentru sotie nu pot obtine 5 si nu am 5 nici pentru community language.Asa ca cu 110 nu e deajuns .
Oricum voi mai vedea , daca nu pot pleca permanent poate voi pleca vreodata in vizita .....
Mai vorbim......
.....Melody
dodo spune:
I-am dat Mihaelei un link pt.evaluarea punctelor, nu stiu daca l-ai remarcat in pag.3 - cel cu "live in australia".Vezi exact ce sanse ai. Ma bucur sa aud ca v-ati descurcat onorabil in Ca si poate aveti sanse, cine stie, am inteles ca se da o inlesnire pt. emigrarea zonala de la 1 iul. N-ai nimerit-o cu fusul orar, acum e 3:35pm
Succes!
flavianaro spune:
melody,felicitari sincere pt tot ce ai realizat in canada!pai una ca tine nu treb sa-si faca probleme cu australia,tu deja ai experienta emigrarii,asta e supersa-ti traiasca fetita canadiana!!!!!!!!!si inca una in australia!!!!!!!!! apropos de lb... franceza,am un amic care la interviu nu a stiut sa zica nici buna ziua,f sincer va spun.era inginer in rom.aplicantul principal a fost sotia,care si ea saraca mai pocea franceza cu engleza...dar nu a fost nici o problema.e drept ca s-a intimplat acum 1 an jumate.or fi nimerit un ofiter de emigrari dragut.
mormelvio spune:
Fetelor...ce ma bucur sa va aud...ce v-ati inmultit de cand nu am mai fost eu pe aici...
Azi vad viata mai in roz...de ce oare???
De aceea ca poate tocmai a fost ziua indragostitilor???
Pupici,
Mihaela
flavianaro spune:
ma bucur ca te-ai bucurat de anericaneasca zi a indragostitilor!!!!!!!!!!!!!stati asa ca vine si dragobetele nostru,mai fetelor:)))))))))))))
mormelvio spune:
De Dragobete ma voi bucura de doua ori..pentru-ca anul trecut De Dragobete mi-am primit inelul de logodna...si acum am deja 6 luni de casnicie!!!!!
Doamne cum trece vremea!!!!!!
florypop spune:
In primul rand bine v-am gasit....eu sunt noua la subiectul asta si binenteles am intrebari.
Eu si sotul meu am vrea sa plecam in Australia sau NZ. Cam care sunt sansele noastre avand in vedere ca eu am facut matematica (profesor) si el psihologie?
Asta pentru inceput ca apoi va mai stresez cu intrebari...:)
Flory
gabriela_tutuianu spune:
si eu vreau acelasi lucru;adica sa imigrez in australia.dar am aceeasi problema:sunt profesoara de limba engleza.ce sanse am sa reusesc?ca ma chinui de mult sa plec undeva!!!
si as vrea sa plec cu prietenul meu care stie engleza ( cred ca ar lua 5) si care este profesor de istorie.
gabriela
NICIODATA NU ESTE PREA TARZIU
dodo spune:
Draga Gabi, eu nu mai sint la curent cu ultimele noutati (am inteles ca de la 1 iul intra in vigoare niste facilitati) dar, daca te duci in pag.2 a acestui subiect, vei gasi 2 adrese utile tie cit si altora interesati sa emigreze in Aus-vezi link-urile emigrare.info si wesamba din pagina. Deasemenea nu uita sa vizitezi site-ul oficial al DIMIA:www.immig.gov.au
Succes voua si altora!
pork spune:
...cu 5 la IELTS in NZ nu se poate emigra...in afara de asta cu un asemenea scor si cu specializarea resoectiva pentru mult timp vei gasi cu greu ceva mai sus de "cleaner". Dar desigur...trebuie incercat...mai ales cand nu ai prea mult de pierdut...cel mult un salariu de 100 de euro