si la voi o intrebare....
am pus si in alta parte, insa fiindca am revenit aici, pun si acum..deci:
stiti ca am fost nevoita sa fac un chiuretaj acum 4 zile, pt o sarcina oprita din evolutie. prima mea sarcina. nu am copii,si intreabarea mea este: POT INCEPE INCA DIN ACEASTA LUNA SA INCERC SA FAC BEBE? doctorul zice ca ar fi bine macar un ciclu sa astept sa treaca, insa ca nu este bai daca raman luna asta, si am auzit la f multe femei, ca au ramsa imediat dupa chiuretaj, mai ales ca fac si tratament cu ampicilina injectabil si vitamine pastiel, pe care doctorul mi le-a dat ca sa nu fac niscai infectii. deci, pot sa incep de luna asta? voi astepta ceva timpo pana sa reincepem relatiile sexulae (CAT? VOI CAT ATI ASTEPTAT DE LA CHIURETAJ? ) si ma gandesc ca daca acum este o perioada buna, de ce sa nu profit de ea si apoi sa astwept iarasi nu situ cate luni? voi ce ziceti? sa mai astept un ciclu sau sa icercam de pe acum. adica nu ne vom sparge in figuri incercan,m cidoar nu ne vom prteja. nu va fo compromisa sarcna daca rmana luna asta, imediat dupa chiuretaj? voi ce ziceti?
pupici dulci...
anne-marry
si...albumul meu cu poze:
http://poze.acasa.ro/poze/album?id=1513
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA
Raspunsuri
anemona spune:
Anne Mary, daca te gandesti sa faceti dragoste acum, la 4-5 zile dupa chiuretaj, eu zic ca nu e bine. Acolo e o rana si exista risc de infectie, doar de asta ti-a dat si antibiotice. Cred ca ar trebui sa astepti macar 2 saptamani. Doamne fereste, poti face o endometrita si atunci chiar se complica treaba.
Stai linistita acum si o sa vezi ca, asa cum ai ramas graviduta, o sa ramai din nou! Cat de curand! Eu cunosc o tipa care a asteptat un an si jumatate dupa casatorie prima sarcina, iar apoi ramanea gravida de fiecare data cand nu se proteja, asa ca eu zic ca 2 saptamani daca mai astepti nu e prea mult!
Sanatate mutla, ai grija de tine!
Anemona
anne-marry spune:
merci anemona. nu ma apucam de facut dragoste.....NU! peste ceva timp, cam 2 sapt ziceam si eu, dar ma gandeam ca daca, cumva din greseala se intampla sa prind ovulatia....si sa vina bebe...ce fac....la asta ma refeream...sa feresc toata luna? merci pt raspuns.
pupici dulci...
anne-marry
anemona spune:
Aaaaa!!! Hai ca am venit de-acasa! Pai daca vine bebe, sa vina, ca nu ne suparam! Nu cred ca ar fi nici o problema daca ar veni, iarasi parerea mea! Cu cat mai repede, cu atat mai bine!
Pupici
anne-marry spune:
pai da anemona, de asta imi ardea mie, ca de altele.......ne-o arde noau, dar nici chiar asa....om fi noi infometati de atata timp, dar nici chiar asa......ca l-am tinut sarcaul pe tusa de mai bine de o saptmana inainte ca simteam ca ceva este in nereguila si m-am ferit......pana m-a nimerit!
de asta ziceam. nu ca sa ne apucam de acum, ci ca nu am vrea sa ne pritejam, fiindca nu am facut-o nciodata, in spoeranta lui bebe, si ca poate pana mai asteptam avem noroc si trece s perioada asta fertila si o lasam pe luna cealalata. asta era buba...ca daca totusi se intmapla...ce sa ii facem?
pupici dulci...
anne-marry
Gabela spune:
Anne Marry, sfatul meu de "gaina batrana" e sa astepti pana dupa prima menstruatie de la chiuretaj, pentru bebe (sex neprotejat). Organismul are timp sa se refaca si sa se curete. Cred ca puteti face un sex "cumintel" si protejat dupa 2-3 saptamani, dar cu grija.
Doamne ajuta, sa-ti recapeti veselia cat mai repede!
Gabela
Samurai-lady spune:
buna,
si noi am asteptat o menstruatie pt.a-l face pe bb.
la mine a fost un avort spontan natural in sapt.a-8a si nu a
mai trebuit chiuretaj.Medicul ne-a recomandat o luna de asteptare
pt reglarea menstruatiei si revenirea organismului.
Iti doresc mlta putere sa mergi inainte.
te pup
Samurai-lady si bb Ken
ANUL 2004-anul maimutzei
www.webdeveloper.com/animations/bnifiles/monkey.gif" border="0">
http://community.webshots.com/user/samurailady
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Samurai-lady
Ioana1971 spune:
Anne-Marry, iti raspund si eu cu o intrebare: cum o sa stii luna aceasta, dupa chiuretaj, cand ai ovulatie?
Nu stiu nici eu ce sa zic, ma pun in locul tau si iti inteleg nerabdarea (in sensul ca nu vrei sa mai pierzi timp), dar pe de alta parte ma gandesc ca mai intelept ar fi sa astepti un ciclu normal si apoi sa incerci. Dar iar revin si zic, daca peste vreo 2 saptamani nu apar rushii, cred ca poti sa incerci ceva.
Dar pe dr. la care ai fost nu l-ai intrebat?
Ioana
crinuta spune:
Ana, fetele te sfatuiesc bine sa mai astepti. Ai trecut printr-o trauma, si ai nevoie de timp sa te refaci.
Crinuta
anne-marry spune:
fetelro. nu stiu ce sa zic....oi fi eu mia catar...incapatanata adica. dar eu cred ca daca a ramsa asa de greu, nu voi ramane acum atat de repede, adica chiar luna asta. o sa fim mai cuminteti, si ne vom ruga sa....fie ce este mia bine, fiindca nu pot zice ca ne vom ruga sa nu se prinda ceva. nu stiu ce sa va zic. poate ca abea acum incep sa resimt mai puternic prin ce am trecut,, si mi se pare atat de.........nu stiu cum sa ma exprim, faptul ca nu mia am bebe in burtica. nici nu vreau sa ma gandesc la nik. as putea sti cand vine ovulatia, dupa temepratura, dar u sunt sigura ca mai pot sa o iau de la capat, sa masor, sa sper ......etc. eu nu cred ca voi ramane prea usor, si ca voi astepta iarasi cateva luni bune, asa ca vreau sa mi vad de viata in continuare. sa ma conctrez asupra examenelor, sa im gasesc un loc de munca, si in primul rand, vreau sa ma programez la coafor, sa ma vopsesc, tund etc sa fac niste schimbari si la look-ul meu nu numai din punct de vedere psihic. am energia necesara acestui lucru, insa ma impiedic in tristete uneori, cand imi amintesc. si totusi....daca stau bine si ma gandesc, poate ca nu ar fi rau sa imi ocuptimpoul cu temperaturi si alte cele. voi ce ziceti? eu una sunt atat de aiurita si de contrariata acum, ca nu mai stiu nicicum ma cheama.....
pupici dulci...
anne-marry