Despre cum se 'rateaza' o petrecere

Despre cum se 'rateaza' o petrecere | Autor: oLo

Link direct la acest mesaj

Povestea o dedic Emmei, care luni, 12 ianuarie 2004 implineste 2 anisori. LA MULTI ANI, papusa scumpa!

Ianuarie a fost dintotdeauna luna mea preferata. Nu pentru ca e prima luna din an, ci pentru ca e luna in care m-am nascut eu. Pe bebe il asteptam la inceputul lui februatie (conform ecografiilor si spuselor medicilor) dar in sinea mea, imi doream sa fie in ianuarie. Si daca se putea…si daca se putea…sa fie inainte de 19… sa fie si capricorn pe deasupra !
Si iata ca se apropie si aniversarea soacrei mele. Tot capricoanca si ea. Si face petrecere pe 12 ianuarie, ca pica sambata si pot veni invitatii . Cadoul e gata si voi merge ceva mai devreme s-o ajut pe cumnata-mea la pregatiri.
Dar deocamdata e abia 12 ianuarie, ora 3 dimineata. N-am somn si citesc despre alte nasteri, experiente ale altor mamici. Intr-un tarziu ma hotarasc sa ma culc. Si dorm… Pana la 7 dimineatza cand…oh la la !! ce-i asta ??? o contractie ??? si adorm la loc. Pe la 7 jumate… iar ??? Hei, asta nu-i a gluma. Pe la 8, alta… mai sa fie ! Ia sa ma scol eu ! Si-i anunt sotului vestea : hai la maternitate ca poate-poate azi avem bebe. Pai cum sa mergem la maternitate, ca azi trebuie sa mergem la petrecere ?!
Eu fac o baie calda si contractiile se intetesc. Aha !!! azi e ziua cea mare !!! Incep sa ma pregatesc. Plecam asa, in pas de plimbare. Eu, la fiecare 15 minute ma schimonosesc de durere. Dar ma fac viteaza si nu luam autobuzul. Ca daca ma plimb e mai bine. Si mergem , si mergem, si-mi aduc aminte ca azi e ultima zi cand imi pot incarca creditul de mobil. Intram intr-un tabac si sotul cumpara o cartela de incarcare. Intre timp, eu testez rezistenta vitrinelor, tot sprijinindu-ma sa nu cad de durere.
Si iar pornim spre maternitate.
In fine, ajungem…
Ma duc la receptie spun ca nasc, ca am contractii. Probabil ca am spus asta zambind, caci tipa zice OK, si continua sa vorbeasca la telefon. Peste vreo 5 minute isi aduce aminte de mine, lasa telefonul si-mi da dosarul meu, zicandu-mi sa urc la etajul 3.
Cu o seara inainte fusesem aici, in vizita, cu ocazia ultimei sedinte de pregatire a viitoarelor mamici. Si ochisem, impreuna cu sotul, una dintre cele 3 sali de nastere. Cea mai mare si mai bine dotata : cada de baie, canapea pentru sotz. Ii zisesem sotului ca mi-ar place sa fie sala asta libera cand o sa nasc eu. Si norocul imi zambeste. Sala e libera.
Sunt imediat bransata la un aparat de monitorizare. Ascultam inimioara bebelusului… tac-tac-tac-tac… Contractii sunt, dar asa si asa. Dilatatia e la 2 cm. Mai am de asteptat mult si bine.
Trece o ora de monitorizare. Sunt debransata de la aparat si ma duc intr-un salon. Singura in camera. Sotul pleaca sa-mi aduca bagajul de maternitate ( ca noi am venit asa… cu mainile-n buzunare). Trec orele. Incerc sa atipesc un pic, dar nu reusesc. Ma uit nerabdatoare pe geam sa-l vad pe sotz cand ajunge. Incep sa pierd si din dopul gelatinos. O anunt pe sage-femme, care ma linisteste, spunandu-mi ca-i OK. Mai ma plimb pe culoarele pustii… Aud tzipete dintr-o sala de nasteri.
Pe la 18 ajunge si sotul, impreuna cu cumnata si soacra dupa el. Tropa-tropa, sa vada ce se intampla. Nu se intampla nimic. Tot la 2 deshte sunt dilatata. Ne sfatuim ce sa fac. Mi-e frica sa-l mai las pe sotz sa plece de langa mine. Ne consultam cu sage-femme si primim acordul sa plecam acasa, cu conditia sa ma intorc la 21. OK. Ne suim in masina, si mergem la petrecere…
Odata ajunsi, incepem sa pregatim cele necesare pentru o fondue savoaiarda. Io incerc sa tai painea, dar dupa foua feli, renuntz, ca am contractii, si prefer sa ma intind in pat. Incep sa vina si musafirii. Care ma intreaba ce caut acolo, in loc sa fiu la maternitate. Mai glumim, mai radem, mai povestim. Eu-s cu ochii pe ceas. Numar minutele intre contractzii. Sotul, in bucatarie, mananca fondue. Singur, ca ‘oficial’ nu e inca servita la masa. Lumea e abia la aperitive. Eu n-am voie sa mananc nimic. Si mi-e o foameee…. Imi mai da sotul o bucatica-doua de fondue. Dar nu mananc mult. Numai asa … de gust. Hopaaa ! se apropie ora 9 si contractiile ajung la distanta de vreo 5 minute intre ele. Hai, hai, il zoresc pe sotz. Hai, hai, el mai baga o bucatica de fondue in gura… deh, noaptea va fi luuungaaa !!! La o contractie, de durere ma pun pe jos. Ah ce bine eeee !!! Un unchi face misto de mine, ca nu o sa mai apuc sa plec, ca ce caut pe jos… Rad si io. In fine, plecam. Contractii dede-dese. Si ma doare de numai pot. Ajungem la maternitate- maternitatea e inchisa. Sunam si vine portarul. Eu tzusti inauntru, la lift. Portarul striga dupa mine, ca unde ma duc. Ii spun ca ma duc la etajul 3, la sala de nasteri. Ca se sa fac acolo ? Ma intreaba J Pai…pentru nastere. El de colo : cine naste ? EUUU !!! Abia atunci imi vede burta si ma lasa sa urc.
Ajungem sus. Garda se schimbase. Am o alta sage femme, dar e pusa la curent cu dosarul meu. Imi iau ramas bun de la cumnata, care se intoarce la petrecere. Eu ma urc pe pat si iar mi se face control : 3 cm dilatatie… O sa nasc probabil pe la 3-4 diminteatza. Oh la la !!! mai e o gramada !
Stau cu sotul de vorba. Si din cand in cand, ii mai rup o falanga de la mana. In cele din urma, dupa vreo juma de ora de chin, cer sa mi se faca anestezie epidurala. Desi, pana in ziua aceea, eram ferm convinsa ca nu vreau anestezie, ca sa nu-i faca rau bebeului. Pentru anestezie, trebuie sa-mi puna o ora perfuzie. Rabd timp de o ora, cu ochii la picaturile perfuziei : pic-pic AUUUU contractie, iar pic-pic AUUUU… si trece o ora. Buuun, acu sa vina anestezistul sa-mi faca epidurala. Intra pe usa sage femme. Io-s dezamagita ca nu-i anestezistul. Iar ma controleaza. Dilatatia e la 4. E ok pt epidurala. Mai astept vreo 5 minute, si intra pe usa…. Dezamagire mare, nu-i anestezistul, ci puericultrisa, adica tanti care se va ocupa de bebe, o sa-i faca baie etc. Imi zice cum o cheama , ce va face. Nici n-o ascult. Sage-femme de colo : ‘Nu-i mai spune, ca n-o intereseaza decat anestezistul’ Si radem su totii. In fine vine anestezistu’. Vai ce-l iubesc !
Incepe si asta sa-mi povesteasca ce-mi va face, in ce consta epidurala. Ma ridic si incepe sa mestereasca ceva la spatele meu. Io de colo … ‘gataaaa, eu imping !!!’ Sage-femme se sperie. Anestezistul ma intzeapa si-mi pune cateterul si-mi zice ca-n 15 minute voi simti efectul anesteziei. Eu iar : ‘JE POUSSSSEEEE !!!’ Si pfuuuuu, imping cat pot. (era ceva instinctiv, nu ma puteam controla. Sage femme ma controleaza : dilatatie maxima (in cateva minute am trecut de la 4 la 10 cm). Sage femme imi rupe apa si simt ceva cald . Imping inca o data si iese capul bebeului. Si inca o data si gataaa… hop un bebe care era IN burta este acum PE burta. E 22 :45. S-a grabit sa vina azi, sa nu prinda ziua de 13 J Scumpete mica. Ne priveste cu niste ochi maaari. Nu plange. Se uita la noi, se agata de tricoul meu si cand se pune pe un tzipat !!! De ne sparge urechile. Si pe urma se linisteste si incepe sa ne cerceteze : carevasazica, astia sunt parintii mei. Buna mami ! Buna tati ! Noi evident ca suntem in culmea extazului. Sotul suna repede la petrecareti sa le spuna vestea. Cica au deschis sampania si au baut in cinstea Emmei.
Opaaa… incepe sa-si faca efectul anestezia. Cam tarziu domnule doctor, cam tarziu ! Intr-adevar, nu mai simt nimic.
In timp ce noi ne admiram odrasla cand vine puericultrisa sa o inregistreze in catastif. Si ne intreaba cum il cheama pe BB. Eu cu sotul, intr-un glas : Emma. Asistenta : dar e fata ? Noi : ‘Daaa’ . Ea : ati verificat ? Nu ? Pai sa verificam…(noi nici nu ne pusesem problema ca n-ar fi fata). Verificam si … intr-adevar e fetita.
I se face baita chiar langa mine. Ma uit la ea cat e de frumoasa. Scumpa mica. Mi se aduce si mie ceva de mancare (ca nu mancasem mai nimic, toata ziulica). E aproape unu noaptea. Plecam impreuna spre salon. BB doarme langa mine intr-un patut de plexiglas. E asa de cumintica. Adorm si eu… Pe la 3 vine o asistenta la mine, cica o ia s-o schimbe. CUMMM ? Sa o ia de lange mine ??? Nu se poate, asa ca lipa-lipa dupa asistenta, pana la nurserie sa vaz cum schimba copilu’ (ca nu carecumva sa-l schimbe cu altul). Ne intoarcem in camera si iar adormim. Cand… vine o alta asistenta, cica sa-i dau sa mamance…. Io mor de somn si numai la asta nu ma gandesc. Incerc sa-i dau sa suga, dar neavand nici experienta, nici lapte (inca), si fiind adormite amandoua, nu am reusit decat sa dormim impreuna in patul meu.
In sfarsit, se face dimineata si aflu ca a mea colega de salon pleaca in ziua respectiva. Am ramas singura in salon toata saptamana petrecuta la maternitate. Asistentele au fost extrem de dragute, imi raspundeau la orice intrebare le puneam, m-au invatat sa-i dau sa suga, s-o schimb, sa-i fac baie. Sotul petrecea aproape toata ziulica la mine-n salon.
Am iesit pe 18 ianuarie din maternitate, tocmai la timp pentru o noua petrecere: aniversarea zilei mele de nastere si prima saptamana de viata a Emmei.

PS.
Mullti au zis despre nasterea Emmei ca a fost rapida. Ca a luat TGV-ul (tren de mare viteza) ca sa vina pe lume. Despre surioara ei, Anaïs, a carui poveste este si ea pe aici pe undeva (http://www.desprecopii.com/info.asp?id=512), ce sa mai zic... a luat CONCORDE-ul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aquariusrpro spune:

La multi ani Emmei si sa creasca maaaaree, sanatoasa si frumoasa si norocoasa! Sa-ti traiasca si Anais! Ai doua papusi!

Super poveste!

Roxana&Ruxandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Bravo! Felicitari! Sa-ti traiasca printesele! Multa, multa sanatate la toata lumea!

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

La multi ani Emmei si tie!
Sa-ti traisca fetitzele!
Povestea e excelenta. Mi-a placut mult aia cu ruptul falangelor!,
Sa fiti fericiti!
Andrada

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

Mie-mi face impresia ca Emma i-a lasat mesaje lui Anais, bai, vezi de iesi mai repede, ca io uite, doar oleaca am intirziat, si n-am mai prins petrecerea.. :) Da' si tu figura, in travaliu si te duceai la petrecere..
Sa-ti traiasca papusile si sanatate maxima.

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roller025 spune:

MULTI ANI TRAIASCA,
MULTI ANI TRAIASCA,
LAAAA MUUUULTIIII AAANIII!

Sa fiti fericite! Si sanatoase! Si destepte! Si sa petreceti frumos o saptamana!

Dana M 11 saptamani
29 ani si 5 luni
DPN 28 iulie
Dr. Badiu Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumy spune:

Sa va traiasca Emma! Frumoasa poveste! Frumoasa fetita!
Sa va bucurati de printese !


http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov

Lumy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Felicitari! Sa iti traiasca fetitele. De fapt dupa povestea nasterii lui Anais trebuia sa ma astept tot la o surpriza din partea ta

Sarbatori fericite!!!
http://community.webshots.com/user/aalinador

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Ce frumos!
LA MULTI ANI !
La toate povestile, in final, cand mama e cu BB in brate si alapteaza inevitabil imi dau lacrimile.

Saphir 34 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

mai, mai, mai, ce ti-e si cu Emai! a vrut neaparat sa fie si ea de fatza la aniversarea bunicii. pai nu?? sa fitzi sanatosi sa sa aveti multe bucurii. frumoasa poveste!!!

Un an nou fericit si sanatos tuturor!

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Ca sa vezi, Mihaela, cum ne-a venit la amandoua ideea de a povesti ce s-a intamplat cu 2 ani in urma !
Felicitari si la multi, multi ani pentru Emma !!!
Se pare ca, ai 2 fetite care s-au grabit sa iasa in lume. Sa va traiasca minuniile si sa va aduca numai bucurii !

Nina & Nina-Cristina (2 ani in ianuarie)
http://www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina

Mergi la inceput