Filoloagele de pe forum (2)

Filoloagele de pe forum (2) | Autor: Otilia

Link direct la acest mesaj

...continuarea subiectului "Filoloagele de pe forum".
Prima parte este aici:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=12045

Otilia&LaAdelita

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danais spune:

Buna ziua din nou tuturor,

Se pare ca am ajuns deja dependenta de acest forum si tot bantui pe el de cateva zile bune, in speranta ca voi recupera toti acesti ani in care ati fost aici si eu nu am stiut de voi.

Ella draga, ce mititica frumusica ai si pare pusa pe fapte mari! Multumim mult de urari, abia asteptam sa facem motul sa mai scapam de claia de par din ochi, ca taaare ne mai supara.

Da, am facut si masteratul, mai mult ca sa lungesc dulcea perioada a studentiei, ca banuiam eu cam ce ma asteapta in campul muncii . Atmosfera de la masterat a fost mult mai degajata decat in timpul facultatii, am avut si doi profesori americani foarte simpatici, am avut si niste materii mai deosebite care mi-au placut mult (ex. un curs de psihanaliza cu Irina Pana, unul de arta contemporana americana cu Magda Carneci si unul de feminism care ar fi fost super daca nu ar fi fost predat de Madalina Nicolaescu). In rest, relaxare totala, nu aveam cursuri decat de trei ori pe saptamana si in rest huzuream. Ah, ce dor imi este de acele vremuri.

Salutare tuturor filoloagelor si sa auzim numai de bine,

Daniela si Denisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Hai ca deviez un pic subiectul da trebuie sa impart cu voi. I-am taiat si noi motul Yasminei in weekendul asta si ia ghiciti ce a ales ea de pe tava? Ta-daaaaaaaaaaaa: peria de par, un inel de aur si banii !!!! Se pare ca fetita asta stie ce vrea de la viata . Plus ca i-am facut un nou look cu taiatul motului Actrita o fac sau ceva pe-acolo....

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teresa spune:

Hei, mai e loc si pentru mine? Sper ca n-am ajuns prea tarziu. Am terminat romana-franceza in 2000 in Bucuresti si am facut un masterat de teoria literaturii. Am predat un an limba romana la liceu dar am renuntat pentru a ma implica intr-o misiune evanghelica pentru studenti intr-o biserica baptista. Acum citesc mai mult literatura crestina, dar nu romane sau altceva de genul (deja mi-am format gustul si sunt cam critica cand citesc "romane" crestine) asta ca nu e pe gustul meu, ci apologetica, studii, biografii etc. Ma tenta un doctorat, dar a aparut Matei si tre' sa mai aman. Cine e tare in teoria literaturii? Poate vorbim...Sunteti foarte simpatice. Din pacate, in timpul facultatii nu am avut asa prietene cum sunteti voi. Cred ca am ratat cam multe, fiind o fire mai retrasa. Poate recuperez acum...Pupici si la multe carti citite anul acesta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by teresa

Hei, mai e loc si pentru mine? Sper ca n-am ajuns prea tarziu. Am terminat romana-franceza in 2000 in Bucuresti si am facut un masterat de teoria literaturii. Am predat un an limba romana la liceu dar am renuntat pentru a ma implica intr-o misiune evanghelica pentru studenti intr-o biserica baptista. Acum citesc mai mult literatura crestina, dar nu romane sau altceva de genul (deja mi-am format gustul si sunt cam critica cand citesc "romane" crestine) asta ca nu e pe gustul meu, ci apologetica, studii, biografii etc. Ma tenta un doctorat, dar a aparut Matei si tre' sa mai aman. Cine e tare in teoria literaturii? Poate vorbim...Sunteti foarte simpatice. Din pacate, in timpul facultatii nu am avut asa prietene cum sunteti voi. Cred ca am ratat cam multe, fiind o fire mai retrasa. Poate recuperez acum...Pupici si la multe carti citite anul acesta.

Teresa

"Incredinteaza-ti lucrurile in mana Domnului si ti se vor implini gandurile." Proverbe 16:3 (Biblie)

Teresa, eu am terminat franceza-italiana, dar in anul I am facut teoria literaturii. Am avut restanta!!!
In 5 ani de facultate(la Cta, am fost ultima promotie cu 5 ani!), am avut o gramada de restante, dar nici una nu m-a marcat ca aceasta.
Tin minte si data examenului: 17 iunie 1993!!! Cursul l-am facut cu Monica Spiridon. Cu toate ca citisem mult, pentru ca-mi si placea, la examen am picat. De fapt, au picat mai bine de 3/4 dintre studentii anului I(inclusiv cei de la romana principal).
Restanta, din toamna, am dat-o cu decanul(Monica Spiridon era atunci internata in spital: probleme cu coloana si un picior ruptoare doar coincidente???). Decanul de atunci era Marin Mincu. Am luat... 10!!!

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Khristin, pai daca i-ai facut un nou look Yasminei,
nu vrei sa-l faci public?
Ca la poza aia de la 11 luni
m-am uitat de 200 de ori.

I.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Buna, Teresa! Ia zi, ce parere ti-ai facut despre profii de la Catedra de franceza? Eu am avut franceza prima limba si tot in 2000 am terminat.
Am cunoscut niste tipe de la voi din an ...Am fost colega de camera in Grozavesti cu Emilia David...O stii? Am cunoscut-o si pe Ileana Covaser...Era din Braila, ca si mine...Si au fost mai multe colege de-ale voastre, care veneau pe la Emilia...Toate erau socate de Vlad Alexandrescu...E normal, bagase spaima in toata facultatea!! Am facut si noi cu el Redactions in anul 3, parca...Si am facut si seminarul la literatura, sec 17 Nu grupa noastra....dar l-am avut la examen, impreuna cu Dolores Toma (ea predase cursul) S-a picat la greu, tin minte...Eu am luat 5 si nu-mi venea sa cred ca am trecut ...
Bine ca s-a terminat! Mie nu mi-a mai ars de inca un an in facultate...ca tot se vorbeste p'aici de master...Oricum, nu eram eu genu' de student silitor ...Am fost profa de franceza doi ani, mi-am dat Defu' si....am facut un bb...Acum sunt o mamica fericita...Emma are 8 luni...Nu stiu ce o sa fac dupa 2 ani...In invatamant nu ma mai intorc ...

A propos de Teoria Literaturii...Am facut si noi, in anul 1, cursul cu Rata....Mi-a placut mult! In rest, de la Catedra de Romana, i-am mai cunoscut pe Dominte...pe Bidu-Vranceanu (monument de prostie femeia aia!!!)...inca o seminarista tanara si cam stearsa...nu mai stiu cum o cheama...
Si...inevitabil, pe Cartarescu...Mi-a placut mult...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

Mie imi placea, Teresa, teoria literaturii...eram topite dupa profu nostru Gheorghe Craciun(optzecist de frunte)...Apoi la sfarsit mi-a placut teribil naratologia(studiul pe text)...Si lucrarea de diploma mi-am facut-o pe Caragiale..o adevarata provocare...am luat un zece cu felicitari si am fost tare fericita pentru ca ,dupa ce decisesem ca il vreau pe Caragiale la diploma, mi-am dat seama ca sunt prea mica si marunta ca sa pot eu sa mai aduc ceva nou la cate studii au fost facute.E drept ca ceea ce faceam era nou , insa frica era maaaaaaaaaare....Noroc ca a iesit bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Puck spune:

[quote]Originally posted by pisi_ella

Am fost colega de camera in Grozavesti cu Emilia David...

_Ella & Emma

Bai, da' multe ati mai fost colege de camera cu Emilia David (care acum se numeste Drogoreanu, s-a maritat si e in Italia, la Torino)!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Puck, stiam si asta! L-am si cunoscut pe sotzu' ei (pe atunci, prieten). Bravo ei, era o fata desteapta, merita!

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rayuela spune:

pisi_ella..si eu imi aduc aminte de cursurile lui Rata..excelente!Cit despre catedra de franceza..hehe..pe Dolores Toma am avut-o coordonator de diploma,dar nu pentru ca m-as fi topit dupa ea,ci pentru ca ma fascinase istoria mentalitatilor.In rest...De Repeteanu imi aduc aminte,ca ne dicta 4 ore fara pauza..ca la clasa 8-a..cursuri nesarate,pur si simplu.Teoria enuntarii,ce cosmar!l-am picat de doua ori,abia abia s-a indurat sa ma treaca..desi era un profesor tinerel si chiar frumushel
Am impresia ca am terminat acum o suta de ani..ca am uitat o buna parte din tot ce am invatzat..e trist!
rayuela cu bebe 30 de saptamini

Mergi la inceput