Tipa dupa baitza ca din gura de sarpe
Am tot sperat sa se mai remedieze situatia asta dar vad ca nu si nu! Bebica Radu este innebunit dupa ritualul de seara, adica masaaaaaj (la care maraie de placere, se intinde
, e o nebunie sa-l privesti), apoi baitza care i-a placut inca de prima oara, uneori lasa capul pe spate de placere si inchide ochii, e asa de dulceeee
, ei, dar cand vine momentul stersului si al imbracatului, incepe razboiul!!! Tipaaaaaaaa, vaaai, vai, zici ca-l omoram! De 3 luni jumate in fiecare seara se intampla la fel!
Sa va zic cum procedam, poate gresim noi cu ceva: deci il spalam si apoi il scoatem intr-un prosop mare sau chiar in halatul lui de baie
si-l tinem asa inca in baie unde e cald si bine de la apa pe care o las curgand la cada sa faca caldura, sotul meu il tine infasurat si eu cu alt prosop il sterg peste tot, pe cap, pe la toate pliurile, bine sa se usuce. Cam in acese momente se declanseaza scandalul
! Apoi il infasuram in aceste prosoape si-l transferam in dormitor, unde e pregatit absolut totul gata pt imbracat. Acolo, il tinem inca invelit si sotul meu il sterge bine in urechiuse si-i pune provizoriu o caciulitza subtire pe cap ca sa se usuce complet, daca a ramas umed pe perisor.
In paralel, eu ii pun sosetutze si pampersul, si apoi amandoi il imbracam intr-un costumas din ala intreg cu capse pt dormit. Ei, tipetele dureaza pina la finalul imbracatului si ar mai tine si dupa, dar sotul meu il ia in bratze si-l iubeste putin asa la pieptul lui, si uite asa bebe se calmeaza ca sa-i pot da sa pape.
Eu nu-mi pot explica de ce se-ntampla asta, ca asa ma oftic, ca i se duce toata relaxarea si placerea de la masaj si baitza
.
Ati patit asa ceva vreuna dintre voi? Oare pin' la ce varsta o sa tot faca asa? Parca se lupta cu noi sa scape, o fi crezand ca vrem sa-i facem ceva rau?!?!![]()
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
Raspunsuri
Pet spune:
Si la noi cam tot asa se intampla. Doar ca masajul i-l facem dupa baitza. Si totul se desfasoara in aceeasi camera (deci temperatura e constanta). Cand o pun pe Irina pe burtica sa-i fac masajul pe spate, ii place minune mare dar in momentul urmator cand incep sa o imbrac incepe sa maraie si uneori chiar sa planga. Eu ma gandesc ca e poate din cauza foamei si nu mai are rabdare, sau simte sete sau pur si simplu e obosita si partea cu imbracatul o streaseaza. Drept e ca dupa ce o pun la san, adoarme in putin timp si nici nu mai mananca din celalat. Mai sunt si seri cand totul decurge linistit pana la capat dar mai rar.
craluca spune:
si eu am avut ceva spectacol la inceput, la fel cum spui tu, plangea la imbracat dar nu asa tare cat sa ma ingrijoreze. Acum ii fac si eu masajul tot dupa baita si pana sa o imbrac o mai las un pic asa, la pasarelu' gol, ca ii place la nebunie, mai vorbim, ne mai pupam, ne mai jucam si in timpul asta incep sa o imbrac in asa fel ca ea nici sa nu-si dea seama ce i se intampla.
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
korinna spune:
Nu -ti mai griji.Mai toti bebeii plang la imbracat.Nu numai dupa baie,dar plang si cand ii imbraci sa-i scoti afara,la plimbare.Asta pentru ca nu au rabdare si pt ca noi ii tot foim pt asta...
dar in timp ,bb o sacreasca,iar astea vor fi numai amintiri....
Stai linistita.Eu la primul baiat...(acum 7 ani)..mama mea ce plansete...acu..dupa atatia ani nici nu mai stiu..cel mik e drept ca nu prea plange.dar si eu manevrele pt imbracare le fac rapid.Si mai e ceva...imediat dupa baie ii bag suzeta in guritza.,.si gata..cu dopu pus..nu se mai aude nik neplacut:)
LA MULTI ANI!!!

KORINNA
mamika x 2
Fleur spune:
Si printesa mea plange dupa baie cand ajung la imbracat.Eu cred ca mai vrea sa stea in apa,ca-i place sa se balaceasca.
cici spune:
Bebelusii adora sa stea dezbracati, sa se joace etc.Fetita mea e cea mai fericita cind o las dezbracata ,e toata numai un zimbet.Cind ma vede cu scutecul in mana nu stie unde sa se ascunda
Daca plinge e clar .Odata ce-l scoateti din baita unde ii place asa mult ...Sa-l vedeti cind o fi mai mare si dupa ce-l imbracati cauta disperat cadita
Masajul e cel mai bun dupa baie cind pielea e mai umeda ,uleiul intra mai bine in piele
Eu caciulita nu i-am pus niciodata dupa baie,daca sunt 24 grade in camera(la baita) e mai bine sa stea fara.
Deci incercati sa schimbati mersul lucrurilor:baita ,sters usor cu prosopelul apoi pus pe un alt prosop uscat si masaj cat doreste
cici
Camelia spune:
Eu i-as face masajul dupa baita.Mai ales ca zici ca-i place sa fie masat.Si in plus, pielea absoarbe mai bine uleiul sau laptele de corp cu care il masezi , dupa baita.Daca crezi ca face scandal si din cauza de foame, atunci poti sa-i dai putin sa pape inainte de baita (numai putin, cat sa-i "ametesti" foamea) iar restul dupa.
Asa.Ce m-a mai invatat pe mine moasa: sa-i dau imediat dupa baita apa sau ceai la temperatura camerei.Cica "Si tie , cand iesi din baie, iti e sete si nu-ti doresti sa bei ceva cald!".Incearca si asa.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Ann Marie spune:
Si fetita mea a facut asa cand era mica. Imi amintesc ca toti vecinii stiau cand ii terminam de facut
, asa de tare urla. Dar dupa aia am incercat sa grabesc un pic ritualul imbracatului, adica o scoteam din baie in prosop, o stergeam repede cu acelasi prosopel si repede, repede imbracata. Intre timp sotul pregatea sticluta de lapte, iar cand eu o terminam de imbracat ii si dadeam biberonul
. Cand se nimerea sa ii fac baita la putin timp dupa ce papase, dupa o asteptam cu un biberon cu suc sau ceai
. Si suzeta data imediat dupa baie m-a ajutat, exceptie cand se enerva asa tare si o scuipa cat colo, dar de cele mai multe ori a functionat
.
Asa ca...rabdare ca toate trec si peste cateva luni toate aceste problemute o sa ramana amintire si o sa vina altele noi
.
La multi ani! un an nou fericit si toate dorintele sa vi se implineasca.
Roxy(mama) si Annie(bb)
danat spune:
noi asa ne gandisem la inceput sa-i facem masajul DUPA baitza, ca asa mi se pare si mie logic, dar facea un scandaaaaaaal si mai si, ffindca ma gandesc ca i se facea frig. Atunci cind il scoatem din baie si-l ducem in dormitor si mie mi se pare un pic mai racoare acolo fata de baie (avem cam 22-23 grade in dormitor, dar fata de apa din baitza e o diferentza!) si cred ca si racoarea asta o fi vreun motiv. El nu e genul de bebe infofolit, din contra, l-am invatzat asa cum mi-ar placea si mie sa dorm, mai aerisit, iar ziua la fel, ca oricum se agita tare din manutze si picoare si se incalzeste.
danat
http://community.webshots.com/user/danateu
Rosey spune:
fiica-mea facea la fel!!! motive: foame, nerabdare, prea mult "deranj". solutii: suzeta, biberonul pregatit sau chiar dat, in timp ce o imbracam( cam greu, dar crede-ma ca merita!!!), si mai ales, cantecele: statea cu ochii holbati la mine, si desi cantam cam fals ( imi mai luam ajutoare cu talent la muzica, cand apucam), era ochi si urechi!! si asta a functionat pana tarziu, pe la 1 an.
florina spune:
Nu e vina voastra, e doar o perioada si va trece. Si al meu odor facea la fel. De pe la vreo 5 luni pana la 11 luni (cand a inceput sa stea in picioare inclusiv la baita) plangea, invariabil, dupa fiecare baie. Pana il imbracai. Dupa se linistea. Probabil le place prea mult in apa si se simt frustrati de faptul ca nu iti pot explica ce vor. Zic si eu .:)
Solutia mea a fost sa il ignor. Il imbracam linistita, zambitoare, desi urletele ma scoteau din minti. Insa fara spectatori nu aveau farmec asa ca s-au transformat in proteste si apoi au disparut complet.
Asa ca multa multa rabdare, vor trece negresit.
Tudor are un an si 8 luni acum, ii place foarte mult sa faca baie, si pentru prima oara ieri s-a dus si si-a luat prosopul din dulap, m-a luat de mana si m-a dus la baie. :) Cand pleaca din baie spune "pa" ratzustelor si tuturor jucariilor din baie. Daca n-ar fi atat de dulci ar fi tare greu. :)
Multa sanatate si LA MULTI ANI! tuturor,
Florina & bb Tudor (1 an si 8 luni)