spermograma la Medsana

spermograma la Medsana | Autor: Tia

Link direct la acest mesaj

fetelor (sau baietilor) stiti pe cineva care a facut la Medsana spermograma, dar cu recoltarea acasa stiu ca ei nu recomanda asa ceva, dar vreau sa stiu daca cineva a trecut peste sfatul lor

tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Tia, noi nu am facut spermograma la Medsana, dar am plecat cu borcanelul tot de acasa, am facut 20-25 de min pana la cabinet si ne-a spus ca e ok. Totul este sa o pastrati la temperatura corpului, eventual sub haina. Dar pe vreme asta rece ma gandesc ca e bine macar sa incalziti bine masina inainte
Bafta multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karula spune:

Toate spermogramele facute de sotul meu (nu putine!) au fost recoltate acasa si duse la Medsana in maximum o jumatate de ora. Cu acordul lor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Si noi la fel,acasa recoltarea si duse in 20 de min.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Si noi urmeaza sa facem spermograma la medsana ,tot recolatat acasa,si am inteles ca trebe' dusa intr-un recipient steril.de unde au acest recipient steril ,de la ei ,sau gasesc la farmacii?

VA PUP
ALINA

Mergi la inceput

Recipientul se ia tot de la Medsana, dimineata sau cu o zi inainte, impreuna cu instructiunile exacte despre cum trebuie procedat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

Tia mama si noi tot la Medsana am facut cu recoltare acasa si borcanel de la ei cum zice Anemona. Chiar Ancar in persoana mi-a recomandat sa o faca acasa. Am venit cu ea in san "sa-i fie cald".
Lasand gluma la o parte trebuie sa ajungi repede cu ea si sa o ti la temp corpului.
Bafta!

Monica

Mergi la inceput

Acum imi amintesc ca si noua ne-a spus ca e mai bine sa venim cu ea de acasa, ca cine stie ce "blocaj" apare daca o face acolo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

si "noi", adica el a recoltat acasa, ascultand sfatul medicului, care chiar asa ne-a spus, sa o aducem in san, adica cat mai aproape de temperatura corpului in maxim 30 minute. important e ca biologul sa fie pe faza si sa efectueze analiza imediat. Analiza am n-am facut-o la Medsana, caci nu suntem din Buc, noua ne-a recomandat sa facem si spermocultura, care sa-ti arate daca exista vreo infectie. din fericire ambele au iesit bune.dar asta e mai putin important... asteptam rezultatele...

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mel_g spune:

Joia de nu se mai face aceasta analiza? Mie mi-au spus astazi ca nu primesc probele decat pana miercuri ca nu stiu cate zile trebuie sa stea cu nu stiu ce solutie, etc. Asa este?

Pupici

Mel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns muzicuta spune:

Fetelor, eu am primit de la medsana prin email conditiile care trebuiesc indeplinite la recoltarea probei de sperma.
- abstinenta totala minim 2 zile - maxim 5 zile
- in acest interval se recomanda un consum diminuat de cafea, tutun, alcool
- se recomanda o toaleta aprofundata (spalare cu apa, fara sapun) a organelor genitale inaintea recoltarii probei, precum si sa se astepte o ora dupa ultima emisie de urina
- sperma va fi obtinuta prin masturbare, nefiind recomandata recoltarea acesteia dupa contact sexual
- sperma va fi recoltata intr-un recipient steril - se poate ridica de la sediul nostru (medsana) - care va fi predat laboratorului in max. 30 min de la recoltare, proba fiind mentinuta in tot acest timp la temperatura corpului.
- nu se recomanda recoltarea probei in prezervativ sau alte recipiente.

La ridicarea recipientului steril veti primi o nota in care sunt precizate toate recomandarile mentionate mai sus, nespectarea acestora ducand la interpretarea eronata a rezultatelor. De asemenea pe nota partenerul va trebui sa completeze nr. de zile de abstinenta, data recoltarii si ora la care a fost recoltata proba.

Programul de primire a probelor de sperma este de luni pana vineri intre orele 14.30 - 15.30.

Sper sa va foloseasca informatiile si ce este cel mai important FARA STRES
Succes
Muzicuta, aspiranta la rolul de mamica

Mergi la inceput