Traducerea retetei suna asa (din pacate eu nu stiu ce se gaseste in Ro acum).
Spirale de crab cu marar si lamiie
1 pkg (250 g) brinza cremoasa (pasta de brinza, nu stiu cum sa-i zic altfel. Nu trebuie sa fie prea moale. Ca un fel de brinza de vaci cu smintina, dar nu moale)
2 linguri ceapa verde tocata
1½ lingura marar tocat
1 lingura zeama de lamiie
sare, piper dupa gust
4 bucati foi tortilla cu spanac (nu stiu daca se gaseste in Ro, poate la supermarket, la produse mexicane (?) )
8 bucati surimi
Se amesteca ingredientele de mai sus, se intind pe foile de tortilla si se pun cit 2 bucati de surimi cap la cap pe fiecare foaie. Se rasucesc strins, se invelesc in folie de plastic si se dau la rece 2 ore (sau peste noapte). Cind se servesc se taie in rondele de 2-2.5 cm grosime.
Arata foarte bine pe platou!!!
Noi mincam surimi fie simplu cu maioneza (deci nici o preparare) = antreu
fie cu salata verde sau cu rosii (+ porumb eventual), in acest caz cu vinaigrette (= sos de ulei + otet + mustar / in cantitati egale + putina sare)
reclama mascata
Eu mai fac si tagliatelle cu surimi (tagliatelle=paste sub forma de taietei lati): fierb taieteii, tai surimi rondele, si fac un sos rapid din smintina, sare, piper, marar, cine vrea poate pune si un pic de curry sau boia dulce. Amestec pastele calde cu surimi si sosul...Pofta mare!
Cu bine,
Elena