au voie bebelusii pana la un an sa pape sare ?

Sunt derutata... Medicul mi-a spus sa nu-i dau baietelului meu - ce are acum 8 luni- sare pana la un an. Am mai citit lucrul acesta si prin revistele Mami... Acum, rasfoind niste retete de papa pentru bb-ei ... in toate se vorbea de sarea de la sfarsit. Pe de alta parte, prietenele mele care au copii, spun ca sunt nebuna ca nu-i dau sare... Eu, nu stiu ce sa mai zic... Sa-i dau, sau sa nu-i dau sare ?? Voi ce ati facut ?
Raspunsuri

Marianar spune:
Fara sare mancarica nu avea nici un gust. Eu i-am pus sare in mancare de la 7 luni. Medicul mi-a zis ca nu praf de sare nu-i face rau. Mi-a zis ca pot folosi si vegeta, nu delikat.

Manuc spune:
Sunt carti in care scrie sa nu i dai sare, altele in care scrie sa pui. Eu am pus un praf de sare, doar pentru gust. La un moment dat mi se parea ca se scaola cu ochisorii putin umflati si am pus-o pe seama sarii, dar se intampla destul de rar, asa ca nu i-am scos sarea din alimentatie. Acum are un am si doua luni si s-a invatat ca mancarea sa aiba gust. Daca mie nu imi place, vad ca o refuza si el.
Manuela si bb Costin

parpalak spune:
Eu fac parte din mamicile carora li se pare ca mincarea fara sare are gust bun! Maninc si cu sare, dar si fara, cu aceeasi placere. Asa ca lui Paul (7 luni) n-o sa ma grabesc sa-i pun sare in mincare. El e, in orice caz, prea mic ca sa aiba preferinte. Sarea nu corespunde nici unei cerinte a organismului, legumele si fructele au destule saruri pentru o dezvoltare armonioasa.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
http://home911.servebeer.com

tlaura spune:
Eu nu i-am pus sare in mancarici pana la 9 luni, cand avea diaree, si pediatrul mi-a spus ca putina sare ajuta la retinerea apei, sa nu se deshidrateze. Atunci i-am dat cateva zile. Dar si acum la 1 an si 3 luni ii pun f. putin. Nu cred ca e f. buna pentru rinichi. Eu i-am pus intodeauna lamaie in papa, iar asta ii dadea gust, sau iaurtel.
Pana nu ii dai sarat, un bb nu are cum sa stie ca e mai bun asa, ei nu au preferinte, mananca sau nu in functie de apetit. Dar o data invatat cu sarea, e adevarat ca dupa aceea nu mai mananca fara.
Numai bine!
Laura, mama lui Andrei

Andruska spune:
Eu i-am pus sare in mancare lui Andrei incepand cu 9 luni si totul a fost OK. Oricum fara sare este super nashpa mancarica. Cam dupa 1 an si cateva luni am inceput sa ii dau din mancarea noastra.
Pofta buna si numai bine,
Andra cu burtica de 36 saptamani si Andrei (4,3 ani)
Album Andrei:
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=954&cid=448

she_wolf spune:
Nu i-am pus deloc sare in mancare pana la un an, iar acum (sunt doar doua saptamani de atunci) ii pun rar (cred ca i-am pus de 2-3 ori). Oricum, mananca foarte bine ce-i fac asa ca nu sunt probleme. Totusi i-am dat inainte de un an branzica gen cheddar cheese care este sarata, la fel si untul...
Cat despre gust, de ex. clasica supa i-o fac atat de concentrata incat nici mie care mananc destul de sarat nu mi-ar mai trebui sare si iese foarte gustoasa. In rest ma folosesc pentru gust de iaurt, smantana unt, cascaval/svaiter/cheddar cheese, verdeturi...si, mai nou, un praf de sare.
Claudia si Cristi

she_wolf spune:
Revin cu o completare: din cate am citit se pare ca pana la un an rinichii BB-ului sunt imaturi si proceseaza mai greu sarea. In plus se poate dezvolta o preferinta accentuata pentru sare care ar putea avea ca urmare hipertensiune arteriala cand va fi adult.
Stiu si eu? Dar paza buna trece primejdia rea si pana la un an nici nu este atat de greu, mai ales ca, necunoscand gustul mancarii cu sare nu are cum s-o prefere.
Claudia si Cristi

mamamariana spune:
Mie doctorita chiar mi-a recomandat sa ii pun putina sare la masa de pranz de cand a implinit 6 luni. Am intrebat-o de ce??? si ea a zis ca pentru iod. Deci, i-am pus (nu chiar zilnic) putina sare la o singura masa din zi.
Acum 13 ani cand s-a nascut fetita mea cea mare (Ioana) nu tin minte sa imi fi spus cineva sau sa fi citit pe undeva ca nu se da sare la bebelusi. A fost crescuta mai mult de soacra-mea pana la 3 ani si nu s-a ferit nimeni sa ii puna sare in mancare. Acu.... ce sa zic? din ce am citit prin carti, riscul ar fi hipertensiunea si nimic altceva. Totusi cred ca e putin cam devreme sa te pronunti pentru hipertensiune la varsta de sub un an. Si banuiesc ca nimeni nu da copilului sare in cantitati industriale... asa ca putintica sare, de gust doar, nu strica.
Numai bine,
Mamamariana

gcornelia spune:
Eu nu i-am dat Smarandutei (1 an si 9 luni) sare,pana la 1 an si
m-am obisnuit si nici acum nu fac mancarea sarata; am inteles ca pe langa faptul ca rinichii... ar mai fi si faptul ca nu se asimileaza Ca ( sarea favorizeaza eliminarea acestuia prin urina?!) Drept sa-ti spun tu faci cum crezi tu mai bine.

Sabina spune:
Mie mi-a zis pediatra sa-i pun. f. putina.Eu nu i-am pus, si nu manca nimic! Pana cand i-a gatit sotul meu si a pus nitica sare, a inceput pe loc sa manance tot! Asa ca...daca poate fara, e bine.daca nu...asta e ! Decat sa nu manance nimic bebe....
Sabina & Sofia Galagia