eu i-am dat lui bb un praf de sare de cand am incepit sa-i dau piureuri. nu aveau gust si nu le manca. desi i-am dat de mic sare, sunt destul de rezervata in ceea ce priveste cantitatea, adica ii dau foarte putin. e mai bine pentru rinichi. acum primeste sare doar in ciorbica.
Adina si dragalasii ei
Eu iti spun ce recomanda aici doctorii, sa nu-i pui nici sare, nici zahar pana la un an in mancare fiindca intr-adevar ei nu au aceiasi structura digestiva ca a noastra si organismul inca proceseaza greu, plus ca ei trebuie obisnuiti incetul cu incetul cu gusturile.
Acum faci cum crezi tu ca e mai bine, in definitiv fiecare copil e diferit.
Numai bine, Lena
Si pe la noi se vehiculeaza aceeasi problema referitoare la adaosul de sare la bebelusi: rinichi imaturi - procesare grea.
Atata timp cat ei nu cunosc gustul sarat, ce rost are sa-l invatam cu el, daca se poate fara?
Ciuf
Sarea.
Mey, fara suparare, dar in doua sapttamani e al treilea subiect pe tema asta. Asa ca dam si noi cu parerea.
Sarea la varste mici este considerata responsabila pentru problemele de tensiune de mai tarziu si mai ales pentru problemele de rinichi.
Bebelusii au nevoie de mai putin de 1g de sare pe zi pana la sase luni si nu mai mult de 1g de la 7-12 luni. Aceasta sare o iau din laptele mamei sau cel de formula. Cand se introduc mancarurile solide nu se adauga sare la ele, pur si simplu rinichii imaturi copilului nu-i suporta, iar rezultatele vor aparea mai repede sau mai tarziu.
Chiar si la copii intre unu si trei ani maximul este de 2g de sare pe zi aprox. 0.8 g sodiu.
Deci....sarea in bucate vine mai tarziu.
Anne-Sarah si mamica sa Andreea