Avem o fetita de 1 an si 5 luni care in mod repetat (cel putin o data pe luna) face febra peste 38. La inceput la sfatul pediatrului nu ne-am facut griji. Au fost administrate antitermice, am cosiderat febra ca insotind usoarele raceli pe care le-a avut, etc. Problema noastra este ca ea continua sa aibe febra. Cineva care a fost intr-o situatie similara ne poate da un sfat ?
salut, eu zic sa mergi la un alt pediatru. Febra e un semn de infectie(asta ne tot spune pediatrul nostru)..si eu o fetita de un an jumate care-mi face infectie in urechi din cauza racelii(otita medie)...si implicit febra destul de mare... Tot pediatrul imi spunea ca pustii nu fac febra la iesitul maselutzelor..
Mie pediatra mi-a spus ca febra pana in 38 grade poate fi din cauza cresterii dintilor/maselelor. Daca e mai mare e din alte cauze sigur. Alte semne ale cresterii dintisorilor sunt saliva in exces, isi freaca diverse obiecte de gingie, plang noaptea, au accese de furie, musca.
Sanatate maxima!
Nadina
"Poate pentru lume esti o singura persoana, dar pentru o anume persoana esti intreaga lume"(Marquez)
Si eu zic sa consulti un alt pediatru , febra peste 38 nu este semn bun.Poate are o infectie undeva si trebuie depistata si tratata.
Si mie mi-a spus doctorul ca nu fac astia mici febra la 'dintzulici' - nu are voie sa ajunga la 38!!!
sanatate multa
doris
febra e insotita si de alte simptome?
denisa a patit la fel iarna trecuta- era putin mai mica decat BB vostru. a facut raceli repetate, toate cu febra ff mare, desi nu la toate avea simptome clasice: rosu in gat, nas infundat, tuse etc.
anul acesta se pare ca s-a imunizat, mai ales ca am facut si vaccin antigripal, asa ca nu a facut decat vreo 2 raceli usoare, fara febra, doar un pic i-a curs nasul. poate ca e vorba pur si simplu de faptul ca se intareste sistemul imunitar. in contact cu virusii de toate felurile, reactioneaza si se cladeste imunitatea. la noi asa a fost.
e important sa fie supravegheata de un medic bun, la fiecare episod, pentru a decide despre ce e vorba si daca e nevoie de antibiotice. eu la inceput, la recomandarea primei doctorite am cam indopat-o, absolut inutil, cu antibiotice. apoi am schimbat medicul de familie si nu ne-a mai dat antibiotice pt gripa, de ex, cum facea celalalta!!