Cum emigram in Australia?? Merita??

Cum emigram in Australia?? Merita?? | Autor: mormelvio

Link direct la acest mesaj

Salutari tuturor!!!
Numele meu este Mihaela si am intrat pe acest site din dorinta de a afla mai multe informatii despre ceea ce inseamna sarcina si mai ales de ce urmeaza dupa. Trebuie sa recunosc ca am aflat o groaza de lucruri de care habar'nu aveam. Multumesc tuturor!!!
Insa intrand si pe aceste teme de discutii, am realizat ca ma intereseaza foarte tare cum se poate emigra in Australia (am ales Australia pt ca am inteles ca sunt sanse mult mai mari sa obtii viza decat SUA sau Canada ).
Mentionez ca sunt proaspat casatorita, am 27 ani, nu avem copii(ca tocmai de asta sunt pe site, ca sa incercam sa remediem "problema") si sunt economista cu experienta (nu groaznic de multa, dar..exista) in resurse umane si salarizare. Sotul meu este ...viitor medic veterinar...adica a terminat facultatea dar mai are ceva restante...si licenta.....
In speranta ca nu deranjez prea mult cu intrebarile mele, astept raspunsuri cat mai bogate in informatii. Va multumesc tuturor si sper sa ma primiti in comunitatea voastra de mamici sau viitoare mamici.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oz spune:

La momentul de fata in Australia este cel mai usor de trait daca proaspat venit si mai ales daca ai copii. Ca sa iti pui dosarul pentru emigrare trebuie ca macar unul din voi sa-si recunoasca diploma, in cazul vostru esti tu pentru ca recunoasterea diplomei de economist nu necesita examene, dar trebuie sa ai ceva experienta (1 an). Pentru sotul tau este foarte greu (IMPOSIBIL) sa-si recunoasca diploma din Ro, recunoasterea consta intr-un examen scris (compus din 3 probe) si examenul practic final (11 probe), numai taxele de examinare sunt undeva la 8000 aud. Daca ajungeti aici statul ii plateste prima incercare la fiecare examen si daca e serios poate sa isi faca recunoasterea fara sa plateasca. De asemenea intr-un oras mare ai acces la biblioteca universitatii de unde poti imprumuta cartile de care ai nevoie. Daca examenul scris se poate da la orice ambasada (Budapesta, Belgrad) si nu este foarte dificil, examenul final trebuie dat in Australia (primesti viza de turist) si este imposibil de luat daca nu lucrezi aici o vreme. La taxele de examen mai adauga si costul exursiei in Au. DAR, amandoua meseriile sunt bine platite, joburi de economoist sunt pe toate gardurile. Daca vreti Australia atunci veniti pe aplicatia ta si sotul tau isi face recunoasterea aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Multumesc pentru raspuns, dar asi dori sa aflu cum imi pot echivala eu studiile si eventual daca stii vre-un site care m-ar putea indruma.
Daca nu-ti cer prea mult, ai idee cu cati bani ar trebui sa venim in conditiile in care nu avem pe nimeni acolo si ar trebui sa o luam de sub zero. Eventual am avea nevoie si de cateva detalii despre modul de trai, si mai ales daca acesta difera de la o zona la alta a tarii.
Multumiri.
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

In primul rand studiaza www.immi.gov.au siteul guvernului australian referitor la emigrare. Aici gasesti informatiile referitoare la categorii de vize, conditii, etc, vezi daca faci punctajul, daca mergi pe economist, ai sub 29 de ani si ai rezultat bun la testul de engleza atunci nu ar fi probleme. Recunoasterea calificarii de economist este facuta de 3 organisme, in general cererile sunt aceleasi, nu stiu la care ar fi mai bine sa aplici, adresele lor:
www.nia.com.au
www.icaa.org.au
www.cpaaustralia.com.au
despre recunoasterea diplomelor gasesti informatii la siteul noosr:
www.dest.gov.au/noosr/
Viata aici este probabil mai usoara decat in alte parti, totul depinde insa de tine, in general cu cat engleza ta este mai buna cu atat sansele sa gasesti un job bun si sa avansezi sunt mai mari. Sotul tau daca vorbeste bine limba va putea munci ca veterinary nurse pana cand isi recunoaste diploma.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Multumesc pentru informatii. Am intrat pe www.immi.gov.au si am luat de acolo aproape toate informatiile necesare. Ne-am hotarat sa dam amndoi testul IELTS si sa vedem cum stam. Daca reusim cu asta vom continua. Ai idee daca exista ceva cursuri pentru acest test? sau ai idee ce inseama el?? Adica unde se sustine si mai exact in ce consta..( ca nu stiu decat ca trebuie sa iei minim 5(din 9) la toate cele patru variante(scris, vorbit..etc). Dar cam atat stiu...
Si inca o intrebare...
Am un catel de care nu stiu daca ma voi putea desparti...ce sanse are sa vina cu noi??
PS: am vazut ca esti foarte bine informata. Tu cum ai plecat? La tine a meritat(ca o mare coincidenta am vazut ca tot veterinar esti)?
Tu in ce zona a Australiei esti?? Noi nu avem pe nimeni acolo asa ca nu stim incotro sa apucam. Ce ne sugerezi? Unde este o comunitate mai mare de romani, ca am inteles ca se ajuta destul de mult intre ei acolo...
Recunoscatoare pe veci pentru atatea informatii,
Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

quote:
Originally posted by mormelvio

Ne-am hotarat sa dam amndoi testul IELTS si sa vedem cum stam. Daca reusim cu asta vom continua. Ai idee daca exista ceva cursuri pentru acest test? sau ai idee ce inseama el?? Adica unde se sustine si mai exact in ce consta..( ca nu stiu decat ca trebuie sa iei minim 5(din 9) la toate cele patru variante(scris, vorbit..etc). Dar cam atat stiu...


Ca sa iti depui dosarul pentru emigrare ai nevoie de 5 la IELTS dar ca sa iti recunosti diploma iti trebuie mai mult. IELTS-ul are 2 categorii: general level si academic, pentru veterinari ca sa-ti accepte dosarul pentru examen cer 7 la academic, nu stiu cat cer la economisti dar probabil tot pe nivelul academic merg. Asta inseamna ca dai examenul de limba pentru recunoasterea diplomei si trebuie sa iei mai mult decat 5 pentru depunerea dosarului. Inainte se dadea doar la Bucuresti, acum am inteles ca se da si la Timisoara, suna la British Council si intreaba. http://www.britishcouncil.ro/eng/english/exams/ielts.php

quote:
Am un catel de care nu stiu daca ma voi putea desparti...ce sanse are sa vina cu noi??


daca vrei neaparat...dar aici te va costa foarte mult si sunt putine locuri unde poti inchiria ieftin, decent si care iti dau voie cu animale. In plus, nu il poti lasa inchis in casa cat esti la lucru. Primele 6 luni le va petrece oricum in carantina. Nu cred ca este o idee stralucita dar poti incerca.

quote:
Tu cum ai plecat? La tine a meritat(ca o mare coincidenta am vazut ca tot veterinar esti)?


sotul meu si-a facut recunoasterea diplomei, asa cum am mai spus pentru veterinari este aproape imposibil sa o faca din afara. De meritat, DA se merita, se lucreaza la niste standarde profesionale la care in Ro nici nu poti visa, salariile sunt pe masura responsabilitatilor. Este o tara minunata sa iti cresti copiii, ai foarte multe facilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mormelvio spune:

Sunt dezamagita si tare trista..
Acest catel (caniche mediu)reprezinta petru mine copilul pe care nu-l am inca...Poate pentru multi pare o prostie dar pentru familia noastra el este al treilea membru. Partea proasta a lucrurilor este ca atunci cand noi suntem plecati de acasa ea nu mananca, nu se joaca, nu-i trebuie nimic...si de asta imi e frica cel mai tare...
Va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea...
Voi de mult sunteti acolo??
In primul mesaj spuneai ca daca avem copil sunt sanse mai mari pt emigrare. la ce te refereai??
Daca in primii 2 ani raman insarcinata acolo si noi nu avem cetatenia ce se intampla cu copilul?? El va primi sau nu cetatenia?
Am reusit sa descoperim ceva cunostinte care au emigrat in Perth. O sa incerc sa iau legatura si cu ei sa aflu amanunte din zona lor.

Sper sa mai raspunda si alte persoane de pe site care vor sa plece sau sunt deja acolo ca sa facem schimb de informatii.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oz spune:

Exista anumite avantaje in cazul in care ai copii, nu cred ca are importanta la dosar dar cand esti aici conteaza. In primii 2 ani primesti numai alocatia si ceva ajutor la chirie dar dupa 2 ani de stat aici primesti bani daca stai cu copilul acasa pana cand copilul implineste 16 ani. Copilul care se naste pe teritoriul australian are acelasi tip de viza cu al parintilor, adica daca parintii sunt rezidenti si copilul va fi rezident, daca parintii sunt cetatenii si copilul va fi cetatean, in cazul celor cu vize temporare (de studiu) copilul va fi pe viza temporara si nu cred ca are vreun avantaj imediat sau in viitor pentru faptul ca s-a nascut aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia11385 spune:

quote:
Originally posted by mormelvio

Sunt dezamagita si tare trista..
Acest catel (caniche mediu)reprezinta petru mine copilul pe care nu-l am inca...Poate pentru multi pare o prostie dar pentru familia noastra el este al treilea membru. Partea proasta a lucrurilor este ca atunci cand noi suntem plecati de acasa ea nu mananca, nu se joaca, nu-i trebuie nimic...si de asta imi e frica cel mai tare...
Va trebui sa ma obisnuiesc cu ideea...

Mihaela




Draga Mihaela,

Ce o sa-ti spun acum o sa para o prostie dar o fac chiar daca imi pun in cap tot mapamondul.
Problema cea mai mare, din cite vad, cu catelul este ca trebuie sa stea in carantina; incearca sa afli ce exact inseamna asta(poti sa o vezi, etc.); in plus depinde daca ea este obisnuita cu alta lume etc.

Iti spun din proprie experienta ca in stadiul asta(nu maninca, nu "traieste"practic fara voi) a o lasa acasa e totuna cu a o arunca in strada. Nu va supravietui. Nu stiu cum reactioneaza la carantina(s-ar putea sa o traumatizeze, sa-i modifice comportamentul sau chiar mai rau).

In ceea ce priveste "acolo", iti spun din nou din proprie experienta ca iti vor face viata un "living hell" din cauza faptului ca iti permiti sa ai un "pet"; iti vei rupe pingelele sa iti gasesti locuinta( dar daca esti dispus sa scoti un ban in plus o sa gasesti si locuinta), nu-ti bate capul cu statul ei acasa, s-ar putea sa fii nevoita sa ii tii companie pentru un timp.

Una peste alta nu e o decizie usor de luat dar iti spun de pe acuma indiferent ce alegi NU O ABANDONA.
Catelul asta necuvintator o sa va ofere mai mult comfort decit toti desteptii care va pun piedici, adunati la un loc.

NU exista "trebuie sa ma obisnuiesc". Nimic din ce o sa gasiti acolo nu o sa va tina de cald la gindul ca ati sacrificat-o de dragul pragmatismului.

Am trecut prin aceleasi probleme dar in alta tara, minus carantina(in care probabil ca am fi pierdut-o). Toti ne-au spus sa scapam de ea. Pot sa-ti spun ca faptul ca nu i-am ascultat a fost cel mai, daca nu singurul lucru inteligent care l-am facut de o lunga bucata de timp.

Nu te uita la nasul nimanui, ca nimeni nu o sa se uite la al tau.

Si inca ceva ideea asta cu carantina...Ma lasi. Nu sint singurii purtatori de boli...
De asta evit tarile care ii pun in carantina....dar asta sint eu, nu mi-o lua in nume de rau.

Cele Bune

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

O buna prietena de-a mea a plecat in Canada acum trei ani cu catelusa cocker si, desi fusese avertizata ca va sta in carantina, nu a mai fost nevoie. I s-a facut un control medical, avea certificat cu vaccinuri si era sanatoasa, asa ca i-au dat-o acasa.
Si ei au luat-o din acelasi motiv, ca animalutul nu "functiona" deloc fara ei. Si au fost foarte fericiti ca au luat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dava spune:

Mihaela, daca te uiti in carnetul de sanatate al catelului, vei vedea lista cu tarile care impun carantina animalelor din Romania - in dreptul celor mai multe scrie cate luni de carantina sunt obligatorii. La Australia e pauza, adica nu primeste nici un animal din Romania deoarece rabia nu este eradicata. Solutia oficiala este sa stea vreo sase sau noua luni in carantina in UK (pe pounds, bineinteles), apoi vreo noua luni in carantina in Australia (pe dolari australieni). Asa era acum cativa ani. Poate s-au mai schimbat unele lucruri, nu stiu, dar eu zic sa te interesezi bine. Alta solutie, mai simpla, zic eu, este sa-i faceti carnet de sanatate unguresc si sa-l declarati caine care a trait numai in Ungaria. Australia primeste animale din Ungaria - cu carantina de rigoare, bineinteles, dar evitati costurile din UK.
Daca lasati cainele in Romania, va supravietui sau nu in functie de caracterul lui. Eu stiu un caine care s-a topit pe picioare, n-a mai vrut sa manance si a murit. Era lup, crescut de la patru saptamani de stapanii lui si avea patru ani si jumatate cand a ramas la altcineva. A rezistat cam noua luni fara stapani, care se gandeau sa mearga sa faca miscarea cu Ungaria, dar... cainele n-a stiut ce gandesc stapanii. Si a fost lasat la o persoana care il iubea.

Mergi la inceput