Filoloagele de pe forum (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by pisi_ella

Buna, Teresa! Ia zi, ce parere ti-ai facut despre profii de la Catedra de franceza? Eu am avut franceza prima limba si tot in 2000 am terminat.
Am cunoscut niste tipe de la voi din an ...Am fost colega de camera in Grozavesti cu Emilia David...O stii? Am cunoscut-o si pe Ileana Covaser...

le stiu eu!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Puck

[quote]Originally posted by pisi_ella

Am fost colega de camera in Grozavesti cu Emilia David...

_Ella & Emma

Bai, da' multe ati mai fost colege de camera cu Emilia David (care acum se numeste Drogoreanu, s-a maritat si e in Italia, la Torino)!...

Puck

i-auzi, frate! mai aflu si eu!

dar pe mine nu ma stiti?! sunt eu... picasso!

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=8697&cid=5405

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bagoiu

quote:
Originally posted by Rayuela
De Repeteanu imi aduc aminte,ca ne dicta 4 ore fara pauza..ca la clasa 8-a..cursuri nesarate,pur si simplu.Teoria enuntarii,ce cosmar!l-am picat de doua ori,abia abia s-a indurat sa ma treaca..desi era un profesor tinerel si chiar frumushel

Draga Elena,
mi-amintesc si eu ceva,ceva de Repeteanu ("Repeti anu'", asa i se dusese vestea)dar nu mai stiu ce curs facea. Cand vorbesti de teoria enuntarii te referi la Vlad Alexandrescu? Mi-aduc aminte ca mi-a dat prima oara 5 si eu, ca necioplita, m-am dus la ... marire! Nu i-am spus din prima ca vreau marire, m-am dus cu colegii care aveau restanta. Dar tot nu a vrut sa-mi dea mai mult de 5. MI-a zis ca isi da seama ca stiu ceva, dar sunt cam... absconsa (!) Ha! Am vazut ca are web-site si si-a trecut marile realizari sa stie toata lumea. Nu l-am putut suferi. Ti-aduci aminte ce exemple ne dadea la curs? "Stiu ca nu o sa luati examenul acesta" si altele de genul asta. Ce specie de om!!
P.S. Mai scrie-mi pe Privat
Cu bine Irina.

la alexandrescu am trecut cu 6 cu felicitari! mie mi-a placut mult tipul, la el am invatat cea mai multa franceza, basca pragmatica, care nu-i de colea!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Sunt si eu o filoloaga si am terminat Franceza-Engleza (2000). Nu cunosc profesorii despre care vorbiti pt ca am terminat la Pitesti, dar nu sunt cu mult diferiti de cei de acolo. Acum ca am aproape doi ani de Litere in strainatate: o diploma de Maitrise (anul IV la noi) si acum un DEA (master) tin sa va spun ca invatamantul nostru este foarte proost organizat. Cateva din multele materii facute in facultile noastre sunt impartite aici pe sectii, adica aici in anul IV de care va spuneam nu ai decat 4 materii. Dar cursurile le urmaresti cu drag si niciodata nu mi-a trecut prin gand sa chiulesc la vreun curs (cum mi s-a intamplat in Ro). Si ce am detestat cel mai mult la sistemul nostru romanesc: dictatul ca la clasa 8 (cum bine spunea o fata aici) si apoi pretentia profului ca la examen sa faci "copy-paste" (ceea ce impingea pe multi la copiat, pt ca va dati seama cat de greu este sa inveti pe dinafara sute de pagini de cursuri); aici in Fr se pune mult accentul pe bibliografie; citesti si apoi la examen stii ce sa scrii...
Cam atat voiam sa spun, sper ca nu v-am plictisit si ca, poate, mai sunt printre voi care detesta sistemul.
Va pupic
PS inainte de a pleca am predat doi in Ro, deci cunosc intr-adevar sistemul de invatamant de la noi.

Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

sunt de acord cu Anca ca e prost organizat sistemul de invatamant de la noi, mai ales acum cand vad si ce e pe aici..insa la Bv, chiar se punea accentul pe bibliografie si asta era totul..cursul efectiv era o discutie ,pe foile mele de notite erau numai scheme si trimiteri...din punctul asta de vedere ,nu ma plang..in schimb ,am avut examene in anul intai si parca si doi ,la care nu m-am prezentat din motive ca nu apucasem sa citesc o carte din sute...muream de frica...la noi se cam mergea pe stilul scris si oral la acelasi examen...daca luai peste opt in scris,scapai , sub opt intrai in oral...no,asta imi veniiacum in minte, asta v-am povestit...si-am incalecat pe-o sa...si va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Laura-corect!Dar totusi la Facultatea de Stiinte de la Bv nu se mergea numai pe schite idei la cursuri.Tin minte cursurile de limba engleza contemporana ale domnisoarei Popescu-monetan maritata si i-am uitat numele - de ameteam scriind, sau la cursul de Cultura si civilizatie britanica a lui Peculea de scriai si nu stiai ce, iar la examen iti dadea cu totul altceva, se baza pe inteligenta fiecaruia si pe puterea de selectare .Dar intr-adevar nu uit ca majoritatea cursurilor aveau o bibliografie de stateam numai si citeam.La noi 1 diferenta a fost de principal.Si noi aveam cursurile de LRC dar nu eram asa 'siliti' chiar cu toate.Ca le-am citit eu sa nu-mi scape vreuna, asta e altceva.Si cred ca multi/e au fost cei/cele care le-au citit din placere.Si-apoi,la grupa mea au fost cele mai multe abandonuri.Am fost 25 studenti la engleza-romana, engleza-germana(erau cumulate) , am terminat 7(6 eng-rom si 1 eng-ger)si doar 4 am dat licenta imediat in vara -deci foarte foarte putini.

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput

Babee,
da, eu ma referam la cursurile de literatura in special(istorie, teorie,etc)...la LRC sau la LFC nu era aceeasi treaba ..acolo aproape pe invers...cursurile erau baza si vreo doua trei carti importante...
iar , la literatura franceza cu Barna ,brrrrrrr...am citit literatura aia de m-am zapacit si culmea e ca la el trebuia sa scriem ce gaseam in cursul lui ,deci mergea treaba cu copy paste..nu prea era incantat sa il surprinzi...nu mi-a placut...in schimb, la Bodiu(care apropo,surpriza mare:e decan!), la MUsina,Craciun, Moceanu,Iliescu si altii...acolo era adevarata provocare...parca mi-s si dor...noroc ca imi trece repede ...
si la noi s-au pierdut pe drum ,mai ales din anul intai ina nul doi am ajuns jumatate "gratie" lui Musina...
pupici lui Philipp

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Si eu am terminat Franceza-Engleza, si pe ceea ce nu s-a pus aproape deloc accent a fost conversatia si eseurile....invatamantul din RO inca merge major pe sistemul clasic de redare mot-à-mot ale cursurilor din pacate. Orientarea pragmatica lipseste cu desavarsire aproape. Cred ca in invatarea limbilor straine este extrem de important practicarea limbii...sa nu uitam ca in urma cu cateva decenii, multi plecau sa-si faca cursurile la Paris samd. Cred ca ar fi util (mai ales la sectiile de limbi straine sa se introduca testele gen TOEFL ca metoda de selectie....care sunt destul de eficiente si se cer pe scara internationala - nu de alta dar se si recunosc in afara spre deosebire de multe diplome). Haideti sa facem un brainstorming vis-à-vis de subiect fetelor...

Cristina

Mergi la inceput

da, Khristin, asa e..conversatia la franceza la noi era sublima ,dar lipsea cu desavarsire...eu una consider si acum ca un om care studiaza limba si literatura altui popor e musai sa mearga acolo pentru o perioada de timp cel putin o luna /doua pe an..nu stiu, burse sau schimburi culturale..cumva trebuie sa existe o solutie si ptr tari cu bugete mici..am prietene din Franta aici in US cu care vorbim si habar nu au de Racine,Corneille sau eu mai stiu care ...si sunt uimite ca nu le-am vizitat tara,dar putem sti atat de multe despre ea..
admiratia lor ma lasa rece, pentru ca eu sunt cea care a avut de pierdut...si ca om ce invata o limba noua, cred ca ai nevoie de practica ei ..pentru ca multe se schimba si cum altfel sa fii la curent?...
Va propun sa vedeti filmul:l'auberge espagnol cu Audrey Tatou si apoi s aimi spuneti de v-a placut...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Chiar, pe vremea cand bunicii nostri isi faceau cursurile la facultatile renumite si aveau guvernante...doamne ce lume de vis...
Tin minte ca Universitatea Dunarea de Jos din Galati avea pana acum 3 ani ca si proba eliminatorie prima limba straina de la sectia de admitere.Si se facea o departajare serioasa.Acum sincer, o preselectie trebuie facuta.Eu nu am inteles niciodata de ce mergeau atatea persoane sa dea admitere la o facultate care nu reprezenta interes, doar de dragul de-a fi stundeti/e.Auzeai:au fost 7-8 pe loc..cum sa reuseasca?Tin minte cand dadeam admiterea la Bv aveam in sala pe una care spunea:nu-mi place, dar daca vrea tata-si iau ca am pile.M-a socat apoi usurinta cu care copia fix la subiect si nepasarea supraveghetorilor.
Invatamantul romanesc poate nu este poate cel mai bun, dar eu mai fac uneori comparatie cu cel austriac, care mi se pare groaznic.Daca in Ro sa spunem aveam cursuri la care luam notite sau schite, aici se da bibliografie, la cursuri se vorbeste despre orice altceva iar la examen iti vine sa fugi cand vezi pretentiile profesorului.O mare importanta se acorda cursurilor practice-mai mult seminarii cum faceam noi.Buba este ca nu ai voie sa mergi la mai mult de 2 cursuri de genul acesta.Comparand materia cu cea din Ro, aici nu exista continuitate si fluiditate.Ai grila cu CE TREBUIE STUDIAT si te intereseaza ordinea .E ca si cum ai incepe prima data cu morfologia fara sa stii semantica sau vocabularul-dau un exemplu.O data inceput un curs , daca nu ai tu habar cam ce-ar trebui sa faci dupa aceea, nu iti explica nimeni nici daca intrebi.

Cred ca scriu prostii, is obosita tare.Pupici Laura si voua, si ii dau lui Phillip tzucul tau

'Fiecare dintre noi este un inger cu o singura aripa.Si nu putem zbura decat imbratisandu-ne unul pe celalalt.'

http://www.unet.univie.ac.at/~a0209879/botez.html
Iubi si Phillip (6.02.2004)

Mergi la inceput