SALAT DE SURIMI - Cine stie ?
O colega a cumparat surimi si nu stie cum sa-i pregateasca.
Aveti ceva idei?
Saru mana anticipat!!!Cristina si Mihnea
Raspunsuri
palmyrah2002 spune:
Draga Otilia,
Si eu sint "afara",dar colega mea imi "traduce":labutza de crab!Habar nu avem daca asa o fi ,dar sint niste chestii paralelipipedice cu o fatza roz.
diana904 spune:
Am vazut eu acum in Carrefour o kestie care se numea "rosii umplute cu salata de surimi" si arata cam asa: o rosie scobita in care era pusa salata ce arata precum salata de morcovi cu telina si cu maioneza (cred ca bucatelele potocalii erau surimi si nu morcovi, dar asa aratau)...eu as taia surimi bucatele, i-as amesteca cu maioneza apoi as incerca sa=i amestec cu telina si/sau cu mar ras
palmyrah2002 spune:
Am aflat acum o reteta de salata cu surimi(file de peste oceanic,maruntit,presat si deshidratat cu gust de crabi sau alte arome - am gasit pe google) si v-o scriu si voua:
Surimi taiati rondele,ou fiert tare,porumb,maioneza si verdeatza taiata marunt.
Oricum asteptam cu mult interes si alte retete!!!
Cristina si Mihnea
OtiliaLia spune:
Deci aici ii spune altfel, si se mananca ca atare. Se poate folosi (adica eu il folosesc) ca ornament pentru salate, pentru sushi. De gatit habar n-am cum s-ar putea gati. La salate folosesc sos din magazin, dar cred ca in continut este maioneza, putin zahar si pasta de rosii.
OtiliaLia spune:
Pe aici ii spune altfel. De gatit nu cunosc retete, eu il folosesc ca ornament la salate sau pentru sushi (daca nu e fiert). La salate adaug un sos din comert, care cred ca are in compozitie maioneza, zahar si sos de rosii. Se mai poate manca si ca atare.
O sa incerc si eu variantele de retete scrise mai sus. Sunt curioasa de gusturi.
cristina78 spune:
Daca va mai intereseaza,eu fac in felul urmator:
Din Surimi,Creveti,Salata verde,Usturoi,Lamaie,Ulei de masline si sare
Spal salata o tai fideluta si o asez intr-un castron.Deasupra pun creveti , adaug surimi taiati bucatele ,din 2-3 catei usturoi fac un pic de mujdei si il torn peste salata,uleiul de masline,sarea si zeama de la o lamaie sau jumate depinde cat vreti de acra.
Se amesteca toate ingredientele si se mananca cu mare pofta.
Cristina
adi69 spune:
Nu ma pot stapani...trebuie sa-ti spun,chiar daca nu te mai intereseaza...Am mancat salata de surimi la restaurant chinezesc.Surimi,castraveti si cascaval,toate de aceeasi lungime si dimensiune,taiate pe lungime.Adica si castravetii si cascavalul erau la aceeasi lungime cu surimi si foarte subtiri.Amestecate cu putin ulei(nu stiu de care),sare.Foarte buuunn...
Dia si bebe Rucsi
noni930 spune:
Surimi = crab legs
Asa cum se mentiona si mai sus, e peste alb oceanic cu diverse arome.
Postez si eu o reteta care a avut succes la fiecare petrecere. Arata si foarte bine!
Crab Spirals with Lemon & Dill
http://www.cloverleaf.ca/recipeDetail.php?iRecipeID=10&language=en
palmyrah2002 spune:
Noni,please,scrie o o traducere amanuntita!Arata foarte bine reteta ta!
Cam 80% inteleg,dar esentialul...nu.Deci amestec crema de brinza(poti sa-mi dai un ex? de crema)cu mararul,ceapa verde,piper si zeama de lamiie si apoi le pun peste spanacul taiat sau le amestec cu spanacul?
TE rog mult !Cristina si Mihnea