Inseminare artificiala [IAS] 5
Raspunsuri - Pagina 2
Monica-Elena spune:
Chestia cu prolactina marita e relativa. Asa se spune ca prolactina marita inhiba ovulatia dar nu exista doua organisme sa reactioneze la fel. Uite eu de exemplu la o prolactina de 34 conf analizelor hormonale si ecografiilor transvaginale aveam ovulatie cu tot ce trebuie cu eliberarea corpului galben si tot ce trebuie. Depinde de organism.
Monica
Tia spune:
endocrinologul nu se uita numai la prolactina cand spune daca ai sau nu inhibata ovulatia, face o evaluare dupa intregul set de hormoni. eu aveam prolactina 54, progesteron ok, T4 si TSH ok, plus ecografia care dezvaluia niste foliculi tare umflatei de atunci am mai facut prolactina de 2 ori, si am constatat cu surprindere ca a scazut la 32, apoi la 25. nu am luat nimic, la ultima dozare aveam deja o luna si jumatate de mastodynon, dar nu sunt convinsa ca a avut cand sa o influenteze
tinteste intotdeauna spre luna, chiar daca nu vei nimeri, vei fi printre stele
cali spune:
dar mai poate prolactina mare influenta cu ceva, dupa ovulatie? daca am intrerupt tratamentul, dupa inseminare?
Codri spune:
ASI am facut inseminare la dr. Cruciat Gheorghe. Nu vreau sa-l laud sau sa zic ca este cel mai bun, dar eu sunt f. multumita si am mare incredere in el. Am vazut ca mai sunt pe acolo dr. Micu si d-na.dr. Puscas, dar despre ei nu stiu nimic.
Codri
valentinag spune:
Eu sunt pe aici.Luna asta dr. a zis ca sa fac HSG si daca mi-i se dezvolta foliculii bine fac si inseminare,vineri cind am fost la ea,pen ca imi intirziase 5 zile,m-a pus sa iau Serophene din ziua 3 pina in ziua 7 si pe urma sa ma duc sa vada daca raspund bine la medicamentul asta.De HSG nimic,desi nu am facut niciodata.Ma bate gindul sa-mi fac eu o programare si sa fac analiza asta asa de capul meu.Ii mai dau termen pina in martie,daca nu face ceva si ma tot abureste caut alt medic.
Valentina
PS stie cineva pe unde vine farmacia 2Na la Unirii?
anis spune:
Cali, eu luna trecuta cu tot cu utrogestan, nu am depasit temperatura de 36.8, Am vazut la eco ca, am avut ovulatie. Dar e important sa ai un salt de temperatura de minim 0,2C.
Ai avut saltul de temperatura?
Pupici
AniS
anis spune:
Fetele sa va spun ce am patit azi…
Ma duc la dr la eco, sa vad cum stau…asa de curiozitate, cum e la mine fara medicamente, desi Menogonul luat luna trecuta are ceva influente si luna asta.
Prin urmare, azi , eu fiind in ziua a 12-a m-am dus la eco, si aveam un folicul de 23mm pe ovarul stang (ovarul stang nu a m-ai avut folicul de vreo 7-8 luni, ovulam numai pe dreapta) , pe dreptul nimic si un endometru de 12mm.
Doctorul se uita la mine si imi zice, ca “ E pacat de Dumnezeu daca nu fac maine inseminare”….eu am facut ochii cat cepele…..eu vroiam pauza luna asta, mai ales ca acum sambata plec in vacanta la ski…..Ii spun ca ma duc la ski, si imi zice sa stau linistita, ca ski-ul nu dauneaza daca e sa se intample ceva, pana in aproape 2 luni e Ok….
Cred ca l-am intrebat de 100 de ori….(eu din cauza asta nu faceam inseminare luna asta, dn cauza ski-ului)si mi-a zis clar…”ca nu e nebun sa imi faca inseminare, daca nu e ok…ca nu de bani e vorba….ci de faptul ca skiul nu ma afecteaza si ca e prea frumos foliculul..”
Prin urmare , azi pe la ora 3 am facut Pregnyl-ul si maine tot pe la acceasi ora urmeaza sa fac inseminarea.Eu sunt total nepregatita pt asta. Luna asta nu am m-ai luat nimic, nimic, nici macar un ceai sau o tinctura……nimic…..si luna trecuta cu tot cu tratament si cu ceaiuri ,endometrul atingea in ziua a 12-a de abia 6mm….ca sa vezi….
Plus ca nici temperatura nu mi-a mai pasat sa o i-au..programasem doar cu sotul ,cum sa facem, din 2 in 2 zile, sau cum avem chef….
Prin urmare sa-mi tineti maine pumnii maine la inseminare( e a 3-a , sper sa fie cu noroc)…nici acum nu pot sa cred…si mai e ceva….eu am trompele f lungi…si pe stanga, e un picutz mai scurta decat cealalta, ceea ce e foarte bine….
Dar sincer, eu ma stresez de acum cu skiul…...(nu am cum sa renunt, am platit deja..dar si de abia astept sa skiez..in fine) pe de o parte….ca daca am sa cad…etc….dar pe de alta parte….pana acum am reusit sa ma adun si sa ma relaxez….si sincer….nu imi da sperante aiurea inseminarea de maine……e la fel ca si pana ieri….adica cum vrea DUMNEZEU!
Va pupicesc pe toate
AniS
anis spune:
Gata , eu am rezolvat-o pe luna asta.....ma doare spatele f tare..ovulatia mi-a fost confirmata ecografic inainte de inseminare..deci..sunt relaxata.
Sunt ok...nici nu cred ca am facut ceva....asa vreau sa ma gandesc..ca sa pot skia si sa fac tumbe linistita...dr zice ca e ok..si sa nu imi fac griji..si ca nu e nebun sa ma lase sa ma duc daca nu stie el ce zice.Eu il cred!
Am fugit la culcare....pupici la toate!!
Ati vazut Lorelai a reusit....ce ma bucur pt ea....
AniS
cali spune:
Anis, poti sa-mi explici si mie ce este cu durerile de spate? sunt legate de ovulatie? eu le-am avut inainte de inseminare, cu o zi! si acum, in ziua 20-21 din nou.. sper ca nu din cauza "nesuferitilor"!
anis spune:
Cali, durerile de spate au legatura cu ovulatia dar si cu venirea menstruatiei.
Fetele multa bafta si voua....eu sambata plec...o sa vad ce pot face ca sa ma menajez..banuiesc ca e in regula daca imi car skiurile, ca nu am ce face , dr m-a pus sa fac inseminarea....eu stiam ca plec in vacanta si tocmai d'aia nu programasem nimic...si acum nu pot da inapoi dupa ce am platit toate alea pe acolo...offf
Pana la urma o sa merg pe mana dr....daca el zice ca e ok..eu i-am explicat programul si mi-a zis de 10 ori ca sa stau linistita..asa am sa fac!
Pupici
AniS