Circumcizia - ce parere aveti?

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Promit sa iau cartea lui Waris Dirie sa va traduc de acolo cum decurge circumcizia la fete. Doamnelor gravide va rog nu cititzi!!
Waris Dirie este nascuta in Somalia, shi a ajuns de acolo pe cele mai mari Catwalks ale lumii ca fotomodel. La 5 ani a fost circumcisa, urmand ritualul tuturor femeilor somaleze. Astazi lupta impreuna cu ONU importiva mutilarii genitale pe care o sufera ZILNIC 6000 de fete.

""In seara dinaintea circumciziei mele mama mi-a zis sa nu beau prea multa apa sau lapte, ca sa nu trebuiasca sa fac prea mult pipi ...
Mama a rupt o radacina de la un pom batran, m-a ashezat pe o piatra shi s-a ashezat in spatele meu, m-a cuprins cu picioarele, shi mi-a dat radacina intre dintzi: "mushca pe asta! ... shtii ca nu te pot tzine, sunt singura aici cu tine, te rog sa fii cuminte, atunci o sa treaca repede." ... Femeia scos din buzunar ceva invelit intr-o carpa, era o jumatate de lama de ras ... se luminase deja indeajuns ca sa pot vedea ca pe lama erau urme de sange, femeia a scuipat pe ea shi a shters-o de rochia ei. Mama imi legase ochii cu un shervet.
In urmatorul moment am sintzit cum mi se taia carnea, simtzeam cum trecea lama prim carnea mea, cind imi amintesc acum am senzatzia ca nu mi s-a intamplat mie, shi ca povestesc povestea atcuiva ... durerea era ireala, de parca tzi s-ar taia o mana, sau un picior ... Nu m-am mishcat nici un centimetru, m-am gandit la sora mea, shi shtiam ca nu exista scapare, shi mai vroiam ca mama sa fie mandra de mine. Eram ca de piatra, shi-mi ziceam ca cu cat ma mishc mai putzin, cu atit mai repede se termina toate, dar picioarele au inceput sa-mi tremure necontrolat ... shi mi-am pierdut cunoshtiintza.
Cind m-am trezit am crezut ca s-a terminat totul, dar tortura abia incepea. Am vazut ca femeia avea nishte spini lungi in mana cu care imi gaurea carnea, gauri prin care trecea o atza alba groasa, cu care ma cosea. Aveam nishte dureri inimaginabile ... De aici nu-mi mai amintesc.
Cind m-am trezit, eram culcata pe o parte, picioarele imi erau legate pana la brau cu bucatzi de panza, astfel incit nu ma mai puteam
mishca. O cautam pe mama cu privirea, dar disparuse, la fel ca shi femeia, pe piatra pe care statusem era o balta de sange, de parca acolo fusese injunghiat un animal. Acolo pe piatra mai erau bucatzi de carne, carnea mea, care se usca la soare.
... Apoi au revenit mama shi sora mea mai mare sa-mi faca cortul in care aveam sa stau urmatoarele saptamani pana ma refaceam.
Credeam ca suferintza trecuse, pana cind simtzeam nevoia sa fac pipi, acum intzelegeam de ce mama spusese sa nu beau prea multe lichide ... dupa ce am amanat citeva ore nu mai puteam tzine, dar nu ma puteam ridica, caci mama ma prevenise sa nu ma mishc, ca sa nu ma desfac, daca rana se desfacea, trebuia cusuta din nou, asta era ultimul lucru pe care il doream.
... cind am inceput sa urinez ma ustura deparca urina era acid curat, femeia lasase doar o gaurica minuscula, cit un varf de chibrit pt. urina, shi pt. ciclul care avea sa vina. Prin aceasta metoda era exclus sa am relatzii sexuale inainte de casatorie, shi viitorul meu sotz putea verifica virginitatea mea ...
Dupa citeva zile, a inceput sa se infecteze rana, shi am facut febra mare, imi pierdeam incontinuu cunoshtiintza, ma abtzineam sa nu urinez, pana nu mai puteam, dar dupa un timp, rana era atit de infectata incit nu mai puteam ... Mama imi aducea mancare shi apa shi urmatoarele 2 saptamani am ramas acolo, in febra strigam mereu: "de ce, la ce bun?" ...
Picioarele mi-au ramas legate mai bine de o luna, pt. ca ranile sa se vindece ... mama ma controla odata pe saptamana, sa vada daca ranile se vindeca, cind mi-au desfacut bandajele shi am vazut pt. prima data ce-mi facusera, nu era acolo decit carne neteda, cu o cicatrice pe mijloc care arata ca un fermoar, shi fermoarul era inchis, pana in noaptea nuntzii, cind sotzul meu il va deschide cu un cutzit sau va patrunde in mine cu fortza ...
Cu toate ca am suferit ingrozitor, putea fi infinit mai rau, multe fete mor la aceasta procedura, de shoc, de infectzii, de tetanos, sau din cauza pierderilor de sange, daca luam in considerare cum se face "operatzia", e de mirare, nu ca atítea fete mor, ci ca mai sunt shi altele care scapa cu viatza ... ""

Corinna, Andreas, Alexandru shi fasolicu mic http://www.rhp.ro/Andreasn/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

quote:
Originally posted by mihaelabebe

Si ca idee, informatia am luat-o din volumul "What to expect the first year" scrisa de 2 medici pediatri in care se specifica :s-a ajuns de la procentul de 80% in anii 1980 la MAI MULT DE JUMATATE si astea sunt cuvintele lor. Ca s-o fi ajuns astazi la la 50% fie, dar ce s-o fi intamplat cu acel procent de 80%? au murit intre timp? si-au pus preputul la loc?.

mihaelaH

Mihaela, daca-mi permiti am sa-ti explic eu cum e cu procentul acela in scadere.
Da, unii mor intr-adevar(din diverse motive) altii se nasc si nu sunt circumcisi. De aceea procentul celor circumcisi scade.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Mihaela,

Linkul pe care l-ai dat e unaivalable. La ce sectiune din What to expect the first year? Merci anticipat

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Khristin, la sectiunea "Get ready,get set" pagina 17 la mine.
Imi cer scuze pt link, face parte tot din site-ul www.aap.org, cautare:circumcision, asa am dat eu de el.
Adela daca imi permiti,la mai mult de jumatate inseamna mai mult de 50% din 100% ceea ce inseamna mai mult de 50%,ceea ce inseamna ca nr este mult mai mare.
Raspund cu placere si la alte critici.

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Pentru cei interesati de procedura in sine:
http://www.intact.ca/vidintro.htm
http://www.cirp.org/library/procedure/plastibell/
si un caz foarte nefericit:
http://www.infocirc.org/fourn.htm

IMAGINILE NU-S DELOC PLACUTE!NU ACCESATI LINKURILE DACA N-AVETI DESTUL SANGE RECE!

Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moka spune:

Yasmine, nu se poate sa fie adevarat! E ceva inimaginabil, ce-i cu barbaria asta si ce scop are? 6000 DE FETE PE ZI? Parca nici de stiintifico fantastic nu mai tine.

Papa, nu vreau musai sa-l tai, Doamne Fereste, ba chiar m-am hotarat sa nu din moment ce n-am gasit nici un argument medical pentru. Totusi, revin cu intrebarea pur si simplu ca nu stiu si as vrea sa stiu: DE CE SE FACE? In afara de Mihaela careia i se pare ca-i mai estetic (parere la care subscriu de altfel si eu), n-am gasit altceva. Si care e componenta religioasa pentru evrei, musulmani si alte religii care o mai practica? Sau pentru somalezi la fetite?

Multumesc pt. link-uri. Veve, n-am putut sa ma uit la ultimul, sorry.

Moka si Mokutza (11 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mai zic odata, n-am vrut sa demolez pe nimeni, n-am vrut sa schimb parerea nimanui, exact dimpotriva, voiam eu sa-mi formez o parere, ca a mea nu era chiar foarte clar formata! Acuma e.

Fetele, multam fain de linkuri, mi-am bagat mintile-n cap, chiar nu ma mai intereseaza posibilele avantaje medicale si nu pot sa zic decit Doamne fereste de vreo necesitate medicala de genul asta.
Pupicei pe burticute (careva sa zica, ghidi-ghidi la bebei!).
Si da, despre decalotare am auzit numai la medici din Romania.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

M-am uitat si eu la imaginile de pe siturile date de Irina, cumplit!!! Mi s-a ridicat parul pe mine, iar la ultimul.....Doamne fereste!!! Imi tot stau imaginile acelea in cap. Nici nu am mai avut taria sa citesc ce scria, a supravietuit oare copilasul acela?

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Cand am citit postarea Corinnei, m-a luat cu frig! Dar cand am vazut pozele puse de Veve...Dumnezeule! Mi s-a pus un gol in stomac si mi-a stat inima! Sper sa nu se supere nimeni, dar mie mi se pare o BARBARIE!!!
Claudia

Mergi la inceput