"nu mai pot sa maninc!"
Dragele mele,
Asa imi aud urechile la fiecare masa, dupa ce mindra mea (4 ani fara o luna) ia de 7-8 ori din farfurie sau in cel mai fericit caz mananca ceva mai mult de jumate. Si nu stiu ce sa fac, sa o oblig sa manince mai mult (nu am pretentia sa termine tot din farfurie dar macar sa treaca de jumate sau 3/4) sau sa o las asa ??
Cand ii spun ca trebuie sa mai manince isi ia o fatza de martira sau chiar plange cu lacrimi de crocodil : " ce sa fac, daca nu mai pot ?", dar trebuie sa va spun ca, daca ii dau ceva dulce dupa aia, maninca pana la ultima firimitura
. De obicei ii spun ca daca nu maninca mai mult, nu primeste nimic dulce, si numai cu astfel de amenintari mai papa ceva. Sa nu va inchipuiti ca ii dau ditamai farfuria, portia o pun intr-un castronas de copil mic (un prietenutz de-al ei cu jumate de an mai mic, minca aceeasi portie fara nici o problema, si mai si cerea in plus). Nici gustari nu prea ii dau intre mese, tocmai ca sa manince, sau cand ii dau, o fac cu cel putin 2 ore inainte de masa.
Am inteles ca nici la gradi nu prea mananca
, dar ce-i drept, acolo masa de pranz e cam devreme, e la 12.
Voi dati la copilasii vostri doua feluri de mincare ? eu, in conditiile de mai sus, nu prea mai apuc sa ii dau doua feluri....
Deci, voi ce ziceti, o indop ? cer prea mult daca vreau sa manince macar 3/4 din cat ii pun in farfurie?
Un an nou excelent, cu sanatate si...cu bebei mincaciosi!![]()
LA MULTI ANI !
Elena&Laura
P.S. Mamicilor cu copii mai marisori, voi le mai dati vitamina D? soacra-mea (pediatru) sustine ca trebuie sa-i dau in continuare vigantoloel (3 picaturi) in lunile de iarna...
Raspunsuri
korinna spune:
Elena..treaba e ca eu zic ca asa e felul ei..uite la mine baiatul cel mare(7 ani jumate),nici la ora actuala nu mananca 2 feluri.Numai unul si ala cu greu..abea abea..efectiv nu am gasit solutia
Una insa ar fi:fara dulciuri intre mese..pb la mine e...care mese???!!!
Pur si simplu nu vrea..viermi intestinali nu are..altceva nu are..dar nu vrea si pace!!!
Cred ca DUmnezeu s-a gandit la mine si al doilea cupil papa tot ce-i dau(7 luni)..e un grasut si mereu flamanjor...macar el....
Asta e...daca ii fortezi mai rau..prind ura fata de mancare si nu mai papa nici ce inca mai accepta.Al meu manaca insa bine..borsul acru de pui si cartofii piure saui prajiti cu pulpe la cuptor.Atata!Of...Of
LA MULTI ANI!!!

KORINNA mamika x 2
Rosey spune:
conteaza foarte mult calitatea mancarii, nu cantitatea. un copil indopat cu o gramada de mancare gatita nu va fi mai sanatos ca unul care mananca mai putin. va fi doar mai gras si mai greoi. incearca sa te concentrezi pe alimente naturale, care sa ii aduca aportul necesar de proteine, vitamine si minerale...si ce-o mai fi nevoie:))