Inseminare artificiala [IAS] 5
Raspunsuri
Codri spune:
Laura eu am facut 2 pana acum.
Mi-a zis asistenta ca se fac in jur de 6, iar daca nu reuseste nici una, trebuie incercate alte metode. Sansele de reusita ale unei inseminari sunt intre 15-20% (astea sunt datele de la Cluj, nu stiu cum este in alte locuri). Stiu o doamna care a ramas la a 8-a inseminare, iar acum asteapta gemeni.
Codri
cali spune:
Multumesc mult fetelor, am facut ieri inseminarea. De data asta insa a fost dureroasa, nu stiu de ce, si chiar am sangerat dupa.. este oare normal? acum urmeaza asteptarea.. la mine este a doua inseminare, dar asa cum spune Codri, se pot face 6.
anis spune:
Cali, stai linistita..si eu am sangerat dupa o inseminare, si mi s-a zis ca e normal, ca atunci cand ai un spasm , deci se produce o usoara contractie, se rup si mici vase de sange...stiti ca eu intreb..Chiar dupa aia, la ambele inseminari facute pana acum, la vreo 5 ore aveam o scurgere, cateva pete de sange..si asta e normal, asta fiindca dupa ovulatie si bineinteles eliberarea ovocitului, colul se pregateste sa se inchida. Eu explicatiile astea le-am primit.
Cali sa ai noroc! Eu incerc in februarie, luna asta plec in concediu si nu am cum sa o fac.Dupa luna trecuta , imi trebuie ceva timp sa ma adun!
PS: Am cunoscut o tipa care a ramas insarcinata la a 13-a inseminare..asa ca nu e o regula, ea facuse inseminari si dupa a 7-a inseminare fiindca nu avea bani sa incerce FIV.
AniS
cali spune:
Anis, multumesc frumos, m-ai linistit! Vacanta si odihna placuta!
Laura, eu am facut stimularea cu ovamit, 1/2 pastila, din ziua 3-7 plus pregnyl de 5000 in ziua 13!
Corina G spune:
Cali si Anis, singerarea poate fi si din cauza ca iti baga acel cateter prin col (el fiind subtire si destul de moale/felxibil, dar colul e f. sensibil si ti-l poate rani sau "zgiria" un pic). Deasemenea singerarea poate fi si din cauza aparatului de metal (nu stiu cum se numeste) :o) care ti-l baga in vagin sa deschida vaginul pt. a avea vedere a colului. Deci, ce spun eu aici este ca aceasta singerare nu are neaparat de-a face cu ovulatia, uterul, etc. Poate fi doar in urma procedurii in sine. Nimic sa ne facem griji!!
Si eu am facut ieri inseminare, si si la mine a fost dureroasa si cu singerare de data asta. S-a chinuit tare sa imi pozitioneze vaginul ca sa poata avea acces la col, care cica era indreptat inspre jos/spate. In sfirsit, pina la urma l-a gasit!! :o)
Va pup si astept vesti bune!
anis spune:
Am uitat sa va zic....fetele care suntem pe aici , si care am inceput deja sa ne cunoastem cred ca isi aduc aminte ce am patit eu luna trecuta..in fine..Luna trecuta imi iesise pe langa alte multe lucruri naspa si prolactina mare 35 si ceva, am repetat-o atunci la 2 zile distanta..dar rezultatul l-am luat tocmai acum...fiind plecata...si e 15 (maxima e 25) m-am linistit pe partea asta...cred ca ,Crinuta are dreptate cand zice ca atunci cand faci prolactina e important sa nu fi stresata ,sa nu mananci etc..eu eram atunci f stresata...sau mai gresesc si ei?
Nu mai conteaza , bine ca e ok!
Va pupic pe toate si va tin pumnii! Sunt tare curioasa ce o sa vad luni la ecograf, asa fara nici un fel de medicamente!
AniS
Codri spune:
Cali, Corina sa fie cu noroc!
Si la mine a fost dureroasa a 2-a inseminare si am sangerat putin dupa ea. Am fost f. crispata in momentul acela si degeaba mi-a tot zis medicul sa stau relaxata ca nu am reusit.
cali spune:
Corina, sa fie cu noroc!
Anis, e bine ca ai rezolvat cu prolactina, vorba ta, cine stie de unde sare iepurele si luna asta o sa fie cu noroc, sa dea Domnul!
Codri, multumesc!
Eu luam si brocriptin, dar dupa inseminare nu am mai luat! o fi bine? am uitat sa-mi intreb dr... mai poate afecta cu ceva acum prolactina mare?
anis spune:
Cali prolactina face varza ovulatia...asta e expresia doctorului meu, deci are efecte negatve..dar sunt si exceptii si totul decurge normal...prolactina cam inhiba ovulatia, dezvoltarea foliculilor si eliberarea unui ovocit de calitate.
Codri iti tin pumnii. De plecat plec vinerea viitoare!
Va pupic
AniS