indemnizatie crestere copil pana la 2 ani
Nu mai inteleg nimic. Pana acum se calcula la 85% din salariu. Acum a intrat in vigoare legea 577/22 dec 2003,cu 6 milioane. Dar mai bine sa va dau amanunte despre mine, cu rugamintea sa-mi spuneti daca voi beneficia si eu de aceasta suma (6 mil). In aprilie 2003 am fost angajata 3 luni cu carte de munca (nu stiu daca conteaza, dar din motive de sanatate am stat 2 in concediu medical, in a doua luna neplatit). Mi-am dat demisia la 1 iulie. M-am reangajat cu carte de munca pe 6 august.Pana acum am mai beneficiat de 3 saptamani CM platit (pentru o operatie). Sunt in luna a 3-a, si sper ca totul sa se desfasoare normal.Daca intru in prenatal la 1 iunie, ce drepturi banesti voi avea? Va multumesc anticipat, Monica
Raspunsuri
monicapredescu spune:
Si inca o nedumerire. Cotizarea se realizeaza (ma refer la cele 10 luni din ultimile 12)si in perioada concediului prenatal?
marius spune:
Nu facem asa. Esti in luna a III-a si suntem in ianuarie. Deci luna probabila a nasterii a fi iulie 2004. Daca in intervalul august 2003-iulie 2004 ai lucrat cel putin 10 luni totul este OK. Daca nu e o problema. Daca in acest interval ai concediu medical este OK dar daca ai perioade intrerupte de tot (demisii si altele) e o problema. Deci cum stai cu intervalul august 2003-iulie 2004?
Marius (www.desprecopii.com)
monicapredescu spune:
De pe 6 august cand m-am angajat cu carte de munca, am continuitate si "sanse" de concediere nu sunt.
Multumesc mult de tot pentru raspuns.
Pentru mine ar fi o veste buna cele 6 mil, caci salariul pe care il iau acum este de 2,4 mil.
monicapredescu spune:
Multumesc. Oricum, cand afli ceva sigur (85% din salariu sau din salariul mediu pe economie adica aprox. 6 mil.)spune-mi si mie.
Monica
olimat spune:
quote:
Originally posted by monicapredescu
Multumesc. Oricum, cand afli ceva sigur (85% din salariu sau din salariul mediu pe economie adica aprox. 6 mil.)spune-mi si mie.
Monica
vezi raspunsul meu: http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19917
monicapredescu spune:
quote:
vezi raspunsul meu: http://www.reclama mascata//avertizare/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19917
Multumesc mult pentru raspuns, dar inca am o nelamurire. Am fost angajata cu carte de munca, pe durata delimitata - 12 luni, in 2002 (oricum, inainte de martie 2003). Dupa aceea nu am mai lucrat,deci am avut intrerupere pe cartea de munca. Am reluat lucrul, pe perioada nelimitata, cu carte de munca, in aprilie 2003. Se considera ca am platit contributia dupa sau inainte de martie 2003?
Monica