Cum emigram in Australia?? Merita??
Raspunsuri - Pagina 2
dodo spune:
Iata un site care sa va dea informatii despre carantina:
http://www.affa.gov.au/content/output.cfm?ObjectID=D2C48F86-BA1A-11A1-A2200060A1B01896
Eu personal n-as lua ciinele, creeaza o gramada de probleme in gasirea unei locuinte plus o circa de bani sa-i faci acte in regula si nu stiu daca puteti suporta costurile, "aterizarea" in Australia poate fi o proba de nervi tari, pe care nu multi ii au, desi se pregatesc sufleteste de acasa.
mormelvio spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
O sa incerc varianta cu carnetul de sanatate din Ungaria. Acolo avem rude care au tot un caniche si tot negru ca al meu, dar nu stiu daca e femela sau mascul. O sa-i sun sa-i intreb daca nu mai pot face o dublura a carnetului de sanatate.
Problema este ca stiu sigur ca nici ea nu va rezista fara noi dar la fel de sigura sunt ca nici eu nu voi rezista fara ea. O am de la 5 saptamani si acum are aproape 4.5 ani. Este singurul suflet care sunt convinsa ca ma iubeste neconditionat si in orice imprejurari.
Tin sa mentionez ca am asa un stil de a ma apropria de animale si mai ales de a le face sa ma iubeasca incat pot sa va spun ca am avut o pisica care la o saptamana dupa ce am plecat de acasa, la facultate, a murit de dorul meu. Am vrut sa o iau cu mine tocmai pt ca sa nu se intample nenorocirea dar parintii nu m-au lasat zicandu-mi sa am putina rabdare, sa-mi gasesc o chirie, sa ma obisnuiesc eu mai inatai...etc. Sincer va spun ca parintii nu au avut curajul sa-mi spuna ca a murit si am aflat abia la prima vizita acasa cand nu mai puteau ascunde adevarul.
De asta sunt asa speriata si sper sa nu mai patesc acelasi lucru.
Noroc ca am langa mine un medic vetreinar care ma intelege...e mare lucru sa stiti...
Mihaela ...azi tare trista...
oz spune:
Eu sunt o persoana foarte practica si chestia asta m-a ajutat foarte mult in viata in momentele mai dificile. Emigrarea este un pas foarte important si dificil, ai nevoie de absolut toate resursele ca sa treci cu bine peste asta. Dar, este un pas pe care il faci gandindu-te la viitorul tau si al copiilor (viitorilor copii). Trebuie sa stii ca gasirea unui slujbe depinde foarte mult de nivelul englezei, flexibilitate in miscare si noroc. Ultimul lucru de care ai nevoie este sa iti legi singura o piatra de picior. Eu zic sa fi realista, visatorii si cei cu capul in nori nu rezista sau ies ciufuliti rau din genul asta de incercari. Emigrarea este un proces lung si costisitor, daca totul merge bine, va luati examenele, etc poate dura in jur de 2 ani, in timpul asta foarte multe se pot intampla, un copil schimba radical prioritatile cuplului. Eu zic sa ganditi situatia la rece, majoritatea celor care pleaca isi lasa parintii, fratii in urma si supravietuiesc si unii si altii. Daca totul merge bine si va aranjati puteti sa aduceti catelul intr-un an si sa va pregatiti din timp pentru asta.
dodo spune:
Mihaela, daca ii faci catelului acte unguresti, nu inseamna ca ai "sarit" de o carantina, actele se proceseaza de Anglia, nu cum ai primit informatie in opinia mea incompleta mai sus de la...(scuze, nu vad acum).Uite aici un alt site:
http://www.australia.org.uk/qna/html/pets.html
Dar pina la hotarirea referitoare la catel mai e drum lung de parcurs, si nu e deloc usor! Nu vreau sa descurajez pe nimeni, nu am nici un motiv, dar daca la Canada/NZ procesarea dosarului e de citeva luni, la Australia pregateste-te sa astepti de la 1,5 ani in sus! Noi am asteptat viza aproape 3 ani, desi trecusem toate "probele" de 2 ani, un an a fost un razboi al nervilor si telefoanelor date la Belgrad. Asteapta intii sa vezi cum decurg lucrurile si apoi luati decizia privitoare la catel. Ginditi-va totusi ca el va sta departe de voi o perioada buna de timp cit dureaza carantina(nu cred ca veti putea sa-l vizitati dupa cum doriti) si nu stiti cum va reactiona. Eu una va doresc succes oricare va fi decizia adoptata in final de voi.
Dava spune:
"Mihaela, daca ii faci catelului acte unguresti, nu inseamna ca ai "sarit" de o carantina, actele se proceseaza de Anglia, nu cum ai primit informatie in opinia mea incompleta mai sus de la..." (dodo)
Eu am avut grija sa spun ca nu mai stiu exact care este legea acum:
"Poate s-au mai schimbat unele lucruri, nu stiu, dar eu zic sa te interesezi bine." (citat din mesajul meu anterior).
dodo spune:
Nu stiu de ce te-ai simtit asa de fronsat(a), Dava, dar intentia a fost de a da o informatie cit mai corecta. Daca unii se simt jigniti cind sint corectati, atunci, ma scuzati, stau in banca mea si-mi vad de treaba in loc sa-mi pierd timpul cautind informatii ce pot fi interpretate eronat. O zi buna tuturor!
camelia11385 spune:
Draga Mihaela,
Am avut dreptate. Au inceput sa curga sfaturile de "judecat la rece", "sa fii practic", etc.
Este exact ce-ti spuneam. Tu fa ce-ti spune inima.
Ala este "practicul" tau si lasa-i pe alti cu practicul lor.
Pentru fiecare practic inseamna altceva..
Si apropo nu prezenta sau absenta unui ciine dicteaza reseusita sau nereusita. Nu exista o corelatie directa intre ciinele personal si reusita sau nereusita profesionala, emigrationala, etc.
Sint multe alte lucruri, pina la ciine, care te ajuta sa-ti fringi gitul...
Cele bune
mormelvio spune:
Fetelor....nu va certati....nu vrem sa fim noi motive de cearta ( prin noi magandeam la mine si la DELY ca asa o cheama pe catelusa mea).
Azi cand am ajuns acasa de la serviciu parca am apreciat si mai mult fericirea cu care ma primesti de fiecare data cand ajung acasa.
Poate sunt melancolica si am deviat de la subiectul principal, dar inainte de a lua hotararea definitiva de a emigra ttrebuie sa ma gandesc la toate lucrurile care ma tin legata aici. Iar acest catel e unul dintre ele....
Oricum hotararea e luata. Vreau sa depun dosarul pt emigrare.
Intrebarea mea este cu ce sa incep??? Cu testul IELTS sau cu recunoasterea diplomei?? In cazul in care asi vrea sa incerc recunoasterea simultana a 2 meserii credeti ca se poate?? Fiecare meserie este la o alta firma (organism..) de acreditare. Deosebirea este ca una are 50 de punte( dar mai usor de obtinut) si alta 60 (dar mai greu de recunoscut). Cu siguranta asi incerca la cea cu 60 puncte dar nu cred ca am sanse maxime si mi-e frica sa nu ratez...
Voi ce spuneti?
Mihaela
oz spune:
quote:
Originally posted by camelia11385
Am avut dreptate. Au inceput sa curga sfaturile de "judecat la rece", "sa fii practic", etc.
draga mea,
fata asta a cerut o opinie, nimeni nu a somat-o sa mearga fara caine! Daca cineva imi cere parerea mi-o dau, este parerea mea. Nu consider deloc corect sa-i zugravesc o lume minunata in care esti asteptat cu floricele la aeroport, actele cainelui se 'rezolva' fara probleme (ca doar noi suntem descurcareti si venim din Ro), carantina ti-o permiti si btw este un loc minuntat unde animalele sunt distrate si nu simt lipsa stapanului, fara probleme reusesti sa inchiriezi o locuinta unde ai voie sa ai animal, nimeni nu se supara daca face galagie din cauza ca sta acasa singur, mancarea este gratis (de fapt se bucura sa ti-o dea) si ajungem la factura de la veterinar care este un tip super de treaba si este atat de bucuros sa te cunoasca incat nu iti cere nici un ban. Aaa..sotul e veterinar, ce bine! trebuie doar sa mearga si sa ceara medicamente si astia il vor crede pe cuvant si ii vor da tot ce doreste.
Din pacate realitatea este alta si oricat mi-as dori eu sa fie asa NU ESTE. Nu inteleg ce ai sarit asa...fiecare isi da cu parerea si ea face in final asa cum crede. Ar fi foarte incorect sa ii prezentam o lume care nu exista iar ea pe baza acestei descrieri sa ia o decizie gresita.
quote:
Si apropo nu prezenta sau absenta unui ciine dicteaza reseusita sau nereusita. Nu exista o corelatie directa intre ciinele personal si reusita sau nereusita profesionala, emigrationala, etc.
cand esti la inceput trebuie sa fi flexibil, daca gasesti un job in alta parte te duci acolo, din pacate un caine te incurca mult pentru ca locuinte care accepta animale sunt putine, nu in zone rezonabile si in general foarte scumpe. Aici un caine este un lux, daca nu ti-l permiti nu il iei, simplu.
mormelvio spune:
PS: care ar fi salariul aproximativ In Australia pentru un economist si care ar fi pentru un post la resurse umane??
Si inca o intrebare daca se poate...
Cu ce se ocupa un economist la ei?? Ca tare mi-e frica sa nu faca cu totul altceva decat stiu eu...si sa ma trezesc cu o diploma recunoscuta si pe care sa o pun in rama...
Aceeasi