Cum emigram in Australia?? Merita??
Raspunsuri - Pagina 7
mormelvio spune:
Dodo,
Prietenii aia de care va spuneam ca-i avem sunt in Perth.
Sincer iti spun ca dupa cate am citit pana acum din cartea ce am cumparat-o, cred ca mi-ar place in Brisbane. Dar acolo nu stim pe nimeni..asa ca ramane de vazut..
Mihaela
flavianaro spune:
melody,am inteles bine,tu vrei sa parasesti canada pt australia??si noi ne gindim sa plecam in quebec....daca nu e ceva prea personal,poti sa ne spui ce te determina sa te gindesti la posibilitatea asta?scuze ca te intreb.dar m-am speriat,imi zic acum ,doamne,cineva vrea sa plece de undeva unde eu cred ca nu e rau.e drept si ca tu esti oricum mult mai informata.o zi buna tuturor!
Ira spune:
Cred ca un mare plus pe care in are Australia fata de Canada
este temperatura( plajele, caldura in general).Un altul ar fi
grija statului australian fata de copii.
Un minus este timpul mai mare in procesul de emigrare
in comparatie cu Ca
si distanta fata de Romania.
Aceasta din urma necontand deloc pt. mine, oricum nu am de gand sa ma intorc in Ro decat la nevoie.
Toate astea la prima vedere,
nimeni nu poate sti unde e mai bine pt. fiecare din noi.
De curiozitate, cat costa emigrarea in Australia pt. o fam de 3 persoane?
flavianaro spune:
ira,iubita,ai dreptate....si eu sunt o friguroasa...brr...dar sa fie doar asta motivul??sper ca da.acum,dupa cum stim,multi nu se adapteaza in canada.cine stie ce-om face si noi?que est que fait la sophie?
dodo spune:
quote:
Originally posted by flavianaro
....que est que fait la sophie?
flavia strat
Flaviana, fara nici o ironie: tu ai scris asta in gluma sau pe bune? Daca e in gluma, e OK, daca e pe bune, scuza-ma dar franceza ta lasa mult de dorit(asta pt. ca am vazut ca esti interesata de Quebec). Din nou, nu o lua ca "atac la presoana", insa mie mi-a atras atentia si cred ca in cazul unui interviu s-ar putea sa ai dificultati mari, care pot fi sesizate cu usurinta de un vorbitor de franceza si mi-as permite sa-ti sugerez, inainte de toate, sa te pui la punct cu limba tarii unde vrei sa emigrezi, testul de limba fiind proba de baraj. Ia-o ca pe un sfat, nu ca pe o persiflare.
Ira spune:
Flaviana, Sofia este f bine,
alearga, canta, danseaza,
a invatat sa deschida si prizele cu capac,
deschide dulapurile si imprastie hainele,
trage de firele de la calculator,
se suie singura in pat si deschide TV-ul cu telecomanda,
stie sa imi desfaca geanta mea super-pretioasa cu cosmetice,
si sa se dea cu ruj pe urechi, etc.
Dodo, si tu fara suparare,
ai incalcat regulamentul care spune ca nu ai voie sa corectezi greselile gramaticale.
Iti spun asta pt. ca am patit-o si eu ca si tine.
Ciao-ciao!
ps.
Cum e vremea prin Australia?Imi imaginez ca faceti plaja.
Vai, ce va invidiez!
flavianaro spune:
dodo multumesc,dar ma pricep la franceza!nu sunt as,franceza medicala nu o stiu,de exemplu!si expresia citita de tine a fost o glumita......!vrei sa ma descurajezi?eu ma descurc in franceza mai bine decat multi dintre cei aflati deja in quebec,si,desigur,mai prost decat altii.dar cine stie totul??cunosti pe cineva?oricand putem invata mai mult!eu sunt f perseverenta!mult succes tuturor!.................dar tot n-am inteles de ce se pleaca din canada in australia??????????
dodo spune:
Ira, regulamentul graia de lb. romana, nu si de lb. straine!
Flaviana, e bine ca era doar o expresie glumeata, dar sa stii ca am vazut multi din RO care doreau sa emigreze pe partea franceza in Ca si au fost foarte surprinsi sa afle ca interviul de la ambasada se tine in franceza, ei se asteptau la engleza! Iti dai seama ca au intrat in panica, totusi o lb. straina nu se invata peste noapte, trebuie multa munca si implicit timp.
Nu stiu ce sa zic de cei care vor sa vina din State sau Ca aici, salariile sint mai mici ca acolo! Poate temperaturile pozitive tot anul sa-i faca, cred ca au motivele lor, poate nu sint multumiti cu ce au gasit la fata locului dupa ce au emigrat si cauta sa vada cum mai e si prin alte parti. Oricum, daca nu au cetatenia canadiana, de ex., dosarul de emigrare se proceseaza ca pt. orice alt roman, nu au alte avantaje, poate doar daca au ceva studii facute in lb. engleza ( nu stiu citi ani) sa fie scutiti de IELTS, altfel dau si examen de limba la fel ca ceilalti.
Melody spune:
quote:
Originally posted by flavianaro
melody,am inteles bine,tu vrei sa parasesti canada pt australia??si noi ne gindim sa plecam in quebec....daca nu e ceva prea personal,poti sa ne spui ce te determina sa te gindesti la posibilitatea asta?scuze ca te intreb.dar m-am speriat,imi zic acum ,doamne,cineva vrea sa plece de undeva unde eu cred ca nu e rau.e drept si ca tu esti oricum mult mai informata.o zi buna tuturor!
flavia strat
Da,Flavia,vrem sa plecam in Australia.De ce?
Din mai multe motive.Dar,oricum nu asta care-l crezi tu;
quote:
[acum,dupa cum stim,multi nu se adapteaza in canada
.....................................................................
Dodo,
ce vrei sa spui cu asta?
quote:
Oricum, daca nu au cetatenia canadiana, de ex., dosarul de emigrare se proceseaza ca pt. orice alt roman, nu au alte avantaje, poate doar daca au ceva studii facute in lb. engleza ( nu stiu citi ani) sa fie scutiti de IELTS, altfel dau si examen de limba la fel ca ceilalti.
Noi avem deja cetatenie canadiana.Suntem aici deja de 5 ani,si daca stii cetatenia se obtine dupa 3 ani.
Oricum nu ne este frica deloc de acest IELTS,noi vorbim engleza foarte bine.
Vrei sa spui ca daca esti canadian se proceseaza mai repede?
AB
dodo spune:
Se pare ca da, "pedigree"-ul canadian suna mai bine decit cel romanesc in urechile DIMIA, desi oficial si teoretic toate dosarele au sanse egale de reusita. Nu stiu acum cum e cu cele 5 puncte bonus, daca aplici pt. emigrare ca cetatean canadian sau roman le mai primesti sau nu.