Despre medicam.Decaris(ma ajuta cineva cu inf

N-am mai trecut de mult pe aici. M-am intors acum ca am o problema si stiu ca mereu gasesc ajutor.
''La multi ani!'' in primul rand si acum problema mea: Ana mea a facut un vierme in kk(limbric cred). Asta dupa ce inainte cu vreo 2 saptamani ne-am luptat sa-i scoatem pumnul de pamant din gurita(a furat de la flori). Acum sunt foarte speriata, am vorbit cu dr. si mi-a spus sa-i dau Decaris de 50mg o tableta dimineata si dupa 7 zile inca una. Am citit insa prospectul si am vazut ca pana la 3 ani nu se recomanda si Ana are 1 an si 6 luni. Luna asta din anumite motive nu pot merge la analize cu ea si nici la medicul la care o duc de obicei, iar prin tel. acesta nu-mi ofera consultatii. Ati avut astfel de probleme? Ma ajutati cu niste informatii in plus?
Multumesc si va astept, stiu ca sunteti pe aici multe mamici care au mai auzit cel putin de asa ceva.
Raspunsuri

Ana71 spune:
Eu i-am dat baietelului meu Decaris cand avea 1 an si vreo 7 sau 8 luni. Binenteles la recomandarea pediatrului lui, ca tratament pentru giardia. Ca si in cazul tau mi-a recomandat 2 pastile (la interval de 7 zile). Si eu am tot ezitat pentru ca vazusem prospectul si pana atunci nu prea avusesem nevoie de pediatru si nu aveam prea multa incredere in el (acum dupa vreo 3 ani am capatat multa incredere in el), dar dupa ce am vorbit cu parintii unui copil de aceasi varsta cu al meu, care tocmai luase Decaris (pentru limbrici) i-am dat si eu. In acelasi timp cu Decaris,pentru giardia, ii faceam si un tratament cu Flagyl (tot recomandat de pediatru).
Desi baietelul prietenilor mei fusese cam agitat dupa Decaris (dar dupa aia parca a mai eliminat un limbric), al meu nu s-a manifestat in nici un fel. Dar giardia tot a mai iesit peste ceva timp la analize. Acum baietelul meu are 4 ani, probabil ca daca i-as face cateva examene coproparazitologice la rand i-ar iesi iarasi giardia, dar daca nu are alte manifestari, prefer sa nu-i mai fac tratament.
Din cate stiu eu (tot de la pediatru) limbricii sunt foarte sensibili la ustoroi (asta daca convingi copilul sa manance) sau mai pot fi eliminati mancand pe stomacul gol seminte de dovleac (care actioneaza ca un fel de piston in intestine si ii impinge afara). Se pare ca sunt destul de periculosi (pentru ca, in cazuri rare, pot migra spre caile respiratorii). Cel putin asa am auzit (sper ca nu spun vreo prostie).

Margot spune:
Niciodata n-o sa-i inteleg pe medicii care recomanda medicamente la copii, iar pe prospect scrie ca sunt contraindicate pana la o anumita varta.La noi in oras este un medic pediatru care este considerata cea mai buna.De ce? Fiindca recomanda tratamente soc, cu medicamente pentru adulti si rezolva problema.Mamica fericita ca a scapat de boala, recomanda medicul si la altii"Vai, dar du-te la x ca sigur te rezolva",uita ca din cauza acelui medicament copilul are de suferit mai tarziu.Legat de medicamentele pentru viermisori, parera mea este sa se incerce mai intai tratamente naturiste gen usturoi, seminte de dovleac sau Helmiflores, picaturi din plante.Decaris si mai ales Flagylul sunt ffff toxice pt ficat.
Multa sanatate.
Margot

diana904 spune:
Si Catinca a luat decaris asta vara, tot asa 2 pazstilutze la interval de 7 zile, dar ea avea pe atunci 4 ani jumate. Dar medicamentul i-a fost prescris in urma examenului coproparazitologic, avea limbrici. Nu stiu daca Decaris e bun pentru orice fel de paraziti intestinali...daca ceea ce ai vazut tu nu era limbric ci oxiur, Decaris-ul isi face efectul? Nu de alta dar asa cum spunea cineva aceste medicamente sint toxice si ar fi pacat sa-i dai ceva nepotrivit..

gabrielat spune:
Baiatul meu a avut limbrici la 1 an si medicul mi-a recomandat decaris. I-am dat o pastila seara si dupa 7 zile alta.
Nu a avut nici o problema dupa ce a luat pastilele.
gabi

cristinutza spune:
Va multumesc pentru sfaturi, inca nu i-am dat Anei tableta. Acum e putin racita(ii dau imunogrip)asa ca am zis sa nu-i fac 2 tratamente in acelasi timp. Margot, ai folosit Helmiflores? Le ce varsta a copilului? Si cum se da? Maine o sa intreb la farmacie sa vad si prospectul.
Daca acum ii dau usturoi si seminte de dovleac(ma gandesc si la Helmiflores) si mai astept pt. analize, ma gandesc sa nu se agraveze, adica sa nu se inmulteasca parazitii astia. Diana eu banuiesc ca e Oxiur. Din descrierea mea doctorita mi-a spus ca e unul din cei mai putin periculosi paraziti, as vrea insa sa scap de el.

zed spune:
Draga mea, nu te grabi sa-i dai copilului medicamente. Cel mai bun tratament este laptele fiert cu usturoi pisat, amesteci si-i dai sa bea. N-o forta, sa bea cat poate, insa de cateva ori pe zi , 2-4 zile consecutiv. Scoate-i dulciurile din alimentatie.
Bafta!

Rosey spune:
pai ar fi mai bine sa ii faci un examen coproparazitologic, ca sa stii exact ce are. nu o poti trata dupa ureche. in principiu, limbricii sunt destul de lungi, spre deosebire de oxiuri, care sunt abia vizibili. deci dupa dimensiuni (cm sau mm) iti poti da seama ce e. problema e ca nu se elimina prea des, decat daca e infectie masiva. iar giardia e microscopica, deci nu ai cum s-o vezi in kk.
acuma, ca simptome:
oxiurii dau mancarimi anale destul de serioase, imposibil de trecut cu vederea. daca bb e prea mic ca sa iti spuna, vezi daca nu e agitat noaptea. ca atunci "ataca" oxiurii cel mai puternic.giardia se poate manifesta cu diaree, inapetenta, greturi, dar nu neaparat. de multe ori e asimptomatica.
in ceea ce priveste tratamentul: Helmiflores e de departe cel mai bun. e numai din plante, nu e in tinctura alcoolica (mai delicat de dat la copii), nu are efecte secundare, e util pentru TOTI parazitii intestinali, se poate da la orice varsta( dozajul e in prospect) si se poate da si PREVENTIV pentru giardia.deci daca nu ai timp sau bani de dat pe analize, cauta acest produs. noi l-am folosit cu succes:)e relativ scump (eu am dat 90 000 pe sticluta) dar merita, mai ales pt. copii, ca le dai in cantitate mai mica si iti ajunge un flacon pt tot tratamentul.

Margot spune:
Rosey cred te-a lamurit mai bine decat mine.Eu i-am dat cate 5 pic inainte de masa, mai mult preventiv, o sa vezi ce scrie si pe prospect ca nu mai tin minte.Bianca avea pe atunci 2 ani si 10 luni.
Multa sanatate.
Margot

cristinutza spune:
Multumesc fetelor inca o data. Dulciuri nu i-am dat niciodata, am inceput sa-i dau seminte de dovleac si am cumparat Helmiflores. O sa-i fac analizele cat de curand, v-am cerut sfatul insa pana ajung la medic(nu pot luna asta).
Ne mai auzim curand....
Cristina