Cum e sa traiesti in Statele Unite ale Americii ?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

Nici eu nu stiu cum alte persoane cheltuiesc numai 150 - 200 $ pe luna cu mancarea? Noi suntem 2 adultzi si un bb si cheltuim pe mancare intre 500 si 600 $ pe luna, nu ieshim la restaurante mai deloc si toate comparaturile le facem vinerea (doar paine in cursul saptamani si ce mai uitam vinerea). Pampers si alte lucruri la bb este bagata la alta cheltuiala.
In rest aici imi place tare mult, daca munceshti ai ce itzi trebe, nu ca in Ro munceshti pana cazi in cap si tot cu nimic te alegi.
Gabbriela & Julian

http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/gabbriela_h/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

mai uite ca se poate....noi cheltuim in jur de 250-300$/luna cu mancarea plus scutece si tot legat de copil inafara de cresa (adica 3 persoane) si preturile is cam la fel cred eu in toata SUA....si ne mai permitem si cate o pizza si o iesire la restaurant sau bufet.... si mancam bine, nu murim de foame. Depinde cum te gospodaresti si trebuie sa stii si de unde si ce sa cumperi. Scutece luam o cutie mare de vreo 200 de buc (acum folosim Pampers Cruisers) cu 30$ de la Sam's Club si ne ajunge aproape o luna, cand era mai micut consuma mai multe. Servetele umede ne costa 10$/luna, max 20$. Hainute inca mai avem de la Baby Shower si Botez si cosmetice de bebelusi la fel....
Cumparam de la Aldi si din Piata (da avem o piata ca cele este europene cu de toate si f ieftine) si de la magazinele chinezesti luam orez, taietei, supe la 15c, 25c bucata si astea ne tin de foame la facultate sau ne punem sandwhichuri...

stiti cum e te intinzi cat iti e plapuma....plapuma noastra ii mai scurta asa ca ne gospodarim mai cu grija.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Scuze ca ma bag, dar Allya, m-ai facut curioasa. Voi folositi 200 bucati scutece pe luna? Ca eu nu folosesc mai mult de 3 scutece pe zi. Asta inseamna ca un pachet cu 70 scutece imi ajunge 3 saptamani.

Spin, in SUA este la fel ca in celelalte tari dezvoltate, d p d v material, cred eu. Fiecare cheltuieste cat are, dar nu moare nimeni de foame. Noi suntem niste idioti si nu ne-ar ajunge nici un salariu, dar stiu ca sunt familii care traiesc cu sume foarte mici, si traiesc destul de decent.

Fetelor, vreau si eu in USA, totusi, nu pt ca nu e bine aici, dar pt ca asta mi-am dorit mereu!

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amuleta spune:

Eu cumpar mincarea o data pe saptamina si platesc in jur de 125 de dolari. Asta pentru trei adulti si un copil. Nu includ mincarea bebelusului si pampersii, pe care le iau de la Target mult mai ieftin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mie nu mi se pare ca am cheltui mult cu mancarea. ce-i drept observ diferente semnificative cand merg singura la cumparaturi, nu-i vine sa creada omului meu ca am cheltuit atat de putin si m-am intors cu sacosele pline. el stie sa cumpere carne, no :)) io ma intorc acasa cu verdeturi, legume, fructe peshte, chestii d'astea. am scoala romaneasca la cumparaturi, asta e clar, mi-a transmis mama genetic cred cum sa draia o pauzasc bugetul si sa mancam sanatos si suficient cumparand "cu cap". imi amintesc cum se mirau rudele ca mama facea trei feluri de mancare dintr-un kilogram de carne, ei, cam asa sunt si eu. prefer sa am ceva mai bun, dar putin, decat prost si mult. in general ne aprovizionam de la costco, iar pentru maruntisuri de la supermarketurile unde am cardul pentru reduceri, gen win dixie si albertsons, plus target si publix. daca intereseaza pe cineva, as putea sa dau o lista sumara cu strictul necesar de alimentatie + preturile la produse si cum arata o lista de cumparaturi pentru doua saptamani, ca idee inspiratoare :)) si ca sa stiti la ce va puteti astepta, cei care sunteti in drum spre US. normal ca preturile difera pe zone, dar o "medie" tot s-ar putea face :P

despre taxe pe produse, aici sunt 6%, dar nu platim taxe locale in florida.
despre raza de lumina despre care intreba Spin, ce sa spun? e soare din plin pe unde stau eu, asteptam ploile ca asa nu mai merge, prea cald :)

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns franqois spune:

Atunci nu inteleg, intr-o familie de 3 persoane, daca munceste doar o persoana adica el, si are sa zicem un salariu de 2500-3000$, care nu este un salariu mare, poate putin mai mare decat media, poate chiar sa si economiseasca din acest salariu, cu mici eforturi.
In Romania in vecii vecilor n-o sa poata supravietui o familie de 3 persoane, cu un singur salariu de sa zicem 6.000.000 lei. Poate doar sa faca foamea, sa manance numai cartofi si fasole.
Asa ca, chiar si numai daca ar fi numai aspectul asta la mijloc, diferenta intre viata din America si cea din Romania este considerabila.
Ca sa revin la ce intreba Spin. Cred ca alte aspecte legate de inadaptare, nerealizare pe plan profesional, sau altele, palesc considerabil, in fata avantajului de mai sus.
Nu ca traiam pentru a manca, dar pana una alta aici in Romania ai grija zilei de maine, ai grija a ce pui pe masa maine, dar acolo nu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clopotzel spune:

quote:
Cred ca alte aspecte legate de inadaptare, nerealizare pe plan profesional, sau altele, palesc considerabil, in fata avantajului de mai sus.
Nu ca traiam pentru a manca, dar pana una alta aici in Romania ai grija zilei de maine, ai grija a ce pui pe masa maine, dar acolo nu.

Am urmarit si eu discutia voastra cu interes, si subscriu la ceea ce spune francois! Zi de zi, clipa de clipa sa draia o pauzasti fiecare leu...si ne miram de ce media de viata a romanilor este considerabil mai mica decat a altor popoare..

Before judging somebody, walk a mile in his moccasins.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

quote:
Originally posted by Cleomax

quote:
Originally posted by tlaura
Deci, nu stiu cum ar putea o familie sa cheltuie doat 150-200$ lunar, pe mancare. Mi se pare f. putin.

laura, de persoana, nu de familie/luna

Ai dreptate Cleomax. nu am fost atenta cand am citit mesajul. scuze tuturor!

Laura, mama lui Andrei

http://community.webshots.com/user/tcatlaura

http://www.imagestation.com/album/?id=4287441075&code=8712142&mode=invite

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

mey fetele, da' voi ati uitat de asa-zisele buffet-uri, sau all-u-can-eat, cele mai multe fiind cu autoservire, unde dai o suma si maninci cit te tine stomacul, de la friptane, peshtoi, pina la prajituri, fructe eu cazusem intii in patima mincatului la Ryan's, apoi in mania mersului la all-u-can-eat Cici's Pizza, pen'ca sunt vegetariana si imi place pizza lor cu spanac, iar pretul de 3$ si ceva in ziua de miercuri, ma atragea teribil! da' stiu ca m-am indopat cu pizza cu spanac, de mai lipsea sa ma rostogoleasca sotzu' in parcare, pina la masina la fel, dupa aia mi s-a pus pata pe Evergreen, un chinezesc unde mincam shrimps si toate chinezariile la discretie, da' si de-acolo am fugit, cind am vazut ca nu mai incap in haine
aaaaaaa, si mai e Golden Corral, si aia a fost dragoste puternica, da' tot asa, i-am pupat si mi-am luat "la revedere", cind m-am urcat pe cintar (de parca mai era nevoie, ca hainele nu mintzeau, oricum )

sa nu uit si de free refill (reumplere gratuita a canii cu cafea, sau suc, depinde unde mergi). bine, cafeaua e deplorabila, da' cu lapte merge! eu, la prima mea seara la un restaurant (Applebee's), am refuzat-o cu stoicism pe chelnerita, ori de cite ori ma intreba daca mai vreau cafea. deh, credeam ca o sa-mi ceara bani, da' dupa aia m-au lamurit cei de la masa, si sa vezi ce natural ceream refill-ul

acum ne-am linistit, mincam acasa, rar mergem la restaurant, si atunci, daca mergem, mergem la un Carabba's sau un Olive Garden, sau un Joe's Crab Shack (ca am fost si la Red Lobster, da' nu am ramas cu impresii bune, chelnerita noastra cred ca era drogata, tare ametita, saraca).

anyway, ideea e ca aici ai ce sa maninci, da' trebuie atentie mare, ca nu-i greu sa te ingrasi. nu degeaba e renumita America pentru obezitate. la asta mai contribuie si hormonii din mincare, oricit s-ar chinui ei, mai nou, sa bata moneda pe meniuri/hrana low carb.

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

AIDA asa-i si noi mergem la un bufet chinezesc super si cu 5$/persoana stam acolo cu prietenii si bagam pana seara... si numai bunataturi.... si e drept ca nopi ne-am ingrasat cel putin 10 kg fata de cat aveam in Romania acum 3 ani...

FRANQOIS cu 2500$/luna invatat din Romania sa fii atent cu cheltuielile, traiesti chiar f bine mai ales daca ai credit carduri (credit history bun) cu care cumperi absolut orice iti doresti si apoi le platesti asa cate o suma mica pana ce iti permiti sa platesti mai mult. Noi de ex am platit pe un televizor de 52 inch 48$/luna si cand am avut l-am platit tot ca aveam gauri prea mari pe carduri si nu e bine nici chiar asa. Si masina ne-am luat cum am vrut noi tot asa...
Noi avem cam 2000$/luna si avem absolut tot ce ne trebuie si ne place si ce nu am fi avut in Romania nici in 10 ani...si am mai si pus ceva bani deoparte...

SPIN deci si la noi e raza aia de soare...oricum am lua-o si oricat de greu ne-ar fi si aicea, nu se compara cu Romania...

CONCHITA asa si noi....io am invatat de la bunica...mai e faza cu magnetul pe contor (stiuta tot de la ea) ce nu am aplicat-o aicea...

CLOPOTZEL pana treci de inceputuri care is cam grele pt fiecare, in general, draia o pauzasti si aicea, dar macar vezi rezultatul, asta e diferenta si uite si de aicea sclipeste o raza de soare...

ANCUTA eu il schimb pe domnu' cand face pisu oleaca mai mult si kksi asta e de 3 ori pe noapte si pe zi depinde dar in jur de 4 ori sa zicem dar variaza... plus ca barbatu-mi-o ii capiat ca e ud copilu si il schimba non-stop chit ca scutecele astea is f bune absorbante... in medie cam 7-8 scutece pe 24 de ore consuma acum.

Mergi la inceput