Circumcizia - ce parere aveti?

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Parere personala:

NU EXISTA dovezi ca circumzia e buna sau rea!!! NU EXISTA dovezi nici ca barbatii circumcisi sunt mai potenti sau mai putin potenti, nu exista dovezi nici ca e mai igienic, nici ca e mai putin igienic.
Parerea mea este ca e un act care tine strict de religie!
O sa-mi spuneti ca se practica masiv in US (sau ca s-a practicat)...nu toti cei circumcisi erau evrei dar multi dintre medici da! Si in genere cei care sunt pro circumcizie o fac pe considerente religioase. (Iar unii parinti o fac pt ca asa e "curentul"...exact asa cum acum in Romania se poarta cezarienele). Daca tot e o chestie care tine de religie eu nu vad de ce va incrincenati asa.
Aducea cineva un argument (pueril as spune) in discutiile de pe site cum ca a practicat sex oral si cu barbati circumcisi si cu barbati ne...si ca acestia din urma cam miroseau...pai sa ne fie cu banat insamna ca trebuiau sa insiste cu spalatul! Si nici reversul medaliei nu e de acceptat...adica cei circumcisi pot sa nu se spele ca mirosul se duce la sine. Exclus, toata treaba sanitara si odorizanta o face apa si sapunul. Inca de pe vremea stramosilor lor care au inventat circumcizia, inca de pe vremea stramosilor care au ramas asa cum i-a lasat mama natura. Fiti fete serioase si nu va impungeti pe ceva nedemonstrat, neargumentat. Un barbat circumcis nu are de unde sa stie cita arta are in el un barbat cu toate pielitele acasa , dupa cum nici un barbat necircumcis nu are cum sa stie cat de barbat e unul circumcis nefiind in aceasta postura...Asa ca nu va bazati pe povestirile lor
Srabunicul, bunicul , tata, sotul is necircumisi asa ca necircumcisi vor fi si copiii mei daca voi avea baieti. E la fel ca si cu botezul:unii il accepta, altii nu...Ce-o sa ne facem daca va veni moda sa nu ne mai botezam copiii??? N-o sa-i mai botezam ca nu e de bon ton??? Nu cred

Ai va pup si fiti senine!

"Īn afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

saphir, e adevarat ca moka intrebase si despre efectele la barbatul adult. Eu am interpretat intrebarea ca fiind daca sa-i faca sau nu circumcizie bebeului ei ACUM. Daca-i mare, n-are decit sa-si faca singur si sa constate singur efectele. (nota bene: pozitive sau negative, care-or fi ele)
Si zau ca nu te inteleg cu partea cu judecatul si demolatul si nerespectatul? Eu cred ca am zis in clar si explicit ce-am avut de zis. Chiar asa ambiguu ma exprim? E disrespectuos sa cer argumente medicale? Nu inteleg ce vrei sa zici. Scuza-ma daca te-am jignit sau te-am demolat fara sa-mi dau seama, n-am avut intentia asta. Dar o sa continui sa caut argumente medicale atit despre circumcizie cit si despre altele, chiar daca asta te ofenseaza pe tine!

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Doamnelor, vreau sa ma explic putin ca vad aci un sambure de galceava si nu-mi place, avem in fond acelasi tel, sa procedam cum consideram mai oportun pt. bbii nostri.

Am citit topicul cu decalotarea - mi s-a facut parul maciuca. Cand am fost la vaccin dr. de acolo mi-a aratat cam pana unde trebuie decalotat cocoshelul (dupa spusele ei cam jumatate de instrument) si mi-a zis ca "o rezolvam noi". N-o mai lungesc, s-a lasat cu cearta. Am zis sa vad si cum e cu circumcizia - fara nici o conotatie religioasa - odata din curiozitate asupra procesului in sine si-apoi, na, cum sa va zic, cand eram si eu mai tinerica si mai nebadaioasa avusei o idila cu un mascul circumcis - suuuuper era (doar sexul, din pacate). Asa ca v-am intrebat pe voi, ca subiectul e prea delicat sa-l trambitez in public iar barbatu-meu nu stie, e doar disperat ca vreau sa-i tai lu' fi'su putza.

Acuma eu sunt chiar unpic mirata ca n-am gasit decat argumente contra (trauma, durere, lipsa libido) asa ca - daca mai vreti sa continuam subiectul - am cateva nelamuriri, pentru ca ma gandesc ca odata baiatul meu ma va pocni si el cu intrebarile astea:

1. De ce, totusi, evreii o practica la scara super larga? Care e conotatia religioasa, si, totusi, e doar asta?
2. Ce inseamna circumcizia la fete? (ce odios suna...)

Moka si Mokutza (11 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Parpalak, ca tu "interpretezi" mesajele cum vrei e una, ceea ce se exprima in ele, e alta.
Cand am adus vb de respect, nu m-am referit neaparat la mesajele tale, iar la cap. "demolat", pe mine personal nu prea ai cum pt ca ideea mea despre sub. asta este deja formata si N-spe mii de mesaje nu ar putea sa imi schimbe parerea. In schimb, spor in cautarile tale si numai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

DECALOTAREA este un procedeu barbar care l-am intilnit numai in...Romānia...A inflorit in ultimii ani!!! A explodat!!!
Nu stiu cine e vinovat de aceasta situatie dar bunicele, mamele noastre nu ne-au decalotat tatii, fratii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Decalotarea se face de catre medic in cazurile (rare) in care apare vreo infectie. O tinara pediatra mi-a spus ca preputul copilului se "dezveleste" singur pina la adolescenta. Daca tii musai poti incerca tu la baite sa tragi de pielicica dar daca observi ca-l doare lasa-l in pace ca are grija mama natura.
In cazul in care sotul tau si taticul baiatului este impotriva circumciziei de ce vrei tu musai sa-l "tai"? O sa gasesti multe pareri contra (si chiar grupuri de circumcisi care protesteaza ca au fost "taiati") pt ca moda a impus circumcizia unor bebelusi de alta religie decit ebraica sau musulmana. Care bebelusi deveniti maturi au vrut sa stie cum e cu "pielicica" in plus si care nu au putut alege ca ar vrea s-o aibe. Evident n-or sa protesteze cei carora religie le impune circumcizia. Evident n-or sa protesteze nici cei necircumcisi care daca vor sa afle cum e o pot face la virsta maturitatii. O sa vezi protestatari din randul celor circumcisi cand erau bebelusi desi religia nu le impune asta!

uite inca o discutie despre decalotare:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19359
Pt linistea ta o sa propun un sondaj despre decalotare. O sa vezi ca acest procedeu este intilnit numai in Romania ultimilor ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Subscriu cu ceea ce a spus Papadie mai devreme. Nu exista dovezi medicale, ci doar pareri pro si contra.
Cat despre mine, alegand sa traiesc intr-o tara in care procentul barbatilor circumcisi este mult mai mare dacat procentul celor necircumcisi si datorita faptului ca"strabunicul, bunicul si tata" sunt circumcisi am spus "da" circumciziei, astfel fiul meu nu va fi diferit de ceilalti. I s-a facut a doua zi dupa ce l-am nascut, s-a folosit anestezic si a durat in jur de 10 zile pana la vindecarea completa, timp in care baietelul meu nu a dat nici un semn ca ar fi in dureri.
Si ca sa raspund la intrebarea lui Moka, dpdvs, parerea MEA si nu sunt doctor,tine doar de estetica.Arata mai bine.
Insa daca as fi ales sa traiesc in Ro, in mod sigur nu as fi optat pt circumcizie.

http://community.webshots.com/user/mihaelabebe100

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dcm spune:

quote:
Originally posted by mihaelabebe

Cat despre mine, alegand sa traiesc intr-o tara in care procentul barbatilor circumcisi este mult mai mare dacat procentul celor necircumcisi si datorita faptului ca"strabunicul, bunicul si tata" sunt circumcisi am spus "da" circumciziei, astfel fiul meu nu va fi diferit de ceilalti.

procentul in zilele noastre e cam de 50% (vezi link-ul postat de ann marie pe pagina cealalta, http://pediatrics.about.com/cs/weeklyquestion/a/022002_ask.htm), asa ca nu este mult mai mare decit decit celalalt procent de 50%.

Mergi la inceput

Hai ma ca rectific: IN ZONA IN CARE STAU EU procentul e mai mare de 50% si daca ai citit tot mesajul, toata familia din care fac parte este si atunci de ce sa fiu eu mai capoasa si sa ma traga asta micu de fusta si sa ma intrebe,dupa ce face pipi cu prietenii" mami da la mine de ce nu e ca la ceilalti?"
Si ca idee, informatia am luat-o din volumul "What to expect the first year" scrisa de 2 medici pediatri in care se specifica :s-a ajuns de la procentul de 80% in anii 1980 la MAI MULT DE JUMATATE si astea sunt cuvintele lor. Ca s-o fi ajuns astazi la la 50% fie, dar ce s-o fi intamplat cu acel procent de 80%? au murit intre timp? si-au pus preputul la loc?.
Si totusi care este importanta procentului pana la urma de a trebuit sa il scoti in evidenta? desteapta de mine care credea ca motivele sunt mai importante...

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by papadie

DECALOTAREA este un procedeu barbar care l-am intilnit numai in...Romānia...A inflorit in ultimii ani!!! A explodat!!!
Nu stiu cine e vinovat de aceasta situatie dar bunicele, mamele noastre nu ne-au decalotat tatii, fratii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Decalotarea se face de catre medic in cazurile (rare) in care apare vreo infectie. O tinara pediatra mi-a spus ca preputul copilului se "dezveleste" singur pina la adolescenta. Daca tii musai poti incerca tu la baite sa tragi de pielicica dar daca observi ca-l doare lasa-l in pace ca are grija mama natura.
In cazul in care sotul tau si taticul baiatului este impotriva circumciziei de ce vrei tu musai sa-l "tai"? O sa gasesti multe pareri contra (si chiar grupuri de circumcisi care protesteaza ca au fost "taiati") pt ca moda a impus circumcizia unor bebelusi de alta religie decit ebraica sau musulmana. Care bebelusi deveniti maturi au vrut sa stie cum e cu "pielicica" in plus si care nu au putut alege ca ar vrea s-o aibe. Evident n-or sa protesteze cei carora religie le impune circumcizia. Evident n-or sa protesteze nici cei necircumcisi care daca vor sa afle cum e o pot face la virsta maturitatii. O sa vezi protestatari din randul celor circumcisi cand erau bebelusi desi religia nu le impune asta!

uite inca o discutie despre decalotare:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=19359
Pt linistea ta o sa propun un sondaj despre decalotare. O sa vezi ca acest procedeu este intilnit numai in Romania ultimilor ani.

Papa, ar fi foarte interesant un sondaj intr-adevar. Buna idee.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

http://aappolicy.aappublictions.org/cgi/content/full/pediatrics;103/3/686-103.8KB-AAPolicy pt a vedea cateva procente in US iar celor interesati de avantajele si dezavantajele din punct de vedere medical al circumciziei www.aap.org( American Academy of Pediatrics).din pacate site-ul este in limba engleza.

mihaelaH

Mergi la inceput