Romania este gri... iar romanii sunt infometati ..

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Ca sa raspund mesajului initial al lui "lix"
Daca ai fost uimita de politetea englezilor apoi asta nu e nimic pe linga politetea si amabilitatea irlandezilor! Am invatat cu adevarat ce inseamna civilizatie si politete aici.Nu stiam ca se poate sta frumos la rind ca sa astepti un autobus, fara buluceli si inghionteli...am invatat sa spun multumesc si sa mi se multumeasca la orice pas si pentru orice...Mi se spune multumesc cind ma urc si cind cobor din autobus.La orice magazin sunt servita cu zimbetul pe buze si pentru orice intrebare sau nedumerire as avea se dau peste cap ca sa ma ajute...daca nu gasesc ceva intr-un magazin vinzatorii imi explica amanuntit in ce alt magazin as putea gasi lucrul respectiv si chiar dau telefoane ca sa ma scuteasca de drumuri inutile.Pe strada se comporta la fel, sunt mai mult decit fericiti sa te ajute cu orice problema ai avea, de la gasitul unei adrese pina la caratul caruciorului pe scari in sus...Nici nu mai stiu ce exemple sa dau, sunt prea multe...
Sper ca intr-o buna zi lucrurile sa stea la fel si in tara noastra...din pacate cei ramasi in tara strimba din nas la sfaturile si experientele celor plecati din Ro si le catalogheaza drept mofturi si extravagante sau ii acuza pe cei plecati de lipsa de patriotism...din pacate....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Oau!cita placere mi-a facut sa citesc toate parerile voastre si pro si contra
si bune si rele ,am trait prin voi si prin povestirile voastre ,eu nu mai am cuvinte sa mai adaug nimic ,apropo danab,mi-a facut placere sa citesc descrierea ta despre Bretagne,unde in Bretagne ai stat nu departe de Canalul Minecii ? sint curioasa pentru ca eu locuesc aici!(poate am trecut una pe linga alta fara sa stim!)

Aura&Luca,22 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

quote:
Originally posted by Aurelia

Oau!cita placere mi-a facut sa citesc toate parerile voastre si pro si contra
si bune si rele ,am trait prin voi si prin povestirile voastre ,eu nu mai am cuvinte sa mai adaug nimic ,apropo danab,mi-a facut placere sa citesc descrierea ta despre Bretagne,unde in Bretagne ai stat nu departe de Canalul Minecii ? sint curioasa pentru ca eu locuesc aici!(poate am trecut una pe linga alta fara sa stim!)

Aura&Luca,22 luni

Aurelia, ma stat in Perros-Guirec, o localitate situata cam la 10 km nord de Lannion. Am vizitat si Rennes-ul unde locuiesti tu si Carnac-ul unde locuieste Otilia (aici am vrut sa vedem "Megalitii de la Carnac") toate orasele mari din Bretagnia si zeci de localitati mici, peste tot aceasi eleganta si bun gust. Am ajuns si pana in Nantes, Vannes,Tour, cele mai mari castele de pe Valea Loirei,am ajuns cu alta ocazie si pana in Toulouse-in primul an am vazut numai Bretagnia-dar mie mi s-a parut de departe cea mai frumoasa regiune, Bretagnia(Parisul nu-l includ aici).

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m34 spune:

Am avut si eu ocazia de cateva ori sa vizitez alte tari.
Prima calatorie a fost in Finlanda.
A fost prima oara cu avionul si nici macar nu am avut curse directe, ci cu escale (si nu eram foarte curajos cu zborul, dar pe urma mi-am dat seama ca nu as pleca nicaieri decat cu avionul). La intoarcere nu am avut un soc mare, dar am simtit binisor o diferenta clara intre Ro si Finlanda. Si nu in favoarea Ro... Desi nici pe acolo nu umblau cainii cu covrigi in coada. Dar sentimentul general era ca oamenii erau mai destinsi si mai binevoitori, cel putin la prima vedere.
Nu mai zic de curatenia orasului...
Pe urma am fost si in Grecia. Aici mi-am dat seama ca Grecii mai au pana sa ajunga tarile avansate din UE, iar noi mai avem mult pana sa ii ajungem pe Greci...
In Israel am fost impresionat in primul rand de Locurile Sfinte, dar si de modul in care este pusa in valoare o tara care are mari probleme cu clima (si nu numai !). Ma gandeam ca, daca noi am face la fel cu Romania, am fi fost pe langa Elvetia... dar inaintea ei ! Pe un deal de piatra au fost plantati pomi, pentru a se forma sol. Eu mi-am dat cu parerea ca solul se formeaza in sute de ani. Aici am primit un raspuns care m-a uimit tare de tot: pai cineva trebuia sa inceapa !!!
In Belgia am stat intr-o zona care mi-a amintit de Gara de Nord din Bucuresti si atunci am avut cel mai puternic sentiment ca nicaieri nu este nimic perfect...
La Paris mi-a placut foarte mult, poate sunt inca sub impresia lui pentru ca a fost cea mai recenta excursie si m-am simtit excelent.

Cu toate astea, imi place foarte mult Romania, sunt o gramada de chestii faine. Iubesc mult natura si, Slava Domnului, avem de toate. Doar ca nu ne ingrijim de ele cum trebuie. Este adevarat ca deseori imi aduc aminte de zicala "Romania e o tara frumoasa, pacat ca este locuita..."
Si intalnim des, poate prea des, lipsa de respect si nepasarea fata de semeni, fara sa aiba legatura cu saracia sau bogatia.
Dar am speranta ca si aici se vor mai inbunatati lucrurile intr-un viitor pe care il doresc cat mai apropiat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Si eu ador natura Romaniei, mai ales locurile salbatice.

Insa daca ar fi sa aleg, dupa ce am vazut(numai) Europa,
as alege sa traiesc in Grecia.
Mie mi se pare tara perfecta dpdv al vacantei.

Pe locul 2 vine Franta (dupa o clasificare strict personala)!

Si pe locul 3, Olanda.

Voi aveti clasificari?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Oameni buni, de la "Romania e gri" ati ajuns la impresii de calatorie. Hai, mai combateti unpic ca tare bine le ziceati.

Moka si Mokutza (11 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Originally posted by moka

Oameni buni, de la "Romania e gri" ati ajuns la impresii de calatorie. Hai, mai combateti unpic ca tare bine le ziceati.

Buna poanta!!!

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Ok, voi spune si eu impresiile mele
imi este teama sa nu supar pe cineva, dar,
si pentru mine Romania este gri
(la propriu si la figurat).

Asta nu inseamna ca nu o iubesc sau ca o reneg,
insa cand am fost prima data in occident,
m-am intors cu autocarul
si dupa ce am trecut de vama, la Arad,
(avand sufletul plin de emotie si de fericire ca am ajuns acasa
si ca aud limba romana)
am inceput sa plang cand s-a luat o ceata de caini dupa autocar,
nu se vedea nici o lumina, era o bezna crunta
(pana atunci pe autostrada fusese o baie de lumini)
si autocarul a inceput sa hurducaie de gropi.
Cand am ajuns dimineata in Bucuresti,
mi se parea totul mic si murdar si fara nici o culoare,
blocuri fara nici cel mai mic bun simt arhitectural,
caini, oameni imbracati prost,
fete obosite si incruntate, etc.

Dupa mine vezi aceste lucruri doar daca iesi afara,
ca sa ai cu ce face comparatie.

Si eu ma simt aici
(cum spunea cineva mai inainte)
un pic element strain, nu sunt de acord cu mai nimic
din ce se intampla,
ma refer la oamenii din jurul meu
si nu la politica sau mafioti, etc.
In jurul meu mai nimeni nu isi face datoria asa cum trebuie
nu vreau sa intru in amanunte ca nu are rost.
Oamenii intra pe o meserie din care nu-i clinteste nimeni
(vezi cazul asistentelor din Ploiesti)
si nu mai invata nimic,
nu se specializeaza in continuare
nu vor sa munceasca in general.

...si batranii,
nu mi-a venit sa cred ca un om batran poate arata si bine,
pentru mine un om dupa 50 ani era expirat deja,
parerea asta mi-am schimbat-o dupa prima iesire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vivi.chiriac spune:

Lix,ai dereptate insa de ce oare vorba proverbului"fie piinea cit de rea tot mai bine-n tara mea" se adevereste?Eu acum trei ani am plecat din tara insarcinata fiind in luna a-7-a cu o scirba de Ro. de nu va pot spune, daca cineva imi zicea ca ma voi intoarce, il linsam.Cu toate ca in Italia era mama,am avut un ap. cu 2cam.toate conditiile,servici,bani nu am rezistat decit un an si3luni si m-am intors ACASA.Stiam ce ma asteapta aici,mizeria,politica care DISTRUGE ROMANIA si cu toate astea ma simt in largul meu aici.Oriunde te-ai duce,oricit de bine ti-ar fi,MEREU vei ramine un strain pt. EI.Abia m-am intors din Italia dupa o vacanta de 3luni sa fac ziua baiatului si sarbatorile cu mama si prieteni de acolo insa dupa o luna deja numaram zilele pina ma intorc.E f. ciudat,dar ca sa nu ne judece copii nostri{cum ii judecam noi pe cei care ne-au facut si care nu sint vinovati ca traiau in Ro.}ar trebui sa nu mai dam "bir" cu fugitii ci sa facem ceva ca sa ne fie bine,sau macar generatiilor care ne urmeaza.E greu,insa nu trebuie sa ne pierdem speranta.Totul depinde doar de mentalitatea pe care ne-o putem schimba mai devreme sau mai tirziu.In speranta ca nu am deranjat pe nimeni,va pup si va urez numai bine celor care traiesc afara din tara{pt. ca stiu ca undeva va doare ca ati fost nevoiti sa parasiti pamintul strabun} si rabdare de otel mie si celor care sint inca in ROMANIA.Cu ajutorul lui dumnezeu poate vom reusii sa "ne" schimbam in bine de dragul copiilor nostri.la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danab spune:

quote:
Originally posted by Oana_B

quote:
Originally posted by moka

Buna poanta!!!

Oana_B

Eu cred ca si impresiile astea de calatorie spun ceva...asa printe randuri.De ce trebuie intotdeaua numai sa combatem, sa ne "intepam" unul pe altul, sa avem un ton agresiv si pana la urma sa se ajunga la inchiderea subiectului(asta apropo de alte mesaje care au inceput frumos iar apoi fiind prea multi combatanti s-a ajuns...)?

Dana

Mergi la inceput