Dupa cum arata prognoza, Romania se pregateste de o epidemie de meningita.Normal, ca la sfatul medicului de familie nu mi-am vaccinat copila contra acestei boli
. Intrebari:
Ati vaccinat copii contra meningitei, le-ati facut vaccinurile pentru ambele tulpini (actHib si MecC). Se pot face concomitent?
Au aparut reatii adverse mai deosebita dupa aceste vaccinuri (cu asta ma sperie dr.)?
Multumesc !
Raluca mama Ilincai
Mariei i-am facut vaccinul contra meningitei, dar numai pe cel pentru tulpina actHib. Vaccinul s-a numit Hiberix B si i s-a administrat Mariei dupa schema: 2-4-6 luni, cu rapel acum, la un an si jumatate. Mititica mea n-a avut nici o reactie dupa vaccin.
Despre celalalt tip de meningita (MecC) nu stiu nimic si nu am de gand sa o vaccinez si contra acestei tulpini.
Multa sanatate,
Manuela
eu i-am facut marei ActHib la 3-4-5 luni si rapel la 1 an si 5 luni. nu a avut nici un efect secundar
mada
Eu i-am facut ActHib impreuna cu DTP-ul in primul an, cu rapel un an mai tirziu, luna trecuta i-am facut prima injectie de Prevenar si mai urmeaza o a doua in februarie. Ma gindesc serios ca pe urma sa-i fac si Meningitec (fabricat de laboratoarele Wyeth-Lederle) sau Menjugate/Meninvact (fabricate de laboratoarele Chiron si Aventis Pasteur) contra meningitei de tip C, care ucide si prin Franta din cind in cind copii mici... luna trecuta a murit un baietel de 4 ani la Brest (nu prea departe de unde stam noi) si au vaccinat toti copiii din preajma lui.
Se pare ca daca ar deveni obligatoriu, acest vaccin ar evita in medie cam 187 de cazuri de meningita pe an si cam 30 de decese.
http://www.sante.gouv.fr/htm/dossiers/hygiene/mec50.htm
Otilia&LaAdelita