a fost cel mai cuminte nou nascut, cel mai cuminte bebelus!
cu degetelul in gurita adormea imediat noaptea.
acum are 2 ani si 6 luni si este cam mare pt.degetel! oare cum scapam de aceasta problema?
Flori si Ioana
Probabil ca o sa renunte din proprie initiativa in viitorul apropiat pentru ca e destul de marisor. Eu nu vad in asta o problema asa de mare, e totusi copil si daca s-a obisnuit asa ii este mai greu sa nu mai faca asta, este mica lui placere. Parerea mea este sa-i mai lasi timp. Incearca sa-i explici pe intelesul lui ca n-ar trebui sa-si mai suga degetul si poate intelege si te asculta, dar nu-l forta si nici intr-un caz nu i-l unge cu ceva amar sau iute, ca-l traumatizezi degeaba.
Succes!
Cristina
Flori, eu am supt degetul pana la ca. 5-6 ani ... si ai mei au sperat ca ma "plictisesc" singura. Dar nu a fost asa ... si rau au facut, ptr. ca am cerul gurii deformat (sugeam degetul mare) si o sa am probleme toata viata cu respiratia, plus dintii din fata strambi.
Cand si-au dat seama ca nu ma las de capul meu au incercat cu ardei usturat, dupa care am urlat o noapte intreaga ... si au plans si ei de mila mea. Asa ca tata a inventat altceva: mi-a legat cu leocoplast degetul mare de degetul aratator ... binenteles ca am supt degetul de la mana stanga ;) ... asa ca de atunci in fiecare seara ma prezentam la apel cu mainile intinse la tata sa-mi lege degetelele. Devinise un joc ... primele nopti nu prea mi-au placut ptr. ca nu mai puteam doarmi, insa mi-am revenit repede si m-am dezobijnuit ... si de atunci nu mai sug degetul! ![]()
Bafta si voua!!!
Irinusha - cu minunea de 22 saptamani din burtica ![]()
Originally posted by alexica
Si fetita mea incepand din luna a treia a inceput sa-si suga degetul.Prefera degetul in locul suzetei.Am incercat sa-i punem manusele dar se enerveaza.Oricum am citit ca dintre suzeta si deget e preferabil sa suga suzeta.Ma preocupa putin suptul degetului pentru ca nu as vrea sa devina o obisnuita si atunci cand o fi mai mare.
De ce prefera sa suga degetul?Si cum faci sa scape de acest obicei cand sunt mici?
Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica![]()