primirea alocatiei in cont bancar
"La Multi Ani", multa sanatate, fericire si impliniri materiale si sufletesti. Fie ca 2004 sa fie un an asa cum va doriti.
As vrea sa primesc alocatia copilului in cont bancar si nu stiu cum sa procedez. Este cineva care o primeste in acest mod? Astept informatii.Multumesc anticipat![]()
mama fericita a lui Matei, 2 luni
Raspunsuri
bubutzu spune:
Draga Milana,si eu ma saturasem sa alerg intre oficiul postal si factorul postal pentru a ridica alocatia copilului;
-am fost la Directia Muncii pentru a solicita ca alocatia sa-mi fie virata pe cardul de salariu;acest lucru se poate doar daca ei au conventie cu una din bancile:BCR,BRD si nu mai stiu exact care...;cum eu primesc salariul prin banca Transilvania(nu au conventie cu aceasta banca) am fost nevoita sa-mi fac card la BCR-acum astept sa ridic cardul si sa ma duc din nou la Directia Muncii(au formulare tip care trebuie completate);
OK,poate o sa ne ofere cineva mai multe informatii;
de la Cristina
SinzianaN spune:
Eu am fost pe Venerei la Oficiul pentru asistenta sociala si .... , nu stiu exact cum se numeste dar stiu ca acolo se depun si cererile pentru alocatiile restante. Acolo mi-au aratat o lista cu bancile cu care lucreaza ei. Am ales Bancpost ca e langa casa mea si apoi m-am dus acolo unde mi-am deschis un cont, dar nu cont curent ci un cont special pentru alocatii (nu stiu cum se numeste). Cu numarul contului si cu niste tipizate date de cei de pe Venerei semnate si stampilate de banca m-am intors la cei cu alocatiile, am predat hartiile si mi-au zis ca totul e OK si primul virament se va face la doua luni din acel moment. Cam asta e.
Sanziana
Marina spune:
Banc Post are un cont special de alocatii. Tot pe Venerei am aranjat totul si primim banii in cont fara probleme.
Adnana spune:
Am si eu o intrebare va rog, de fapt doua:)
Banii pot fi ridicati din cont lunar sau trebuie sa treaca o anumita perioada?
Intrebarea nr. 2: ambii parinti au acces la cont?
Marina spune:
adnana raspunsul este da pt ambele tale intrebari. Poti lua banii lunar si pot ridica banii ambii parinti cu conditia sa fie acest lucru specificat in formularul de deschidere a contului.
otau spune:
Si eu am cont pentru alocatii la Bancpost. Banii se pot ridica din cont cand doresti. Ambii parinti au dreptul sa scoata bani din cont, unul e titularul contului, iar celalalt e clauza.
Aurora
Adnana spune:
Multumesc frumos!
Dar daca ii las o perioada mai mare, de ex. 1 an produc dobanda?
Adnana
bubutzu spune:
Fetelor am o intrebare(scuze daca e stupida,dar chiar nu ma pricep):trebuie sa ai card sau cont la banca respectiva;va rog lamuriti-ma(nu stiu care e diferenta);
-adica daca ai card presupune automat ca ai si cont?
de la Cristina si bb Mihai
Maria13 spune:
Cine imi da adresa exacta a Directiei Muncii si imi spune daca este pe sectoare?
Numai bine,
Maria.