au voie bebelusii pana la un an sa pape sare ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Nici eu nu i-am dat sare pina pe la opt luni dupa care am renuntat pt. ca am vazut ca-i place mai mult mincarea care o mincam si noi.Adica nu am mai facut ca la carte.

anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Si eu ii pun putina sare iodata...Si mancarea din borcanele contine sare iodata, asa ca...Daca nu faci abuz, e ok...Ca si cu zaharul, de altfel...

_Ella & Emma

http://www.emmaandreea.3x.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MarikaStefan spune:

BB-ii prefera mancare dulce (de la tzatzic)nu cunosc gustul sarat. Necesarul de sare dupa varsta de 6 luni isi iau din legume, fructe, cereale, lapte si nu numai sare si alte minerale si vitamine. Suplimentul de sare da mai mult de procesat la rinichi.
Eu am fost nevoita in ultimul trimestru de sarcina sa nu consum sare. Este groaznic pentru noi ca ne-am invatat cu mancare gatita cu sare, dar fructe si legume merg din plin si intr-adevar s-a vazut efectul.

Pupice, mari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina73 spune:

Nu se da sare bebelusilor pina la 1 an iar eu chiar si dupa un an i-am pus foarte putina sare in mincare, doar sa-i dea putin gust, desi cum zicea si MarikaStefan bebeii oricum nu sunt obisnuiti cu sare si prefera dulcele. Nici acum la 2 ani si 4 luni nu-i prea pun sare in mincare desi eu maninc foarte sarat.Asa cum ziceau si alte fete e periculos pentru rinichii inca nedezvoltati au bebelusului
numai bine
cristina73

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenutza spune:

si eu stiu ca pana la un an nu se pune sare in mancarea lui bb..si in plus eu fac parte dintre aceia care mananca la fel de bine si fara sare. Oricum noi avem sase luni si pana acum am alaptat-o exclusiv iar dr. ne-a spus ca dupa 6 luni sa incep cu supita de legume in care sa nu pun sare de la inceput...de unde deduc ca putin mai incolo ar fi admisa..eu voi incerca fara sare cat mai mult timp.

carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-Dimitrakis spune:

Multumesc tuturor !! Pot spune de acum incolo, cand se va mira cineva ca bb-ul meu mananca fara sare,ca nu sunt singura mamica ce procedeaza astfel !!
Cu toate aceste controverse - ca este buna, ca nu este..- mai bine previn posibile probleme decat sa caut apoi solutii sa le remediez !!
Va multumesc inca o data si va pup fetelor si pe bb-ei vostri !
Sanatate multa!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pet spune:

Eu ii curat nasucul Irinei (3 luni) cu solutie fiziologica Nivea Baby, care contine clorura de sodiu (SARE). Aproape de fiecare data dupa ce ii bag cateva picaturi in nasuc, o aud cum inghite... Chiar daca mananca numai laptic de la san as putea spune ca ea cunoste deja gustul sarat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns korinna spune:

Eu mananc f sarat,insa la bb nu i-am dat sare pana acum.Asa cum spuneau si fetele,daca nu stiu gustul nu are cum sa-l prefere.am auzit si eu ca face rau la rinichi.Am sa-i dau putina sare in mancare dupa 1 an si jumate,acum bb avand 7 luni.
Nu ma grabesc si cred ca asta nu-i face rau.In plus..are tot timpul in fata pt a manca cate sare o vrea el..eu de exemplu cred ca sunt un mare consumator de sare...
Alegerea e a ta!!
Vezi si tu ca parerile sunt impartite!!

KORINNA mamika x 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danza spune:

Nici eu nu prea i-am pus sare in mancarica puiului pana la 1 an desi toata lumea zicea ca un pic de sare nu strica...cica copilul s-ar satura de atata mancare dulcie si are nevoie de ceva acrisor sau sarat...da' io am facut cum mi-a dictat constiinta...
Nici acum, la 2 ani si 3 luni nu-i pun multa sare in mancarica si nu in toate felurile... Si eu fac parte din persoanele care mananca si fara sare...Daca este - bine, daca nu, nu ma ridic de la masa ca sa adaug sare niciodata! Si cum Danut are o predispozitie geneteica catre bolile de rinichi (a avut de 2 ori pielonefrita si 1 data saruri), evit cat mai mult posibil acest adaos in bucate

Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz
Album:http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Danut+la+2+ani&mid=1214&cid=2250

http://www.yamafoto.com/?ref=6599

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anamaria-Livia spune:

Nici eu nu prea i-am pus sare in mincarica pina la un an. In schimb prindea el la castravetii murati, varza murata, snacks-urile lu'tata, asa ca si-a "administrat" singur. oricum, am observat ca nu ii place gustul prea dulce (prajituri, placintele, orez cu lapte prea dulce), in schimb sa-i dai toata ziua covrigi, paste cu brinza telemea si chestii din astea sarate. Le maninca cu succes, drept pentru care eu nu-i mai pun prea multa in restul de minacre. oricum, el maninca din mincarea gatita de mine (fara fasole, varza, vinete, mazare), dar noi nu mincam prea sarat, defel.

Anamaria si bb Andutzu

Mergi la inceput