Nu pot sa oresc diareea bb meu :(
Acum a dat si peste mine pt prima data aceasta problema si nu shtiu cum sa o rezolv. Sa va spun pe larg ce am facut pana la ora actuala poate o sa imi datzi voi o solutzie.
Totul a inceput sambata (2 ianuarie 2004) cand la ora 9:00 AM a avut primul scaun foarte moale (consistenta mustarului... "deobicei era foarte tare). I-am dat sa manance iaurt si la 12 lapte si a adormit... la 15:30 cand sa sculat a avut un scaun lichid... iar in urmatoarea ora inca 3 scaune la fel de lichide... Tot in aceea seara a mai avut un scaun lichid in jur de ora 9:00 PM. De mancat a mancat asa... 10:00 iaurt
12:00 lapte
16:00 biscuitzi; zeama de orez 125 ml
17:00 babana: zeama de orez
21:00 lapte si zeama de orez
A doua zi nu a mai avut nici un scaun pana la ora 11:00 AM shi a fost de consistentza mustarului la 21:00 (de mancat a mancat asa in acea zis: biscuitzi, zeama de orez si gulaz cu paine)la fel iar astazi (luni 4 ianuarie 2004) a avut un scaun lichid la 9:00 AM, la 10:00 AM, 11:AM. De mancat nu a vrut numai un biscuite si 50 ml zeama de orez si un iaurt, 100 ml lapte iar la 12:30 a adormit.
Ce sa fac ... ce sa ii mai dau inafara de orez sa mai manace... nici nu vrea sa manace.
Ajutatzi-ma si pe mine cu ceva sfaturi.
Raspunsuri
iren spune:
Daca are "rezerve",adica daca nu are probleme cu greutatea,poti sa faci o pauza cu mincarea,dar ai grija sa-i dai lichide,putin cite putin,ca sa nu se deshidrateze.Nu ai spus daca si vomita,dar in orice caz,da un tf pediatrei,sa te asiguri ca nu are cumva vreun virus la intestin.Bafta!
Iren
7 sapt& Bogdanelu nazdravanu
Ioanaa spune:
Buna,
Mama imi povestea ca imi facea o supita de zarzavat (morcovi, patrunjel, un cartof, telina) si in zeama aia (fara legume) imi fierbea cateva boabe de orez. Si ma punea pe picioare cu asta. Oricum ar trebui sa-i faci si un control la medic.
Multa sanatate.
tlaura spune:
Pai Gabriela draga, in primul rand fara iaurt.
Alte retete pentru diaree: morcovi fierti cu orez pasate, banana cu branzica de vaci, mucilagiu de orez pentru lapte, in loc de apa, iar daca a facut intoleranta la lactoza, trebuie sa-i cumperi lapte dietetic. Poti sa-i mai faci mar copt cu banana sau biscuiti. Si incearca sa-i dai si un smecta, dimineata. Si Andrei al meu a avut de 2 ori diaree si toate astea au functionat. A doua zi s-au vazut efectele.
Iar suplimentar, chiar daca trece, bine ar fi sa-i faci si o coprocultura si urocultura, pentru ca ceva i-a provocat toate astea. Atunci cand a avut asa ceva, Andrei facuse enterocolita, iar a doua oara a avut infectie urinara.
sa auzim numai de bine.
Laura, mama lui Andrei
Ann Marie spune:
Acum ceva timp si fetita mea a avut diaree, si a tinut-o cam 3-4 zile, eu m-am speriat si am dus-o la dr. Acesta mi-a zis ca nu vede nimic rau cu ea, doar ca urechiusa stanga e putin roz, ceea ce a zis el ca probabil a avut o usoara infectie la ureche. Mi-a zis sa-i dau multe lichide, eventual sa-i dau niste pedyalite, sa nu ii dau fructe si legume, si sa nu ma ingrijorez prea tare. Mi-a mai zis ca este chiar bine ca are diaree ca in felul acesta elimina microbul sau ceea ce are, si ca in mod normal diaree trece singura.
Un an nou fericit!
Roxy(mama) si Annie(bb)
Gabbriela spune:
Am fost cu el la medic pentru ca eram in pragul disperari iar acuma sunt si mai disperata ca inainte.
Doc a zis ca pot sa ii dau iaurt ca la uni copii le trece cu iaurt, ma mir dar in fine.
A mai zis sa ii dau mere, banane, orez si pedyalite... dar problema a devenit si mai mare acuma... inainte nu vomita si acuma a inceput sa shi vomite. Nu mai vrea sa manance nimic. Banana era preferata lui nici nu vrea sa cashte gura... mici mar sau orez sau iaurt sau biscuitzi nu mai vrea singurul lucru care il vrea este APA... APA... APA... iar de PEDYALITE cand il are in gura tzipa de nu mai poate shi il arunca jos. Ce ma fac? Julian nu este un copil grasutz... defapt este un copil de greutatea normala 21 lbs (nu shtiu cat este in kg asta)dar este foarte inalt (doc a zis ca are inaltzimea unui copil de un an si 6 luni). El are numai un an shi o luna... Ce ma fac?
Nu vrea sa mai manance nimic nimic.
Thank you pentru raspunsurile voastre!
Gabbriela & Julina 
livia72 spune:
Draga Gabriela,
Si eu am avut probleme cu Alex cand era f. micut, dar fara vomitat. Cred ca o zi poti sa-l tii numai pe apa si ceiut, eventual niste mucilagiu de orez indulcit ca sa-l ia. Nu-i mai da lapte, face f. rau. Nu-i mai da iaurt, e totusi riscant. La unii face bine, dar trebuie eliminat tot zerul. Incearca supita de morcov fara cartof si carne in ea, dar nu-l forta. Si banana cu branzica de vaci face bine.
Mai du-l odata la medic si spune-i ca si vomita.Dar nu cumva vomita de la acel pedialyte? Cat de des vomita? Hidrateaza-l mai ales. Da-i cata apa vrea.
Nu te speria, trebuie sa treaca. Succes.
Livia
Marina spune:
mie mi-a spus dr fara iaurt si fara lapte...total interzise, eventual poti sa-i dai lapte praf HN special pt diaree.
In rest in prima zi doar supa de morcov, apoi puteam sa introduc orez, mere coapte, paine prajita daca vedeam un progres.
Sanatate multa!
PS: smecta cu glucoza si ceai de menta , si furalizadon parca o treime la opt ore
PS 2: foarte multa apa , cam 1 l pe zi ca se deshidrateaza foarte usor!
anna maria spune:
Draga Gabbriela,cu farmacia din casa urmeaza sfaturile tlaurei si un plic de Smecta pe zi.Exista in comert lapte formula anume pt. diaree.Mie mi-a spus o dr.pediatra sa nu-i dau biscuiti la diaree pt. ca sunt dulci si i-am dat sticksuri.![]()
![]()
![]()
anamaria
iren spune:
Zici ca doctorul nu i-a gasit nimic?Hm...daca si vomita,sigur e ceva in neregula.Bogdanelu a avut pe la 8-9 luni,parca,ceva de genul asta,cu diaree continuu si voma,iar doctorul a descoperit ca avea un virus la intestin
asa ca trei zile nu i-am dat sa manince nimic,doar lichide,putin cite putin,si mincare am inceput sa-i dau treptat dupa cele 3 zile de pauza si s-a refacut foarte bine.Nu se intimpla nimic daca nu maninca o perioada,mai ales daca sta destul de bine cu greutatea,dar neaparat sa bea lichide.
Iren
7 sapt& Bogdanelu nazdravanu