miere in ceai pt bb de 4 luni?

miere in ceai pt bb de 4 luni? | Autor: mihaela_s

Link direct la acest mesaj

Zilele trecute am fost la controlul de 4 luni al fetitei mele iar dr mi-a recomandat printre altele sa pun in ceai miere in loc de zahar. Eu citisem in ceva revista mai demult, probabil in mami, ca nu e indicata mierea pt. copiii sub 2 ani, dar nu mai stiu din ce motive. I-am spus dr. acest lucru si mi-a spus ca mierea e naturala, pe cand zaharul nu, ca e mai buna mierea decat zaharul.
Acum nu stiu ce sa fac, va rog daca stiti amanunte sa-mi spuneti. Azi i-am pus miere in ceai Silviei si i-a placut mai mult decat atunci cand era cu zahar, n-a patit nimic.
Mi-ar face placere sa stiu si parerile voastre.

Mihaela, Diana si Silvia

http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Daca mi-aduc bine aminte, nu este indicata din cauza riscului de botulism, mai ales cea facuta de particulari. Eu m-as limita la zahar dar si acela foarte putin, ca nu vrei sa-l obisnuiesti cu alimente foarte dulci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_C spune:

Nu se da miere copiilor sub un an. Cauza: botulismul. Toate sursele pe care le-am consultat sustin acelasi lucru. Poate ca doctorita respectiva nu era suficient de informata, se mai intampla. Eu zic ca n-are rost sa experimentezi pe copilul tau. Nu-i mai pune miere in ceai, treci inapoi la zahar dar cu masura si o sa vezi c-o sa-l bea cu placere si asa.

Cristina si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

mierea administrata sub 1 an poate da: botulism, alergii, scaune moi (e un laxativ natural destul de puternic). dar adevarul e ca mierea e mult superioara zaharului. eu i-am mai dat denisei miere, inainte de un an, dar mai putina, si am urmarit daca nu are efecte negative. intr-adevar, daca bea mai mult ceai intr-o zi, avea mai multe scaune, de consistenta mai moale. alte probleme nu am avut, dar cred ca e o chestiune de sansa (sau nesansa, mai degraba) infestarea cu botulism. asa exista riscul ca de fiecare data cand bei apa, sau cand faci mancare cu apa de la chiuveta, sa iei giardia. riscul nu e mare, dar nici nu e calculabil:)si mai sunt si alte exemple de genul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Multumesc mult pentru raspunsuri.Am dat si eu o cautare pe google si am aflat de botulism. M-am ingrozit!!! Am dat fuga la patutul Silviei sa vad daca mai respira! N-am sa-i mai dau miere, nu stiu de ce dr nu e informata de aceste riscuri!

Mihaela, Diana si Silvia

http://community.webshots.com/user/mihaela_s20

www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

Mihaela in Olanda nu se recomanda absolut deloc mierea copiilor sub 2 ani TOCMAI pentru ca este un produs natural si exista riscul infectiilor bacteriene.

Numai bine, Lena si Freya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns craluca spune:

fetele au dreptate, si eu stiu ca mierea este interzisa macar in primul an de viata!

Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela P spune:

De acord cu fetele in legatura cu mierea. Dar vreau doar sa subliniez ca nu are nimic de-a face daca e facuta de particulari sau de stat(daca or exista stupine apartinand statului), procedeele sunt aceleasi si riscurile aceleasi. Exista pe la magazine miere pasteurizata insa n-am idee daca se distruge bacteria respectiva prin pasteurizare sau nu.
Zaharul insa nu ar fi necesar in dieta unui bebe de 4 luni. Se formeaza obisnuinta pt dulce ceea ce nu e indicat pt mai tarziu.Al meu are 9 luni si nu i-am pus zahar in nimic inca.

Adela
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Adela%20P

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuc spune:

Adela are dreptate in privinta obisnuintei pentru dulce. Mie mi-a spus doctorita sa ii fierb zaharul in ceai la 4 luni, sa fie dulce. Asa am facut si acum la un an si doua luni nici nu se uita la apa sau la ceaiul neindulcit. Noaptea bea doar Tedi si ceai dulce. Am incercat sa-i dau apa sau ceai neindulcit (de anason ca e aromat si bun si fara zahar, sau de fructe), dar nu bea si nici nu pot sa-l culc la loc. O sa fie vai de dintisorii lui, cred.
Cat despre miere, cea de salcam ar fi mai lipsita de riscuri, dar nu cred ca e bine sa-i dai de la 4 luni.

Manuela si bb Costin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Multi medici recomanda mierea pasteurizata,dar chiar si asa eu nu i-am dat pina la un an,si nici macar ceaiul nu il indulceam,pt. ca am observat ca de fiecare data cind ii puneam putin zahar in ceai statea cu biberonul in gura pina termina ceaiul.Acum i-am dat de citeva ori miere in special in lapte pt. ca nu prea bea.

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Si noi stiam la fel despre miere, insa sunt unele mamici care au dat miere la copii de mititei. Adevarul e ca sansele de a face o asa boala sunt foarte mici, insa boala fiind fatala, fara nici o sansa de scapare nu prea iti vine mana sa risti pe copilul tau. Noi nu papam miere inca (avem 10 luni maine) si nici zahar. Singurul zahar pe care il papam e cel din biscuiti sau din borcanele, cereale. In rest, ceaiul il bem fara zahar de la inceput si nici nu am inceput inca sa papam prajituri sau alte chestii dulci. E timp berechet pentru asta...
Numai bine,
Mamamariana

Mergi la inceput